معماری ساختمان

اصول و نکات مهم معماری رستوران سنتی و رستوران مدرن

به مکانی که مالک آن از طریق ارائه خدمات و سرو انواع نوشیدنی ها و غذاها به درآمد دست می یابد رستوران گفته می شود. به طور کلی معماری رستوران ها چیزی فراتر از چیدن مبلمان و ایجاد فضاهای مختلف می باشد. در معماری رستوران های سنتی و مدرن وسعت، مقیاس، سازماندهی، برنامه ریزی و انواع فضاها از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند.

 

تاریخچه معماری رستوران

سرو غذا در رستوران های سنتی و یا مدرن دارای تاریخچه بسیار قدیمی می باشد و به دوران مصر باز می گردد. در دوران مصر مکان هایی برای سرو گندم، پیاز و مرغ وجود داشت. در قرن یازدهم نیز در چین محل هایی به نام thermopolia وجود داشت که به صورت پیشخوان های ال شکل به همراه انبار بودند، این انبارها مکان های سربسته ای بودند که غذا و نوشیدنی ها در آنجا نگاهداری می شدند. آنجا که در فضاهای مسکونی فضای کافی جهت راه اندازی رستوران وجود نداشت از این رو اکثر رستوران ها در محور اصلی شهر و در مجاورت فضاهای عمومی مهم احداث شده اند.

 

اصول معماری رستوران

معماری رستوران همانند معماری دیگر مکان ها و فضاهای عمومی دارای اصول مشخص و مهم هستند. از جمله اصول معماری رستوران می توان به مواردی همچون طراحی نما، طراحی ورودی، طراحی فضای بیرونی، طراحی نورپردازی و طراحی داخلی اشاره کرد. بین فضاهای مختلف همچون غذاخوری، لابی، فضای انتخاب غذا و تدارک، آشپزخانه، انباری، سرویس بهداشتی، تاسیسات الکترونیکی و مکانیکی، اتاق رختکن، اتاق کارکنان، مقیاس و اندازه فضا، کیفیت و سلسله مراتب فضاهای مختلف در رستوران ها باید ارتباط بینابین وجود داشته باشد و اصولا این ارتباط اصول معماری رستوران را تشکیل می دهند.

در معماری رستوران های سنتی و یا مدرن پنجره تعامل بصری بین فضای بیرونی و داخلی نمای رستوران گفته می شود. نمای رستوران باعث ایجاد این ایده در عابران می شود که در رستوران چه نوع فضایی وجود دارد. نقاط کانونی معماری رستوران در واقع پنجره ها و نورگیرهای سقفی هستند که از لحاظ نورپردازی و ارتباط بصری با محیط اطراف بر فضای داخلی تاکید می کند. وجود نمای زیبا و پنجره ها و سقف های مناسب باعث می شود نظر افراد به سمت بخش های مختلف آن جذب شود.

 

Geometric pendant lights and gorgeous greenery give the restaurant a unique look 1024x683 1 - اصول و نکات مهم معماری رستوران سنتی و رستوران مدرن

 

استانداردها و ضوابط معماری رستوران سنتی و یا مدرن

رنگ و نور در استاندارد و ضوابط معماری رستوران از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. رنگ انتخاب شده در معماری رستوران نقش قابل توجهی در نوع احساسی که به فرد انتقال داده می شود دارد. به طور کلی رنگ های انتخابی در معماری رستوران ها به تن های سرد و گرم تقسیم می شود. رنگ انتخاب شده برای طراحی رستوران باعث تغییر فضا و محیط رستوران خواهد شد. معمار می تواند با انتخاب رنگ مناسب برای مشتریان و مالک رستوران فضای مطلوبی را ایجاد نماید. استفاده از رنگ های روشن و تن های رنگی برای معماری فست فودها توصیه می شود؛ زیرا استفاده از این رنگ ها باعث می شود محیط فست فود به راحتی قابل شناسایی باشد و توجه افراد را به سوی خود جلب خواهد کرد.

استفاده از رنگ، بافت و مصالح با کنتراست بالا باعث می شود حوزه های فضای داخلی رستوران به خوبی تقسیم شوند، همچنین اتمسفر، خلق و خو، فضا و میزان زمان مورد نظر جهت سپری کردن در رستوران را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین انتخاب رنگ مناسب باعث ایجاد تمرکز و توجه از لحاظ روانشناختی، عملکردی و زیبایی شناختی خواهد شد. استفاده از مصالح آکوستیک و جذب صدا در سقف و یا کفپوش نیز از مهمترین ضوابط و استانداردهای معماری رستوران ها به شمار می رود.

 

معماری رستوران های مدرن

طراحی ورودی در معماری رستوران های مدرن از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. نقطه انتقالی و میان بخشی بین فضای بیرونی و فضای درونی در واقع همان ورودی رستوران ها می باشد. به طور کلی می توان گفت ورودی و علایم به کار رفته در معماری رستوران های مدرن است که باعث می شود رستوران از بین دیگر رستوران ها قابل تشخیص باشد. ورودی رستوران مک دونالد در نیویورک با توجه به فصل های مختلف قابل تغییر می باشد. از دیگر عوامل موثر در معماری رستوران می توان به اندازه، مقیاس فضا، سلسله مراتب فضایی، رابطه بین عملکردها، الگوی تردد، مسیرها و طراحی ویژه برای راحتی معلولان اشاره کرد.

