بررسی هزینه ساخت مسکن
یکی از نیاز های اساسی انسان ها در طول زندگی، نیاز به مسکن بوده است. همواره در کشورهای در حال توسعه این مسئله یک موضوع بسیار مهم محسوب می شود. بر اساس تخمین برنامه ریزان ساخت خانه های ارزان با ساده ترین و ارزان ترین مصالح و طرح ها نیز برای یک سوم از خانوارهای جهان سوم بسیار سخت و خارج از توان می باشد. ساخت هزینه مسکن بسیار زیاد است. مسکن جزو کالا های سرمایه ای به حساب می آید. افراد با خرید مسکن در واقع نوعی پس انداز کردن را انجام می دهند. هر چقدر هزینه های ساخت مسکن کاهش پیدا کند، کیفیت آن و رعایت اصول اولیه نیز در ساخت و ساز کاهش پیدا می کند. هزینه های ساخت مسکن به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به تمام این عوامل می پردازیم.
بررسی و محاسبه هزینه ساخت مسکن
بررسی و محاسبه هزینه ساخت مسکن
در این قسمت می خواهیم به بررسی و محاسبه هزینه ساخت مسکن بپردازیم. در نظر داشته باشید اولین هزینه ای که شما برای ساخت مسکن باید بپردازید، هزینه خرید زمین می باشد. پس در قدم اول به سراغ قیمت زمین می رویم. می توان گفت انتخاب زمین یکی از چالش های بسیار مهم قبل از ساخت خانه می باشد. بعد از آن افراد باید به دنبال کسب مجوزهای لازم از شهرداری باشند و مهندس پروژه را نیز به بهترین نحو ممکن انتخاب کنند. در قدم سوم افراد باید نوع اسکلت را مشخص کنند.
انتخاب مصالح
اسکلت ها دارای انواع مختلفی می باشند. معمولاً اسکلت های بتنی نسبت به اسکلت های فلزی از هزینه پایین تر و معقول تری برخوردار هستند. در نظر داشته باشید که پرداخت این هزینه ها در چند مرحله نیز انجام می شود اما در سازه هایی با اسکلت فلزی هزینه باید به صورت یکجا پرداخت شود. علت این موضوع نیز تک مرحله ای بودن اسکلت های فلزی می باشد. پس از انتخاب اسکلت سازه مورد نظر، بحث قیمت متریال مصرفی مطرح می شود. به عنوان مثال پروفیل و میلگرد یکی از متریال های مصرفی بسیار مهم می باشند که باید از کیفیت بالایی نیز برخوردار باشند. در نظر داشته باشید که قیمت کارخانه نسبت به قیمت خرده فروشی ها بسیار متفاوت است. همچنین نوع محصولی که شما انتخاب می کنید نیز می تواند یک تفاوت قیمتی عمده به وجود بیاورد. به عنوان مثال قیمت میلگرد بناب نسبت به میلگرد های دیگر موجود در بازار بالاتر می باشد.
در عین حال این میلگرد از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است. در انتخاب مصالح از مهندسین با تجربه مشورت بگیرید تا بتوانید یک تعادل نسبی بین هزینه های مصرفی و کیفیت برقرار کنید و با هزینه های معقول مواد مصرفی با کیفیت خوب را خریداری نمایید. تمام مصالحی که شما در مراحل مختلف مانند نازک کاری، تاسیسات و سفت کاری استفاده می کنید جزو متریال و مصالح مصرفی به حساب می آیند. شما با توجه به متراژ مفید و غیرمفید خود و همچنین تعداد طبقه و تعداد واحد هایی که قصد ساخت آن را دارید، می توانید میزان مصالح مصرفی را نیز مشخص کرده و تخمین بزنید. بسیاری از افراد تصور می کنند که هزینه ساخت مسکن مدرن نسبت به پروژه های کلاسیک و نئوکلاسیک کمتر می باشد اما این موضوع صحت ندارد. تمام این هزینه ها بستگی به نوع متریال مصرفی دارد که شما در ساختمان خود مورد استفاده قرار می دهید.
محاسبه هزینه ساخت مسکن
محاسبه قدم به قدم هزینه ساخت مسکن
در این قسمت می خواهیم به صورت قدم به قدم هزینه ساخت مسکن را به شما عنوان کنیم تا بهتر و بیشتر با این موضوع آشنایی پیدا نمایید. برآورد قیمت زمین همانطور که عنوان شده است، یک موضوع مهم می باشد. شما قبل از شروع ساخت و ساز خود باید قیمت زمین مورد نظر را برآورد کنید. می توان گفت عمده هزینه های ساخت ساختمان مربوط به انتخاب و خرید زمین می باشد. اگر شما در مناطق بالای شهر و مناطق یک شهر تهران یا شهرستان های دیگر بخواهید زمینی را انتخاب کنید باید هزینه بیشتری نیز برای آن بپردازید. همچنین متراژ زمین جزو عواملی می باشد که می تواند بر روی قیمت نهایی زمین مورد نظر تاثیر بگذارد. بهتر است در هنگام خرید زمین حتماً به موقعیت مکانی آن توجه کنید.
هزینه هایی که شما برای یک قطعه زمین می پردازید، جزو قیمت نهایی زمین می باشد. شما می توانید پروژه ساخت و ساز خود را در مناطق بسیار عالی شهر انجام دهید یا می توانید پروژه خود را در زمین های اطراف شهر مورد نظرتان شروع نمایید. تمامی این موارد بستگی به خودتان دارد که بخواهید چه زمینی را در چه منطقه ای خریداری نمایید. تمام این هزینه ها جزو هزینه های ساخت مسکن می باشند و می توانند بر روی هزینه نهایی پروژه شما تاثیر مستقیمی بگذارند. بهتر است قبل از انتخاب زمین نیز از افراد باتجربه در این زمینه مشورت بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته و متناسب با بودجه خود بهترین زمین را با متراژ مناسب انتخاب کنید.
هزینه های دریافت جواز ساخت
جواز ساخت
یکی دیگر از هزینه ساخت مسکن، جواز ساخت می باشد. شما بعد از انتخاب زمین مورد نظر خود باید به دنبال جواز آن از شهرداری بروید. می توان گفت یکی از پرهزینه ترین مراحل ساخت و ساز، دریافت جواز ساخت می باشد. هزینه های دریافت جواز ساخت می توانند بر روی هزینه ساخت مسکن تأثیر مستقیمی بگذارند. بهتر است هزینه شرکت های مهندسی ساخت و ساز را نیز به طور کامل در نظر بگیرید. معمولا افراد دریافت جواز ساخت را در فصل هایی مانند فصل زمستان و پاییز انجام می دهند تا بتوانند پروژه خود را در فصل بهار و تابستان شروع کنند. پس از انتخاب زمین مورد نظر به شهرداری منطقه رفته و برای دریافت جواز اقدام نمایید. برای دریافت جواز باید مدارکی مانند سند مالکیت، پیش تسویه حساب عوارض و کارت شناسایی را همراه خود داشته باشید.
ادامه روند دریافت جواز
بعد از ارائه مدارک تشکیل پرونده شما انجام می شود. بعد از تشکیل شدن پرونده شما باید منتظر تایید شدن مدارک تان از سوی شهرداری باشید. در این مرحله ممکن است بازپرس به ملک و زمین خریداری شده شما مراجعه کرده و تمام ویژگی های آن را بررسی کند. همچنین بر اساس متراژ و موقعیت زمین، تعداد طبقاتی که سازنده مجاز به ساخت و ساز در آن است را مشخص کند. بعد از این مرحله دستور نقشه زمین شما صادر می شود. در این خصوص جزئیات زیادی مشخص می گردد. این جزئیات مربوط به ساخت خانه در زمین مورد نظر است.
بهتر می باشد شما بعد از این مرحله معمار و مهندس پروژه خود را نیز انتخاب نمایید تا بتوانند این افراد شما را کمک کرده و نقشه ای مطابق با جزئیات زمین و خواسته شما ترسیم کنند. برای اینکه دریافت جواز خود را با موفقیت به پایان برسانید باید مدارکی مانند برگه تعهد نظارت، نقشه های سازه، نقشه های اجرایی، برگه تعهد محاسبات، پیش پرداخت عوارض ساختمان، برگه تعهد کارفرما و … را نیز به شهرداری ارائه دهید. در نظر داشته باشید که مدت زمان جواز ساخت و ساز دو سال می باشد. اگر شما به زمان بیشتری نیاز داشته باشید می توانید آن را تمدید کنید. دریافت جواز ساخت هر سال مشمول افزایش قیمت می شود. به طور کلی هر سال ۳۰ درصد بر روی هزینه جواز ساخت اضافه می گردد.
