سیستم تهویه هوشمند هوا در ساختمان

ایجاد فضای مطبوع در ساختمان با استفاده از سیستم تهویه هوشمند هوا
سیستم تهویه هوشمند هوا سیستم کارآمدی است که دمای فضای ساختمان را کنترل می کند. با استفاده از این سیستم، فضای خانه شما مطبوع و دلپذیر خواهد شد. دستگاه تهویه هوشمند هوا، رطوبت و گرمای فضا را از بین می برد.
در سیستم تهویه هوشمند هوا انواع حسگرهایی وجود دارند که با جمع آوری اطلاعات هوای داخل ساختمان مانند میزان رطوبت فضا و دمای آن سبب کاهش مصرف انرژی در ساختمان شده و هوای دلپذیری را ایجاد می کنند.
سیستم های تهویه هوشمند هوا در مقایسه با دستگاه های تهویه هوای قدیمی مزایای بیشتری داشته و شرایط آسایش را برای شما فراهم می کنند. این سیستم های مدرن با استفاده از استراتژی هایی سبب می شوند که انرژی به نحو بهینه ای مصرف شود.
طراحی سیستم تهویه هوشمند هوا به نحوی است که حتی اگر شما در منزل یا محل کار خود حضور ندارید، بتوانید این سیستم را از راه دور کنترل کنید. حالت خودکار این سیستم نیز آماده اجرای دستورات تعریف شده شما می باشد.
سیستم تهویه هوشمند هوا
سنسورهای سیستم تهویه هوشمند هوا
همانطور که گفته شد؛ برای بهبود عملکرد سیستم تهویه هوشمند هوا در این سیستم، سنسورهایی وجود دارند که هر کدام دارای کارایی خاصی هستند. برخی از این حسگرها عبارتند از:
- سنسور روشنایی: در طول شبانه روز، تابش نور خورشید بر قسمت های مختلف ساختمان، متغیر است. همین امر سبب متغیر بودن استفاده یا عدم استفاده از لامپ های روشنایی در بخش های مختلف ساختمان می شود. لامپ های روشن سبب تولید مقداری گرما می شوند. سیستم هوشمند تهویه هوا با استفاده از حسگر روشنایی خود به صورت اتوماتیک، میزان جریان هوای ارسالی به سمت لامپ ها را تغییر می دهد.
- سنسور حرارتی: حسگرهای دمایی که در نقاط مختلف ساختمان نصب می شوند، اقدام به شناسایی اختلاف دمای آن نقاط می کنند. سیستم تهویه هوشمند هوا با استفاده از این اطلاعات، متناسب با نیاز هر قسمت از ساختمان، میزان هوای گرم یا سرد مورد نیاز آن بخش را به سمت آن قسمت ارسال می کند.
- سنسورهای CO2 (دی اکسید کربن): با افزایش میزان دی اکسید کربن موجود در فضا، تنفس افراد، دچار مشکل شده و هوای مطبوعی را استشمام نخواهند کرد. به هر میزان که تعداد افراد حاضر در فضا بیشتر باشد، CO2 فضا نیز افزایش پیدا می کند. حسگرهای CO2 با شناسایی درصد دی اکسید کربن موجود در فضا اقدام به تنظیم جریان هوا در فضا کرده و هوای تازه بیشتری را وارد ساختمان می کنند.
- سنسور تشخیص تعداد افراد در فضا: یکی از عواملی که سبب ایجاد تغییر در هوای ساختمان می شود، تعداد افرادی است که در فضای مورد نظر حضور دارند. در واقع زمانی که تعداد افراد کمی در ساختمان هستند، نیاز به ارسال هوای گرم یا سرد کمتری توسط سیستم های تهویه هوا وجود دارد. در حالی که افزایش تعداد افراد سبب نیاز بیشتر به ارسال هوا می شود. این امر در ساختمان های اداری که در طول روز تعداد افراد در آن متغیر می باشد، مشهود است. در این زمان حسگر تشخیص تعداد افراد، وارد عمل شده و اطلاعات مورد نیاز سیستم تهویه هوای هوشمند را در اختیار این دستگاه می گذارد. این کار علاوه بر ایجاد هوای مطبوع سبب صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می شود.
سنسورهای سیستم تهویه هوشمند هوا
ویژگی ها و مزایای سیستم های تهویه هوشمند هوا
سیستم تهویه هوشمند هوا قابلیت ها و مزایایی دارد که سبب استقبال بیشتر افراد از خرید این سیستم شده اند. برخی از مزایای این سیستم هوشمند عبارتند از:
- با استفاده از سیستم تهویه هوشمند هوا می توانید از راه دور این سیستم را با گوشی هوشمند خود کنترل کنید. سیستم هوشمند این قابلیت را دارد که شما قبل از ورود به محل کار یا منزل خود، دمای ساختمان را به میزان مطلوب و دلخواه خود تنظیم کنید. با کنترل انرژی توسط سیستم های تهویه هوشمند هوا، می توانید در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. این امر در طولانی مدت سبب کاهش هزینه های شما می شود.
- سیستم تهویه هوشمند هوا این قابلیت را دارد که به سایر لوازم هوشمند ساختمان، متصل شود. اگر سایر لوازم منزل یا محل کار شما مانند کرکره ها، چراغ های قابل کنترل و… نیز هوشمند باشند، می توانید با اتصال آنها به دستگاه تهویه هوشمند هوا در ساختمان، فضای دلپذیرتری را ایجاد نمایید.
- برای نصب این سیستم، گزینه های متعددی پیش رو دارید. می توانید با توجه به فضای ساختمان، مناسب ترین گزینه را برای نصب دستگاه هوشمند تهویه هوا انتخاب کنید.
- با استفاده از سیستم تهویه هوشمند هوا می توانید از راه دور انرژی را کنترل کرده و در مصرف آن صرفه جویی کنید. این امر در طولانی مدت سبب کاهش هزینه های شما می شود.
- همانطور که گفته شد؛ وجود سنسورهای حرارتی در سیستم تهویه هوشمند سبب می شود که این سیستم، دریچه های تهویه هوا را بر اساس جمعیت حاضر در ساختمان کنترل کند.
- از دیگر مزایای سیستم تهویه هوشمند هوا می توان به قابلیت تنظیم آن بر اساس شرایط آب و هوایی پیش بینی شده اشاره کرد. با وجود این قابلیت، می توانید هوای ساختمان را متناسب با آب و هوای پیش بینی شده برای روزهای آینده تنظیم کنید. به طور مثال؛ اگر در تابستان برای روز آینده، هوای آفتابی و گرم پیش بینی شده باشد، سیستم تهویه هوشمند در آن روز، هوای خنک بیشتری را به ساختمان هدایت می کند.
- تکنولوژی بدون باد سیستم تهویه هوای هوشمند، آن را تبدیل به گزینه ای ایده آل و مطلوب برای افرادی کرده است که با باد سیستم های تهویه مشکل دارند. هوا و باد توسط این سیستم به شدت پرتاب نشده و برای افرادی که به باد شدید حساس هستند، مشکلی ایجاد نمی کند.
- میزان مصرف برق در سیستم تهویه هوشمند هوا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. این کاهش مصرف به دلیل تکنولوژی اینورتر در سیستم های هوشمند تهویه هوا اتفاق می افتد.
- دکمه ای برای زمان خواب در سیستم تهویه هوا هوشمند وجود دارد. زمانی که این حالت را فعال کنید، دمای هوا به تدریج توسط این سیستم تا زمانی که مناسب خواب شود، افزایش پیدا می کند. بعد از آن حدود ۵ ساعت این دما ثابت مانده و سپس خاموش می شود.
- فیلتر موجود در سیستم تهویه هوشمند هوا از طریق تولید یون، تمام مواد آلرژی زا و انواع ذرات معلق هوا مانند ویروس ها و باکتری ها را از بین می برد.
در کنار مزایایی که برای سیستم های تهویه هوشمند هوا ذکر شد، می توان به قیمت بالا، نصب دشوار و داشتن قطعات مختلف نیز به عنوان معایب این سیستم ها اشاره کرد.
مزایای سیستم های تهویه هوشمند هوا
ویژگی ها و کاربرد سیستم تهویه هوشمند هوا Refrigerant Flow Variable
سیستم تهویه هوشمند هوا VRF، سیستم مدرنی است که به طور همزمان در ساختمان، امکان گرمایش و سرمایش را فراهم می کند. این سیستم، راندمان بالایی داشته و سبب کاهش مصرف انرژی می شود. این سیستم در مقایسه با سایر سیستم ها خنک دهی سریع تری دارد و با استفاده از آن، دمای مطلوب شما در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم می شود. از جمله ویژگی های سیستم VRF عبارتند از:
- هوشمند بودن سیستم VRF یکی از ویژگی های این سیستم بوده که دما را در هر محیطی به طور مجزا کنترل می کند. این سیستم دماهای متفاوت را با استفاده از یک یونیت خارجی انتخاب می کند.