 

نکات مهم برای معماری رستوران سنتی

  • رستوران های سنتی دارای ویژگی های خاص می باشد. از جمله این ویژگی های خاص می توان به نورپردازی و چیدمان فضا، سبک تهیه غذا، لباس های کارکنان و موسیقی که در رستوران های سنتی پخش می شود از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در این نوع رستوران ها همه چیز باید به گونه ای انتخاب شوند که محیطی متفاوت برای شما ایجاد شود.
  • در طراحی داخلی و معماری رستوران های سنتی انتخاب میز و صندلی های رستوران بسیار مهم می باشد. در طراحی داخلی این نوع رستوران ها نمی توانید هر نوع میز و صندلی را انتخاب نمایید. میز و صندلی ها باید به گونه ای انتخاب شوند که رنگ و بوی سنتی و حال و هوای گرم و صمیمی را برای شما تداعی کنند.
  • یکی دیگر از موارد مهم در طراحی داخلی و معماری رستوران های سنتی انتخاب پرده و رومیزی ها می باشد. برای این گونه رستوران ها نباید رومیزی و پرده مدرن اننتخاب شود. بلکه بهتر است برای این گونه رستوران ها از ترم و رومیزی های سنتی استفاده شود تا بتوانید تاثیر شگرف این رومیزی ها را در فضای رستوران خود احساس کنید.
  • در هنگام طراحی داخلی و معماری رستوران های سنتی بهتر است به دیوارهای آن نیز توجه کنید. ایجاد پنجره های قدیمی رنگی بزرگ، طرح های کاهگلی، ایجاد ستون های مختلف، اتاقک هایی که دارای ورودی های گنبدی شکل هستند، همه این موارد در ایجاد فضای گرم و صمیمی تاثیر قابل توجهی دارند.
  • بهتر است در فضای رستوران های سنتی یک حوضچه کوچک نیز ایجاد کنید که آب در آن جاری باشد و صدای آب در فضا بپیچد و هوا را نیز ملایم می کند. سبک این رستوران ها باید شباهت بسیار زیادی به خانه های قدیمی داشته باشد.
  • برای زیباسازی رستوران های سنتی و همچنین جذب مشتریان بیشتر بهتر است از گلدان، شمعدانی قدیمی، آویز قدیمی، چرتکه و گلیم روی میز پیشخوان، تابلو قدیمی، لوستر قدیمی و سنتی استفاده نمایید.

 

Vintage Looking Restaurant Design 13 1024x683 1 - اصول و نکات مهم معماری رستوران سنتی و رستوران مدرن

 

 

استفاده از خلاقیت در طراحی و معماری رستوران

در معماری رستوران استفاده از خلاقیت باعث می شود بتوانید یک فضای اثرپذیر را به راحتی در رستوران خود ایجاد نمایید. با استفاده از نورپردازی اندک و خاص در محیط می توانید به راحتی باعث افزایش اشتها مشتریان خود شوید. همچنین نورپردازی باعث می شود مشتریان احساس کنند که در حال سرو یک غذای سالم و تازه هستند. استفاده از نور مناسب در معماری رستوران باعث می شود حس گرما و یا سرمای بیش از حد برای شما القا نشود. خلاقیت در فضای داخلی یک رستوران همچنین تا حد زیادی به غذایی که به مشتریان ارائه می شود رابطه مستقیم دارد.

معماری و غذای سرو شده در رستوران مکمل یکدیگر هستند

تمام مشتریان قطعا انتظار دارند که غذای یک رستوران دارای بهترین کیفیت و مزه باشد. شما به عنوان یک طراح همانند آشپز این شانس را دارید تا روی احساس و تجربه مشتریان تاثیر بگذارید. در طراحی یک رستوران غذای آشپر باید ستاره شما باشد و فضایی که طراحی می کنید باید بهترین مکان برای این ستاره باشد.

 

نمونه هایی از معماری رستوران در ایران

یکی از رستوران هایی که معماری آن در ایران زبانزد خاص و عام است رستوران هفت خوان شیراز می باشد. نام این رستوران از شاهنامه فردوسی الهام گرفته است. معماری این رستوران یکی از آثار برجسته و مشهور مهرداد ایروانیان می باشد. در این رستوران منظور از خوان سفره و طبق های خوردنی می باشد. این مجموعه رستوران در شیراز دارای پنج رستوران و دو کافی شاپ می باشد که هر یک از این رستوران ها و کافی شاپ ها با سبک معماری مختلف طراحی شده اند و هر طبقه از این رستوران ها دارای طراحی داخلی خاص نیز می باشد. در طراحی معماری سنتی هفت خوان شیراز قالب معماری سنتی و معماری مدرن با یکدیگر ترکیب شده اند. در طراحی نمای این مجموعه رستوران ها از کلاژ عناصر گوناگون استفاده شده است که از مشخصه های معماری مهرداد ایروانیان می باشد.

رستوران محمد کباب در اصفهان

رستوران محمد کباب یک رستوران فوق العاده در شهر اصفهان ایران می باشد که دارای ۶۰ متر مکعب مساحت می باشد. معماران این رستوران زیبا و باشکوه الهام گرامی زاده و احسان حسینی هستند. این رستوران در منطقه ای از فروشگاه های مواد غذایی اصفهان بنا شده است و بازسازی و طراحی داخلی آن پروژه بسیار جالبی بوده است. این رستوران در محله درچه اصفهان واقع شده است. قرارگیری این رستوران در مجاورت فروشگاه های مواد غذایی باعث شده است یک مکان سنتی را فضایی مدرن به نمایش گذاشته است.

یکی دیگر از رستوران های ایرانی که با معماری فوق العاده طراحی شده است رستوران چاشت در ایرانشهر می باشد. مساحت این رستوران حدود ۲۷ متر مربع می باشد که معماران آن شهاب میرزایی، الهام مستوری و امیر مهدی مستوری هستند. غذاهای سرو شده در این رستوران دارای کیفیت فوق العاده می باشند.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا