همه چیز درباره استخدام مشاور املاک

مشاور املاک کیست و چه وظیفهای دارد؟
استخدام مشاور املاک، نیازمند داشتن اطلاعات ویژه ای در رابطه با علم کارشناس املاک و همچنین حیطه کاری آن است. در ادامه این مقاله صفر تا صد استخدام مشاوران املاک را به شما توضیح میدهیم. سرمایه گذاری در بخش های ناشناخته، چیزی است که میتواند برای بسیاری از افراد هیجان انگیز باشد. با این حال سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات، امری است که نمیتوان به راحتی درباره آن تصمیمگیری کرد. خرید و فروش خانه برای همه مردم یک رویداد مهم است، اما آنقدرها هم که به نظر می رسد ساده و آسان نیست. کاغذبازی های زیاد و ده ها عاملی که باید در نظر گرفت، میتواند سرمایه گذاری را برای شما به یک کابوس تبدیل کند.
بنابراین، کمک یک متخصص و استخدام مشاور املاک، می تواند شما را در زمینه عقد قراردادهای مهم و حیاتی یاری کند. پیش از آن که به بررسی روش های استخدام صحیح مشاور املاک بپردازیم، ابتدا باید این شغل را تعریف کنیم. مشاور املاک، کارشناس مستقلی است که خدمات مشاوره، مدیریت و میانجیگری املاک را در زمینه خرید، فروش، اجاره، مبادله یا انتقال املاک ارائه میدهد. ما دوست داریم از این متخصصان به عنوان “مشاوران مستقل املاک” یاد کنیم؛ زیرا آن ها خدمات مستقلی انجام می دهند. مانند سایر مشاغل بانکداری یا وکالت، بخش املاک و مستغلات تحت تاثیر پارامترهای مختلفی است که شهروندان عادی اغلب از آنها بی اطلاع هستند.
به این ترتیب، وقتی صحبت از استخدام مشاور املاک می شود، نه تنها به دنبال شخصی هستیم که خدمات خاصی ارائه میدهد، بلکه به دنبال یک فرد قابل اعتماد نیز هستیم که ما را در زمینه کاری یاری کند. یک مشاور املاک به مشتریان در خرید یا فروش املاک کمک می کند. همچنین به رایج ترین سوالات مشتریان در مورد املاک و مستغلات پاسخ میدهد.
کارشناس مشاور املاک
یک کارشناس و متخصص مشاور املاک چه ویژگی هایی دارد؟
برای یک کارشناس مشاور املاک، دو زمینه کاری تعریف شده وجود دارد؛ فعالیت به صورت مستقل و فعالیت به صورت وابسته. یک مشاور مستقل املاک، به تنهایی کار می کند، با خطرات و هزینههای این شغل آشناست و از مشکلات آن اطلاع دارد. در مقابل یک مشاور املاک وابسته یا استخدامی، تحت نظر مجموعه ای که به استخدام آن درآمده فعالیت می کند. به طور کلی هر یک از این زمینه های کاری مستقل و وابسته، مزایا و معایب خاص خود را دارند. با این حال اگر نظر ما را جویا شوید، زمینه کاری استخدامی را برای شروع توصیه میکنیم، زیرا خطرات و ریسک کمتری دارد.
یک کارشناس مشاور املاک استخدامی، باید همه چیز را تحت نظارت مجموعه و ارگان خاص انجام دهد. به عنوان مثال ارائه طرح تجاری املاک و آماده سازی طرح بازاریابی دیجیتال املاک، همگی باید زیر نظر مجموعه استخدامی باشند. مشاور املاک می تواند طبق اختیاراتی که مجموعه به او واگذار می کند، وب سایت خود را ایجاد کند و برای تبلیغ برند، اقدامات لازم را انجام دهد. اینها امتیازات و اختیارات مشاوران املاک استخدامی هستند که تجربه زیادی در راه اندازی دفاتر جدید و توسعه مشاغل املاک و مستغلات دارند.
در زمینه استخدام مشاور املاک، به ویژگی ها و مشخصات علمی فرد توجه زیادی می شود. این ویژگی ها شامل هوش تجاری بالا و توانایی برای برقراری ارتباط با دیگران است. مشاوری که این دو ویژگی را داشته باشد، بهتر از سایر همکاران خود می تواند در شغل مشاور املاک فعالیت کند. یکی دیگر از مهم ترین مشخصات کارشناس و فعال حوزه مشاور املاک، توانایی ریسک پذیری و خطر پذیری بالا است. فردی که بتواند ریسک و خطرات یک قرارداد بزرگ و پیچیده را بپذیرد، به موفقیت چشمگیری در معاملات دست پیدا خواهد کرد.
مشاور املاک حرفه ای
پارامترهای ضروری برای استخدام مشاور املاک
برای استخدام مشاور املاک، پارامترهای مشخص و از پیش تعیین شده ای وجود دارد. یک مشاور املاک حرفهای، باید اغلب این ویژگی ها و پارامترها را داشته باشد. برای این که بهتر بتوانید با الزامات این شغل آشنا شوید، توصیه می کنیم ادامه این مقاله را مطالعه کنید. ما در اینجا لیستی از مهم ترین پارامترهای مورد نیاز برای استخدام یک مشاور املاک حرفهای را ذکر کرده ایم.
- سهولت در مذاکره: به عنوان یک کارشناس مشاور املاک، شما باید کسی باشید که تمام مذاکرات معامله را مدیریت می کنید. بنابراین بدون شک یکی از مهمترین ویژگی های یک مشاور املاک، سهولت در انجام مذاکرات است. هدف اصلی شما تشویق بالقوه خریدار برای امضای قرارداد خواهد بود. به همین ترتیب، شما نقش مشاورهای را ایفا میکنید که به مالک کمک میکند تا به هدف نهایی خود در معاملات برسد.
- دانش اداری: یکی دیگر از پارامترهای استخدام مشاور املاک، داشتن دانش اداری است. مشاور باید با سیستم های اداری آشنا باشد تا بتواند زمینه انجام معاملات را فراهم کند. داشتن دانش اداری امتیاز بسیار خوبی برای استخدام شما به عنوان مشاور املاک خواهد بود؛ زیرا شما مسئول انجام مذاکره هستید. بنابراین مسئولیت انجام کلیه مراحل اداری و همچنین مسئولیت کلیه اسناد و مدارک تا زمان عقد قرارداد بر عهده شما خواهد بود.
- خلاقیت و نوآوری: خلاقیت یکی از ضروری ترین ویژگیهای کارشناس مشاور املاک است. اصولا این عنصر برای یافتن راه حل مشکلاتی که ممکن است در طول فرآیند فروش یا خرید ملک مذکور به وجود آیند، ضروری است.
- همدلی: همدلی یک عامل مرتبط برای درک تمام نیازهای مشتریان و عنصر بسیاری مهمی برای یافتن راه حل کمک به مشتریان است. همدلی با مشتریان به شما کمک میکند تا جایگزین های مختلفی را برای معاملات پیدا کنید که با نیازهای آنها مطابقت داشته باشد.
استخدام مشاور املاک
نحوه استخدام مشاور املاک
هنگام استخدام مشاور املاک، باید نحوه کار و ساعت کاری فرد را مشخص کنید. به طور معمول سه زمان کاری معتبر و رایج برای این شغل وجود دارد که از آنها می توان به کار تمام وقت، پاره وقت و نیمه وقت اشاره کرد. هر یک از این ساعات کاری با توجه به نیاز ارگان استخدام کننده و توان مشاور املاک تنظیم و تعیین می شوند.
- تمام وقت: مشاور املاک تمام وقت، فردی است که ساعات کاری خود را طبق اعلام رسمی وزارت کار می گذراند. این فرد باید طبق مقررات تعیین شده توسط ارگان مربوطه، ساعات مشخصی را جهت ارائه خدمات مشاوره ای در بخش اعلام شده سپری کند. معمولا امور مشاوره ای از ساعات کاری تمام وقت پیروی نمی کنند.
- پاره وقت: پس از بررسی شرایط کاری مشاور املاک تمام وقت، حال نوبت به بررسی شرایط کاری مشاور املاک پاره وقت می رسد. مشاوران املاک پاره وقت همانطور که از نام آن پیداست، ساعات کاری کمتری نسبت به مشاوران تمام وقت دارند. آن ها باید ساعاتی را به صورت حضوری در مجموعه استخدام شده سپری کنند. با این حال زمان مقرر شده بسیار محدودتر، کوتاه تر و نامنظم تر خواهد بود. مشاوران پاره وقت می توانند ساعات کار خود در مجموعه استخدام شده را به صورت قراردادی تنظیم کنند.
- دورکاری: کارشناس مشاور املاک دورکاری، نسبت به کارشناس تمام وقت و پاره وقت، شرایط کاری آسان تری دارد. مشاور املاک دورکار می تواند بدون مراجعه به ارگانی که در آن استخدام شده، وظیفه کاری خود را انجام دهد. البته لازم به ذکر است که تمامی فعالیت های این فرد زیر نظر کارشناسان منابع انسانی و مدیران بالادستی ارزیابی می شود. مشاوران دورکار علاوه بر فعالیت به صورت غیر حضوری، می توانند ساعاتی را برای مراجعه حضوری به مجموعه تعیین کنند.
استخدام کارشناس مشاور املاک
هنگام استخدام متخصص مشاور املاک، چه سوالاتی بپرسیم؟
- تجربه کاری شما در زمینه مشاوره املاک چیست؟
مسلما برای اینکه درک درستی از میزان تخصص کارشناس مشاور املاک داشته باشید، نیاز است که قبل از هرچیز سوالاتی را در زمینه تجربه کاری او بپرسید. بدین منوال میتوانید از میزان فعالیت او در حوزه مشاور املاک، سابقه کاری و تجربهای که در این حیطه دارد، مطلع شوید.
- در چه منطقهای فعالیت میکنید؟
اگر به دنبال استخدام مشاور املاک خبره و حرفهای هستید، باید بدانید که پیش از این در چه مناطقی فعالیت کرده است. اصولا کارشناسانی که در مناطق پیشرفته مشغول به فعالیت بودهاند، تخصص بالاتری در این حیطه دارند. بنابراین باید گفت شناخت دقیقتر منطقه فعالیت کارشناس املاک قبل از استخدام بسیار مهم است.
- آیا شما قادر به ارائه مشاوره در زمینه خرید و فروش، رهن و اجاره ملک هستید؟
در بیش تر مواقع، توانایی کارشناس مشاور املاک در زمینه ارائه انواع خدمات مشاورهای برای خرید، فروش، رهن و اجاره بسیار مهم است. یک کارشناس حرفهای مشاور املاک، باید بتواند مشاورههای تخصصی و درستی را در حیطههای مختلف مربوط به املاک ارائه دهد. به همین منظور توصیه میکنیم حتما از میزان توانایی کارشناس اطمینان کسب کنید.
- آیا شما قادر به ارائه مشاوره در زمینه تعیین قیمت ملک هستید؟
توانایی کارشناس مشاور املاک برای تعیین قیمت مناسب املاک بسیار مهم است. در نتیجه بهتر است کارشناس مربوطه، دارای این توانایی باشد و به خوبی املاک را قیمت گذاری کند.
- چگونه با مشتریان خود ارتباط برقرار میکنید؟
یک مشاور املاک حرفه ای، باید بتواند ارتباط خوب و موثری را با مشتریان برقرار کند. به همین منظور، یکی از مهمترین سوالاتی که همواره لازم است حین استخدام کارشناس املاک بپرسید، نحوه ارتباط گیری او با مشتریان است. این سوال برای شناخت دقیقتر روش کار و نحوه ارتباط با مشتریان توسط کارشناس مشاور املاک است.
کارشناس مشاور املاک حرفه ای
نقش مشاور املاک در پیدا کردن بهترین ملک
اگر کمی دقت کنید، متوجه می شوید که کارشناس مشاور املاک نقش مهمی در پیدا کردن بهترین ملک برای خریداران دارد. او به عنوان یک متخصص در زمینه بازار املاک، با داشتن دانش و تجربه لازم، میتواند به خریداران کمک کند تا ملک مناسب خود را پیدا کنند و به فروشندگان نیز در فروش ملکهای خود کمک می کند.
برای پیدا کردن بهترین ملک، مشاور املاک باید با دقت نیازهای خریدار را بررسی کند. او باید با خریدار صحبت کند و نیازهای او را در زمینه قیمت، محل، ابعاد و سایر جزئیات بفهمد. سپس با استفاده از دانش و تجربهای که در زمینه بازار املاک دارد، به دنبال ملک مناسب برای خریدار بگردد.
علاوه بر این، کارشناس مشاور املاک باید با فروشنده صحبت کند و جزئیات ملک را بررسی کند. او باید با دقت قیمت، شرایط فروش، وضعیت سند و سایر جزئیات را بررسی کند تا به خریداران ملک مناسب را پیشنهاد دهد. همچنین، مشاور املاک باید با دقت بازار املاک را بررسی کند و به خریداران نشان دهد که چه پارامترهایی بر قیمت ملک تاثیر می گذارند. او باید به خریداران نشان دهد که چگونه قیمتگذاری در بازار املاک صورت میگیرد و چطور آنها میتوانند به بهترین قیمت ملک مورد نظر خود را خریداری کنند.
با توجه به همه این نقشها، مشاور املاک مسئول پیدا کردن بهترین ملک برای خریدار است زیرا با استفاده از دانش و تجربه خود میتواند به خریداران کمک کند تا به بهترین ملک برای خود دست یابند و به فروشندگان نیز در فروش املاک کمک بزرگی می کند.
خرید ملک
چرا استخدام کارشناس مشاور املاک برای خرید و فروش ملک ضروری است؟
خرید و فروش ملک یکی از مهمترین تصمیمات مالی در زندگی افراد است. برای این کار، بسیاری از افراد به دنبال بهره گرفتن از خدمات مشاوره ای کارشناسان املاک هستند تا به بهترین شکل ملک مورد نظر خود را خریداری کنند. در این مقاله، به بررسی دلایل استخدام مشاور املاک برای خرید و فروش ملک پرداخته خواهد شد.
- داشتن دانش و تخصص در زمینه بازار املاک
کارشناس مشاور املاک با داشتن دانشو تجربه در زمینه بازار املاک، بهترین راه حلها را برای خرید و فروش ملک بهمشتریان خود پیشنهاد میدهد. اصولا مشاوران با تحلیل بازار، قیمتگذاری، شرایط قانونی و سایر جزئیات مرتبط با خرید و فروش ملک آشنایی زیادی دارند. در نتیجه به مشتریان خود کمک میکنند تا به بهترین تصمیم برای خرید یا فروش ملک برسند.
- دسترسی به بازار املاک
مشاوران املاک با دسترسی به بازار املاک، بهترین گزینههای ممکن را برای مشتریان خود پیدا میکنند. آنها با داشتن اطلاعات کامل در مورد ملکهای موجود در بازار، به مشتریان خود کمک میکنند تا هنگام خرید یا فروش ملک، بهترین گزینه ممکن را انتخاب نمایند.
- کاهش زمان و هزینه
با بهره گیری از راهنمایی های کارشناس مشاور املاک، زمان و هزینههای مربوط به خرید و فروش ملک کاهش مییابد. یک مشاور املاک باتجربه و حرفه ای، با داشتن دانش و تخصص در زمینه بازار املاک، به مشتریان خود کمک میکنند تا به سرعت ملک مورد نیاز خود را پیدا کنند.
پورسانت مشاور املاک
مدارک لازم برای استخدام در مشاور املاک
گروهی از افراد فکر میکنند برای استخدام در مراکز مشاور املاک حرفهای، نیاز است که دورههای خاصی را در دانشگاه یا مراکز آموزشی بگذرانند. این در حالی است که حوزه مشاوره املاک یکی از مواردی است که نیاز به مدرک خاصی ندارند. برعکس نیاز است که مهارت های ارتباطی خود را ارتقا دهید تا در این شغل به موفقیت دست پیدا کنید. البته برای تاسیس یک مرکز مشاور املاک، نیاز به برخی مدارک خاص دارید که در ادامه به برخی از آن ها پرداخته ایم.
- مدرک تحصیلی: در حوزه مشاوره املاک، معمولا مدرک تحصیلی مورد نظر، لیسانس در رشتههای مرتبط با علوم اجتماعی، حقوق، معماری و یا مهندسی است. البته برخی شرکتهای مشاوره املاک، برای استخدام کارشناس املاک، از فارغ التحصیلان سطوح پایین تر نیز استفاده می کنند و معیار آن ها صرفا مدرک تحصیلی نیست.
- مجوز کار: برای فعالیت در بازار املاک، نیاز به مجوز کار از سوی سازمان تنظیم مقررات و اصناف دارید. این مجوز به شما اجازه میدهد که به عنوان مشاور املاک فعالیت کنید و خدمات مربوط به خرید، فروش، رهن و اجاره ملک را به خریداران و فروشندگان ارائه دهید.
- پروانه کسب: برای فعالیت به عنوان کارشناس مشاور املاک، نیاز به پروانه کسب دارید. این پروانه توسط سازمانهای دولتی و یا شهرداریها صادر میشود و برای شروع فعالیت در این حوزه، باید آن را دریافت کنید.
- مهارتهای فنی: مهارتهای فنی نیز یکی دیگر از المان های مهم برای استخدام مشاور املاک است. شما باید توانایی تعامل با مشتریان، تعیین قیمت مناسب برای ملک، تشخیص نیازهای مشتریان و یافتن ملک مناسب برای آنها را داشته باشید.
در نهایت، استخدام مشاوره املاک، به بستری از مدارک و تجربیات نیاز دارد. با داشتن این مدارک و تجربیات، شما میتوانید به عنوان یک مشاور املاک متخصص فعالیت کنید.
استخدام متخصص املاک
نتیجه گیری درباره استخدام مشاور املاک
با توجه به مطالبی که در قسمت های قبلی اشاره کردیم، استخدام مشاور املاک، امر بسیار مهمی برای مجموعه های معتبر و مشهور است. این فرد می تواند روابط انسانی و اجتماعی مجموعه شما را به شیوه ای خاص مدیریت کند. در عین حال نقش زیادی در پیشبرد اهداف یک ارگان و مجموعه خاص خواهد داشت. اصولا در کشور ما جایگاه شغل مشاور املاک (به خصوص در مجموعه های هدفمند) نسبت به سایر مشاغل نادیده گرفته می شود. با این حال در چند سال گذشته، فعالیت هایی برای بهبود جایگاه این شغل انجام شده است. به گونه ای که امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ داخلی، از سراسر کشور کارشناس و متخصص مشاور املاک جذب می کنند.
اگر شما نیز کارشناس مشاور املاک هستید و قصد استخدام در یک مجموعه را دارید، می توانید همین حالا اقدام کنید. تنها کافی است به مجموعه مد نظر مراجعه کرده و رزومه کاری خود را برای کارشناسان بخش استخدام آن شرح دهید. مجموعه نامبرده با بررسی مدارک و رزومه ارسالی، می تواند درباره استخدام یا عدم استخدام شما تصمیم گیری کند. در نهایت باید به خاطر داشته باشید فعالیت شما بهعنوان یک مشاور املاک نیازمند دقت، توجه و صرف خلاقیت در انعقاد معاملات تجاری است.
مطالب بیشتر:
ویژگی های تخصصی بهترین املاک تهران
اخلاق حرفه ای بهترین املاک تهران
نقش صندوق سرمایه گذاری در املاک
زنجیره مهم دانش املاک
نکاتی درباره آموزش املاک و مستغلات
وظایف و ویژگی های مدیر قرارداد املاک
از سامانه اطلاعات بازار املاک ایران (سابا) چه می دانید؟
نکاتی کلیدی که باید در اجاره املاک بدانید
همه چیز درباره سازمان اسناد و املاک ایران
املاک اکازیون دارای چه ویژگی های می باشد ؟
توضیح درباره تسهیلات بانکی موجود از طریق خرید اوراق مسکن
بیان کاربرد کد رهگیری املاک
از مسکن اجتماعی چه می دانید؟
مالیات املاک چیست؟
هر آنچه که باید در مورد نحوه محاسبه کمیسیون املاک بدانید
چند نکته اساسی برای پیدا کردن آپارتمان اجاره ای مناسب
خصوصیات بارز املاک برتر
همه چیز درباره آشنایی با خیارات در عقد قرار داد