بررسی هزینه اسکلت ساختمان
بررسی هزینه های مرتبط با اسکلت ساختمان
هزینه ساخت مسکن شامل هزینه اسکلت ساختمان می باشد. همانطور که عنوان شد هزینه اسکلت فلزی نسبت به اسکلت بتنی بالاتر و بیشتر است. هزینه اسکلت سازه می تواند بر روی هزینه ساخت مسکن تأثیر بگذارد و سبب کاهش هزینه نهایی و یا افزایش هزینه نهایی شود. در نظر داشته باشید در کشور ایران به دلیل عوامل مختلفی مانند منابع طبیعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی و … الگو ساختمان سازی بسیار متفاوت می باشد. بر اساس فاکتور های مختلفی سازندگان اقدام به ساخت مسکن می کنند. ساختمان ها به چند دسته براساس مصالح مصرفی تقسیم بندی می شوند. ساختمان های بتن آرمه، اسکلت فلزی، تمام آجری، خشت و گلی، بلوک سیمانی، آجری با تیرآهن، آجری با تیر چوبی، آجری با تیرچه بلوک جزو انواع مختلف ساختمان ها بر اساس مصالح مصرفی می باشند. در نظر داشته باشید که ساختمان سازی آجر و خشت و گلی به دلیل مقاومت بسیار پایین و دعوام کم به طور کلی در ساخت و ساز شهری استفاده نمی شوند.
امروزه استفاده از ساختمان سازی با تیر چوبی و آجری نیز در مناطق شهری به حداقل رسیده است. می توان گفت دیگر سازنده ای با این مصالح ساختمان خود را نمی سازد. سهم ساختمان سازی آجری با تیرچه بلوک نیز تا حدودی نسبت به روش های قبلی بیشتر است اما باز هم سازندگان کمتری مایل هستند از این روش در ساخت و ساز خود استفاده کنند. امروزه ساختمان سازی آجری با تیرآهن یکی از روش های بسیار عالی و پرطرفدار در کشور ما می باشد که به سرعت روند صعودی پیدا کرده است. اکثر سازندگان تمایل دارند از این روش در ساخت ساختمان های خود استفاده کنند. یک نکته بسیار جالبی که باید به آن دقت کنید، هزینه ساخت مسکن با توجه به تیرآهن های مختلف و متفاوت می باشد. به عنوان مثال اگر سازنده ای بخواهد از تیرآهن ۱۶ و ۱۸ و سایر سایز ها استفاده کند باید هزینه های متفاوتی نیز بپردازد.
بررسی و تخمین هزینه ساخت مسکن
البته شیوه ساختمان سازی اسکلت فلزی و اسکلت بتنی امروزه به سرعت در حال رشد می باشند و سهم بالایی را در ساختمان سازی به خود اختصاص داده اند. می توان گفت این روش از مقاومت و دوام بیشتری نیز برخوردار می باشد. ساختمان سازی به صورت بلوک سیمانی امروزه سهم کمی دارد. ولی می توان گفت این سهم ثابت است و یکی از دلایل این موضوع ساختمان سازی با شیوه های مختلف در مناطق متفاوت می باشد. در بعضی از مناطق خاص از این روش هنوز هم استفاده می شود. به عنوان مثال از این روش بیشتر در مناطق ۳ استفاده می گردد و در مناطق ۱ و ۲ از این روش کمتر استفاده می شود.
تخمین هزینه ساخت مسکن
پس از بررسی مواردی که در بالا عنوان شد، حال می خواهیم به بررسی جزئی تر هزینه ساخت مسکن در هر متر مربع ساختمان بپردازیم. در نظر داشته باشید بعضی از هزینه ها به صورت کامل قابل برآورد هستند. برخی از هزینه ها اما غیرقابل پیش بینی می باشند و به صورت ناگهانی در حین کار به وجود می آیند. همچنین تغییرات قیمت محصولات مختلف فولادی و مصالح مصرفی با توجه به نوسانات موجود در بازار می تواند بر روی هزینه نهایی تاثیر گذاشته و هزینه نهایی را افزایش دهد. این موارد جزو مواردی می باشند که افراد می توانند آن ها را پیش بینی کنند. بهتر است قبل از شروع کار تمام این موارد را سنجیده تا در حین کار با مشکل جدی روبرو نشوید.
محاسبه مقدار میلگرد مصرفی کار دشوار می باشد و نیازمند استفاده از فرمول های بسیار پیچیده مهندسی است اما قبل از شروع پروژه می توان این میزان را تخمین زد و با استفاده از محاسبات مهندسی مقدار آن را مشخص نمود. اگر بخواهیم یک عدد مشخصی به شما ارائه دهیم می توان گفت در ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم در هر متر مربع اسکلت بتنی و ۴۵ تا ۶۵ کیلوگرم در هر متر مربع اسکلت فلزی، میلگرد نیاز می باشد. البته بر اساس موارد مختلفی مانند نوع اسکلت، تعداد طبقات و نوع سقف این مقادیر قابل تغییر و کم و زیاد شدن می باشند.
انتخاب متریال با کیفیت یک نکته بسیار مهم
در نظر داشته باشید برای محاسبه تیرآهن مصرفی نیز مانند میلگرد افراد نیاز به فرمول های پیچیده مهندسی دارند زیرا این کار نیز تا حدود زیادی سخت و پیچیده است. اگر بخواهیم به صورت سرانگشتی و ساده این موضوع را بررسی کنیم می توان گفت در هر متر مربع سازه حدوداً ۴۰ تا ۷۰ کیلوگرم آهن مورد نیاز می باشد تا بتوان ساختمان را شکل داد. البته باز هم نمی توان یک مقدار مشخصی در نظر گرفت. این میزان به عوامل مختلفی مانند تعداد طبقات، کاربرد سازه و نوع اسکلت ساختمان بستگی دارند و بر اساس این موارد متغیر هستند. بنابراین برای محاسبه میزان دقیق تیرآهن مصرفی در انواع ساختمان های مختلف قبل از شروع هر کاری سازنده باید با مهندس ساختمان مشورت کرده و اطلاعات لازم را دریافت کند تا بتواند بر اساس فرمول مهندسی و تجربه مهندس ساختمان، یک مقدار مشخص را در نظر گرفته و هزینه های نهایی را تخمین بزند. به این صورت می تواند هزینه های نهایی را بهتر و واقعی تر مشخص کند.
یکی از عواملی که می تواند بر روی هزینه ساخت مسکن تاثیر بگذارد، مقدار پروفیل مصرفی در هر متر ساختمان است. برای اینکه بتوان یک میزان مشخصی از پروفیل آهن را در هر متر مربع تعیین کرد باید در رابطه با نقشه و نوع ساختمان اطلاعات دقیقی در دست باشد. به عنوان مثال برای ساخت انواع اسکلت های فولادی حدود ۵۰ تا ۷۵ کیلوگرم آهن نیاز می باشد. این میزان برای اسکلت های بتنی کاهش یافته و به حدود ۴۰ تا ۵۵ کیلوگرم رسیده است. بنابراین برای مشخص کردن مقدار پروفیل مصرفی در هر متر مربع ساختمان باید محاسبات دقیقی با استفاده از نرم افزارهای آنلاین انجام گیرد و مهندسین سازه در این زمینه تمام تخمین ها را زده و مشورت های لازم را انجام دهند.
در نظر داشته باشید که به دلیل گرانی روز افزون مصالح ساختمانی ممکن است قیمت ها با تغییراتی مواجه شده و بر روی قیمت نهایی هزینه ساخت مسکن نیز تاثیر بگذارند. پس شما باید تمام این عوامل را در نظر بگیرید تا غافلگیر نشده و بتوانید در حین کار این هزینه ها را بپردازید. در نظر داشته باشید که متراژ ساختمان با میزان مصالح مصرفی ارتباط مستقیمی دارد. هر چقدر مساحت ساختمان شما بیشتر باشد، مصالح به کار رفته در آن نیز بیشتر است. هرچه متراژ ساختمان کمتر باشد، مصالحی که مورد استفاده قرار می گیرند کمتر هستند. در نتیجه برای ساختمان های کوچک تر باید هزینه نهایی کمتر نیز پرداخت کرد.
البته در نظر داشته باشید که انتخاب مصالح مناسب نکته ای بسیار مهم در ساخت ساختمان می باشد. هر چه شما از مصالح با کیفیت تر و قیمت بالاتری استفاده کنید هزینه تمام شده هر متر مربع نیز افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از روش های عالی محاسبه هزینه ساخت مسکن، ارائه متراژ پیشنهادی ساختمان می باشد. با استفاده از این روش می توان در سریعترین زمان ممکن هزینه ساخت در منطقه مورد نظر را به دست آورد. به عنوان مثال شما می توانید هزینه ساخت یک خانه ۸۰ متری را به راحتی محاسبه نموده و از هزینه ساخت مسکن در پایان کار نیز اطلاع پیدا نمایید.
محاسبه هزینه ساخت مسکن
انتخاب متریال با کیفیت یک نکته بسیار مهم در ساخت آپارتمان
در نظر داشته باشید که انتخاب متریال مصرفی ساخت و ساز می تواند بر روی هزینه ساخت مسکن تاثیر بگذارد. هزینه متریال با توجه به زیربنای مفید و غیرمفید، تعداد واحد ها و متراژ واحد ها مشخص می گردد. به دلیل وجود نوسانات زیادی که در قیمت پروفیل آهن در بازار وجود دارد و همچنین سایر مصالح مصرفی ساختمان ممکن است قیمت نهایی با تغییراتی روبرو شود. به عنوان مثال ممکن است قیمت روز آهن آلات افزایش پیدا کرده و سازنده را با مشکل روبرو نماید. سازندگان و مهندسین باید با قیمت روز تمام این مصالح آشنایی داشته باشند و به صورت مداوم قیمت روز این مصالح را از سایت های معتبر و یا فروشندگان نام آشنا بپرسند. هر چقدر سازنده از متریال با کیفیت در ساخت آپارتمان استفاده کند، باید هزینه های بیشتری نیز بپردازد. در نظر داشته باشید که این هزینه های بیشتر می توانند به دوام و طول عمر ساختمان کمک کنند.
همچنین نتیجه ای بسیار عالی و شیک در پایان کار رقم می خورد. سازندگان می توانند با پرس و جو و گشت و گذار در بازار، متریال مصرفی خود را با بهترین کیفیت خریداری کنند و قیمت مناسبی نیز برای آن ها بپردازند. بسیاری از سازندگان هستند که قبل از شروع ساخت و ساز، بیشتر متریال مصرفی خود را خریداری می کنند. به این صورت آن ها با تورم بازار روبرو نمی شوند و می توانند هزینه های نهایی را کاهش داده و با هزینه های پایین تری نسبت به سایر سازندگان دیگر ساختمان خود را به اتمام برسانند. این کار یک روش عالی می باشد که افراد می توانند در صورت نیاز از آن بهره برده و هزینه های کلی ساختمان خود را کاهش دهند.
بررسی هزینه های مصرفی دیگر
هزینه ساخت مسکن به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت آهن آلات مصرفی، هزینه نمای ساختمان، هزینه نمای داخلی، هزینه های جانبی و پیش بینی نشده جزو هزینه های دیگری می باشند که غیر از مواردی که در بالا عنوان کردیم می توانند بر روی قیمت نهایی هزینه ساخت مسکن تأثیر بگذارند. به عنوان مثال قیمت آهن آلات مصرفی جزو عواملی می باشد که با نرخ دلار و نوسانات سیاسی افزایش و یا کاهش پیدا می کند. بهتر است سازنده قبل از شروع به ساخت نسبت به بهترین زمان خرید آهن آلات اطلاعاتی به دست آورده و خرید خود را در این زمان مناسب انجام دهد.
اجرای نمای ساختمان
یکی دیگر از هزینه های بسیار مهم هزینه نمای ساختمان می باشد. امروزه اجرای نمای ساختمان بسیار پرهزینه است و می تواند هزینه های زیادی را به سازنده متحمل کند. پس بهتر است سازنده محاسبات دقیقی در رابطه با هر متر مربع ساختمان داشته باشد تا بتواند بر اساس نما های مدرن و نما های کلاسیک یک برآورد قیمت داشته و هزینه مناسبی را برای نمای ساختمان بپردازد. همچنین یکی از هزینه های دیگر، هزینه فضای سبز و محوطه سازی درون ساختمان می باشد. این هزینه ها جزو هزینه های اجتناب ناپذیر هستند که سازنده باید برای زیباتر شدن ساختمان خود آن ها را پرداخت نماید. امروزه با توجه به افزایش روز افزون و شدید مصالح ساختمانی باید هزینه ها به صورت دقیق و جزئی تخمین زده شوند تا سازنده با مشکل و کمبود بودجه مواجه نشود. یکی از هزینه های دیگر هزینه نمای داخلی ساختمان است.
این هزینه می تواند شامل دکور های موجود بر روی دیوار و سقف داخل ساختمان باشد. سازنده می تواند بر اساس نقشه کشیده شده نوع مدرن و کلاسیک آن را اجرا نماید. همچنین این هزینه ها با توجه به سبک نمای داخلی متفاوت می باشند. هر چقدر سازنده در این زمینه دست و دلبازی بخرج دهد می تواند نتیجه کار را بسیار زیباتر کند.
