آنچه باید درباره دکور داخلی بدانید

دکور داخلی چیست؟
به نظر می رسد دکور داخلی خانه، یک امر سلیقه ای و بدون نکات فنی باشد. اما این عقیده صحیح نیست و طراحی دکور منزل هم مثل سایر هنرها دارای نکاتی فنی است که با رعایت آن ها می توان به زیباسازی خانه و استفاده بهینه از فضای خالی کمک کرد. دکوراسیون یعنی چیدن، آراسته و مرتب کردن. دکور داخلی به معنای طرز چیدن و انتخاب درست وسایل داخلی خانه، اتاق خواب ها، آشپزخانه، سالن پذیرایی و سرویس بهداشتی است. امروزه در مکان های مختلف از دکور داخلی استفاده می شود مثلاً برای زیبا و کاربردی کردن مغازه ها، دفتر های کاری، هتل ها حتی ایستگاه مترو و اتوبوس و…
طراحی دکور داخلی منزل
هماهنگ کردن وسایل داخل منزل برای زیبا و دلنشین جلوه دادن فضای خانه و استفاده بهینه از فضای خالی خانه، همان طراحی دکور داخلی منزل است. در دکوراسیون خانه هماهنگی بین رنگ ها و اجزای داخلی خانه و اثاثیه خانه، نمای داخلی خانه را شکیل تر می کند.
ضرورت طراحی دکور داخلی
طراحی دکور داخلی یک دانش است. موارد استفاده از این طراحی وابسته به مکان و هدف متفاوت است. موارد استفاده از طراحی دکور داخلی و هدف آن:
فروشگاه و مغازه: برای جلب توجه و جذب مشتری بیشتر و همچنین فروش بالاتر.
محیط اداری: به وجود آوردن فضایی راحت و امن برای انجام کار.
بیمارستان: کاربردی کردن محیط بیمارستان و به وجود آوردن محیطی آرام و صمیمی برای بیماران و کادر درمان.
منازل مسکونی: به وجود آوردن محیطی راحت، گرم، صمیمی و پر از آرامش.
مکان عمومی مانند ایستگاه اتوبوس و مترو: جهت کاربردی نمودن و رفع کردن نیازهای عمومی افراد.
طراحی دکور منزل هم مثل سایر کارهای هنری، نکات فنی و ریز خاصی دارد که با رعایت کردن آن ها، می توان دکوری زیبا و فوق العاده ایجاد کرد.
فاکتورهای اساسی و مهم در طراحی دکور
با انجام درست فاکتورهای طراحی دکور داخلی می توان با پایین ترین هزینه در کمترین زمان ، تغییرات فوق العاده ای در فضای خانه داد. این تغییرات موجب زیبایی خانه و استفاده بهینه از فضای خالی خانه می شوند. در این مقاله نکته هایی فنی ولی آسان و تاثیر گذار آورده شده است که نتیجه آن زیبایی منزل و طراحی یک دکوراسیون زیبا است. فاکتورها عبارتند از:
نقش مبلمان در دکوراسیون داخلی: مبلمان در زیباسازی دکور داخلی نقش پررنگی دارد. در این مقاله منظور از مبلمان همه وسایل مناسب نشستن است. یعنی میز غذا خوری، پاف، چهارپایه، صندلی بار و صندلی میزبان هم جزء مبلمان حساب می شوند. هر کدام از وسایل نام برده شده در بالا نقش بسیار پر رنگی در زیبا جلوه دادن دکور داخلی دارند. رنگ و سبک مبلمان باید با دقت زیادی انتخاب شود تا با رنگ دیوار، رنگ و سبک سایر اکسسوری ها، کفپوش یا فرش هماهنگ باشد.
نقش قاب عکس و تابلو در منزل: قاب عکس و تابلو های زیبا روح تازه ای به فضای خانه می دهند و صمیمیت و گرمی را در خانه بیشتر می کنند. تابلو نقاشی، تابلو خوش نویسی، تابلو فرش و… بر طبق سلیقه شخصی و البته هماهنگی داشتن با دکور داخلی منزل انتخاب های خوبی برای افزودن بر جذابیت دکوراسیون خانه هستند.
نقش نور و روشنایی در دکور داخلی خانه: نور پردازی و روشنایی فاکتورهای مهمی در دکور داخلی منزل می باشند. در نورپردازی باید به نکاتی مثل: نحوه قرار گرفتن شاخه های نوری و داشتن سبک متناسب با دکور داخلی منزل، اندازه نور و رنگ آن توجه کرد. در استفاده از این فاکتور نباید زیاده روی کرد.
نقش پارتیشن بندی نمودن فضا در طراحی دکور داخلی: پر کردن فضای خالی خانه در ساختمان های بزرگ خیلی سخت است. پارتیشن بندی یک نمونه از روش های تقسیم کردن فضای خالی محسوب می شود که با دو نوع متحرک و ثابت در بازار عرضه می شود. با این روش می توان برای هر قسمت از نوعی سبک دکور استفاده کرد و باعث تنوع نیز می شود. موارد کاربرد پارتیشن بندی عبارتند از:
جدا نمودن ورودی از پذیرایی، جدایی ناهار خوری از فضای آشپزخانه، جدایی راهرو و اتاق از فضای پذیرایی.
نقش رنگ آمیزی در دکور: رنگ دیوار ها در طراحی دکور داخلی مناسب و زیبایی آن نقش بسزایی دارد. رنگ استفاده شده برای خانه کوچک، در بزرگ تر جلوه دادن آن موثر است. برای بزرگ نشان دادن فضا باید رنگ دیوارها روشن باشد. رنگ دیوار و رنگ سقف باید یکی باشند یا خیلی نزدیک بهم باشند.
نقش کفپوش در دکور داخلی منزل: انتخاب کفپوش متناسب با سبک دکور داخلی خیلی مهم است. نوع کفپوش روابط و ارتباطات ما را به نمایش می گذارد. اگر فردی مهمان نواز با روابط گرم هستید، چوب پارکت و اگر فردی رسمی هستید سنگ و سرامیک روشن را به کار بگیرید. کفپوش دارای رنگ های مختلفی است که برای هماهنگی با دکور داخلی منزل باید در انتخاب رنگ آن هم دقت کرد.
نقش شومینه در دکور داخلی منزل: اکثر طراح های داخلی شومینه را قلب دوم هر خانه می دانند. شومینه خانه را مکانی صمیمی نشان می دهد و باعث گرما و جمع شدن افراد در فصل سرما می شود. شومینه عنصری طبیعی برای ایجاد صمیمیت و آرامش در فضای خانه است.
نقش کتابخانه در دکور داخلی منزل: کتابخانه، محلی برای نشان دادن اخلاقیات و روحیه هر فرد است. اکسسوری ها و وسایلی که برای تزیین در کتابخانه استفاده می شوند باید با دکور داخلی خانه هماهنگ باشند.
نقش گل های آپارتمانی در دکور داخلی: رنگ گل ها طراوت و تازگی را به فضای خانه می بخشد. از گل و گیاه در بعضی از سبک های دکور داخلی استفاده می شود مثل سبک ساحلی. هر گل و گیاهی مختص به نوعی خاص از سبک های دکوراسیون است. استفاده از گل و گیاه ها باعث پاک شدن هوای خانه می شود.
سبک های طراحی دکور داخلی
طراحی دکور داخلی سبک های زیاد و متفاوتی دارد. این سبک ها برای زیبا نشان دادن و استفاده از فضای خالی داخل خانه ها طراحی شده اند. هر سبک خانه ای متفاوت از سبک دیگر در اختیار افراد قرار می دهد. بعضی از انواع سبک های طراحی دکور داخلی عبارتند از:
سبک طراحی مدرن: سبک مدرن، خانه ای بی روح با چیدمان و دکوری خشک و خیلی تمیز تحویل فرد می دهد. در ساخت سبک مدرن از وسایلی با جنس فلز، شیشه و سنگ استفاده می شود.
سبک صنعتی: این سبک طراحی بعد از انقلاب صنعتی داخل کشورهای پیشرفته به وجود آمده است. سبک صنعتی اخیراً در دکور خانه ها نیز استفاده میشود. در گذشته سبک صنعتی فقط در دفتر کاری، کارخانه و مرکز های صنعتی به کار برده می شد. این سبک بیشتر شامل رنگ های گرم و تیره است و مواد به کار رفته در آن نیز فلز، چوب و شیشه است.
سبک طراحی مینیمال: دکور داخلی با سبک مینیمال، فنگ شویی و قناعت را وارد فضای خانه می کند. این سبک بر عکس سبک هایی مثل سبک سنتی مخالف تجملات است.
طراحی سبک سنتی: در ایران دو نوع سبک سنتی موجود است. سبکی قبل از ورود اسلام و سبکی دیگر بعد از ورود اسلام. دکوراسیون بوهمیان نیز جزء سبک های سنتی به شمار می آید و مربوط به شمال آفریقا و همچنین جنوب غربی آسیا می باشد.
دکوراسیون سبک انتقالی: در طراحی دکور داخلی با سبک انتقالی، فضای خانه دیگر یک سبک ندارد . مثلاً مبل سنتی همراه با اکسسوری های مدرن استفاده می شود. این سبک تلفیقی است و ممکن است در اکثر خانه ها و مکان های دیگر مشاهده شود. از ویژگی های مثبت این سبک ایجاد تعادل با ترکیب لوازم می باشد که با این روش فضایی گرم و آرامش بخش ایجاد می شود. سبک انتقالی بین سبک دکور داخلی سنتی و سبک مدرن قرار دارد یعنی از هر دو سبک استفاده می کند.
سبک فرانسوی: سبک فرانسوی از پر طرفدار ترین سبک های دکور داخلی خانه است. در ایران هم طرفداران زیادی دارد. سبک فرانسوی دارای مبل های خراطی شده، دیوار های پر نقش و نگار و شلوغ، تابلو های پر زرق و برق و اکسسوری های ارزشمند و گران قیمت می باشد.
سبک روستیک در دکور داخلی: این سبک ترکیبی از دو سبک صنعتی و روستایی می باشد. سبک روستیک الهام گرفته از طبیعت است. در این سبک برای دیوار ها بیشتر از رنگ سفید استفاده می شود. وسایل در این سبک ساخته شده از فلز، چوب، چرم و پوست است. اکسسوری های سبک روستیک، صنایع دستی محلی هستند.
سبک ساحلی: این سبک الهام گرفته از خانه ها و فضای شهرهای ساحلی است. این سبک از پر طرفدار ترین سبک ها در شهرهای ساحلی است. بیشترین رنگ های مورد استفاده در این سبک آبی، سفید و سبز هستند. استفاده از گل و گیاهان در سبک ساحلی بسیار رایج است.
سبک آرت دکو برای دکور داخلی منزل: این سبک، تجمل گرایانه است و در آن، بیشتر از وسایل هنری در دکور داخلی منزل استفاده می شود. تابلوهای اصل و ارزشمند جزء دکور داخلی منزل در این سبک هستند. تمام اکسسوری های سبک آرت دکو باید هنری باشند. رنگ های تیره، وسایل آنتیک و دیوارهای شلوغ از خصوصیات این سبک است.
کلام آخر
دکور داخلی خانه ها با توجه به سلیقه فرد، فضای خالی و نظرات طراح، طراحی می شود. برای هزینه کمتر، استفاده بهتر از فضا های خالی و به دست آوردن دکوراسیونی فوق العاده، باید از طراحان و افراد متخصص مشورت گرفت.
مطالب بیشتر:
خرید سرویس خواب نوزاد
آنچه مستاجران در مورد اجاره ملک باید بدانن
دکوراسیون منزل چیست و شامل چه قوانین و اصولی می شود
همه آنچه باید از محله پونک، محله ای آرام در غرب تهران بدانید
ایده های ناب و بکر برای دکوراسیون مطب پزشکان
آیا نمای ساختمان نیز همانند دیزاین درونی مهم است؟
اطلاعاتی درباره گیاهان آپارتمانی
اصول دکوراسیون منزل
بررسی ویژگی های پارکت و لمینت
توضیح درباره معماری پایدار یا همگام با اقلیم
مفهوم کلی معماری داخلی و سبک های موجود در این زمینه
هر آنچه که باید راجع به خرید خانه در منطقه هشت تهران بدانید!
ایده های ناب و بکر برای دکوراسیون مطب پزشکان
توضیح درباره نکاتی که در طراحی مجتمع های مسکونی باید رعایت شود.
دکوراسیون سبک مینیمال خانه چه ویژگی هایی دارد؟