همانطور که در مطالب بالاتر عنوان کردیم یک سری از هزینه های ساخت مسکن جزو هزینه های پیش بینی نشده می باشند. برآورد تمام این هزینه ها کاری سخت و دشوار است. بهتر است مهندسین و سازندگان قبل از شروع پروژه یک درصدی را برای هزینه های پیش بینی نشده کنار گذاشته و در نظر بگیرند تا در حین کار با مشکل جدی روبرو نشوند زیرا این هزینه ها ممکن است در حین کار افزایش پیدا کرده و مشکلاتی را برای سازنده به وجود آورند.
محاسبه هزینه ساخت مسکن
بررسی قیمت آرماتور بندی
هزینه ساخت مسکن مشمول آرماتوربندی نیز می شود. البته هزینه آرماتور بندی به عواملی مانند نحوه بتن ریزی، حمل و نقل، دستمزد کارگران، وزن میلگرد و .. بستگی دارد. برآورد هزینه باید با توجه به این عوامل انجام گیرد. افراد می توانند پس از اتمام کار تمام هزینه ها را به صورت دقیق برآورد کنند. در نظر داشته باشید قیمت میلگرد جزو عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار بر روی قیمت آرماتور بندی می باشد. میلگرد جزو مصالحی است که با نوسانات بازار همراه می باشد. سازندگان همواره شاهد افزایش قیمت این محصول بسیار کاربردی هستند. افزایش قیمت میلگرد می تواند بر روی عوامل مختلفی تاثیر بگذارد. به عنوان مثال هر چقدر قیمت میلگرد افزایش پیدا کند قیمت نهایی آرماتوربندی نیز بیشتر می شود.
در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با تمام عوامل تاثیر گذار بر روی هزینه ساخت مسکن اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. در نظر داشته باشید مواردی که در بالا عنوان شدند جزو یک سری از هزینه های ساخت مسکن می باشند. ساخت یک آپارتمان جزئیات بسیار زیادی دارد. سازنده باید به تمام این جزئیات دقت کرده و هزینه های آن را در نظر بگیرند. به عنوان مثال دستمزد کارگران شامل هزینه هایی می باشد که می تواند بر روی قیمت تمام شده هزینه ساخت مسکن تاثیر بگذارد. هزینه حمل و نقل نیز شامل این هزینه ها می باشد. پس مهندسین پروژه باید به صورت دقیق تمام هزینه ها را قید کرده و به سازنده اطلاع دهند.
همچنین تا جای ممکن این هزینه ها را به صورت دقیق برآورد کرده و هزینه پایانی ساخت مسکن را تخمین بزند. در نظر داشته باشید که هزینه تخمین زده شده با هزینه پایانی مطمئنا متفاوت می باشد اما مهندسین تا جایی که امکان دارد باید از فرمول های پیچیده و روش های دیگر استفاده کنند تا بتوانند این هزینه ها را به هزینه پایانی نزدیک کرده و کار سازنده را تا حدود زیادی راحت کنند. امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفیدی در رابطه با هزینه ساخت مسکن در سال جدید به دست آورید.
مطالب بیشتر:
محاسبه شارژ ساختمان چگونه است؟
نکات مهم و کاربردی جهت اجاره سفره خانه لوکس
نکاتی درباره آموزش املاک و مستغلات
از تاسیسات ساختمان، انواع و چگونگی انجام آن چه می دانید
نکاتی کلیدی که باید در اجاره املاک بدانید
نحوه محاسبه قیمت آپارتمان
بررسی خصوصیات مشاور املاک برتر
بهترین محله ها برای خانه دانشجویی کجاست؟
حقایقی که در مورد خرید آپارتمان پیش فروش باید بدانیم !
ارائه اطلاعاتی در ارتباط با محاسبه هزینه ساخت مسکن
آنچه باید در مورد مسکن ملی بدانیم
آشنایی با مسئولیت ها و وظایف یک مشاور املاک تهران
بررسی خصوصیات مشاور املاک برتر
نکاتی کلیدی که باید در اجاره املاک بدانید
اختیارات و وظایف مدیر ساختمان
توضیح درباره مشاعات ساختمان و قوانین حاکم بر آن
حقایقی که در مورد خرید آپارتمان پیش فروش باید بدانیم !
املاک اکازیون دارای چه ویژگی های می باشد ؟
از مسکن اجتماعی چه می دانید؟