- مجهز بودن سیستم VRF به عیب یاب اتوماتیک از دیگر ویژگی های آن بشمار می آید.
- سیستم VRF نیازی به اپراتور ندارد.
- وزن سیستم تهویه هوشمند هوا VRF سبک بوده و تولید آن در اندازه های متفاوت انجام می شود.
- امکان استفاده از سیستم VRF در هر منطقه ای و با هر نوع آب و هوایی وجود دارد.
- گاز این سیستم، آلودگی در محیط ایجاد نمی کند.
- نصب سیستم VRF نیازی به موتورخانه ندارد. معمولا روی پشت بام یونیت های خارجی آن را نصب می کنند. این امر سبب عدم اشغال فضای مفید و کاربردی ساختمان می شود.
- فیلتراسیون هوای ورودی و جریان هوا به طور دقیق توسط این سیستم کنترل می شود.
- برای نصب یونیت های داخلی این سیستم نیاز به فضای زیادی نیست.
- هزینه های تجهیز اولیه سیستم VRF پایین بوده و به تجهیزات جانبی همچون مدار لوله کشی، پمپ، لوله کشی فولادی آب، کانال هوا و… نیاز ندارد.
- نحوه عملکرد کمپرسور و نوع فن های کندانسور سیستم هوشمند تهویه هوا VRF به نحوی است که این سیستم بدون لرزش کار کند و سروصدایی تولید نکند.
از سیستم تهویه هوشمند هوا VRF می توان در ساختمان های با کاربری مختلف استفاده کرد. سالن های کنفرانس، سالن های اجتماعات، ساختمان های یک یا چند طبقه مسکونی، درمانگاه ها، بیمارستان ها، شرکت ها، اماکن اداری و… از جمله مکان هایی هستند که می توان از این سیستم برای تهویه هوا در آنها استفاده کرد.

سیستم تهویه هوشمند هوا VRF
معرفی سیستم های تهویه هوا هوشمند GHP
سیستم تهویه هوشمند هوا Gas Heat Pump که به طور مخفف GHP نامیده می شود، برای تهویه هوای خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. گاز شهری، منبع اصلی این سیستم است. GHP بر پایه سیکل تبرید تراکمی عمل می کند. این سیستم هوشمند مجهز به کمپرسور اینورتر بوده و در کاهش مصرف انرژی عملکرد خوبی دارد. از مزایای سیستم GHP می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- سرعت روند گرمایش و سرمایش در سیستم تهویه هوشمند هوا GHP بالا است.
- سیستم GHP می تواند برای انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی همچون اسپلیت، شوفاژ، پکیج، چیلر و… جایگزین مناسبی باشد.
- سیستم GHP سازگار با انواع شرایط آب و هوایی است.
- عملکرد این سیستم بدون لرزش بوده و سروصدایی ایجاد نمی کند.
- هزینه تجهیزات اولیه این سیستم و راه اندازی آن در مقایسه با سایر سیستم های تهویه کمتر است.
- عیب یابی سیستم GHP به صورت اتوماتیک و Line Error انجام می شود.
- در این سیستم برای هر پنل می توان به صورت جداگانه میزان دما را کنترل کرد.
- عدم نیاز به اپراتور یکی دیگر از مزایای سیستم GHP است.
- می توان سیستم GHP را با استفاده از IP و اینترنت از راه دور کنترل کرد.
- در سیستم تهویه هوشمند هوا موتور احتراق داخلی وجود دارد. وجود این موتور باعث می شود که در دمای ۲۵ تا ۵۴ درجه سانتی گراد بدون افت راندمان، عملکرد خوبی داشته باشد.
- پنل های داخلی این سیستم متنوع هستند. با توجه به طراحی داخلی ساختمان و سلیقه خود می توانید، مناسب ترین پنل را انتخاب کنید.
از سیستم تهویه هوشمند هوا GHP می توان در هتل ها، مراکز درمانی و بهداشتی، مراکز آموزشی، سالن های ورزشی، مدارس و دانشگاه ها، ساختمان های اداری و تجاری، آپارتمان ها و… استفاده کرد.
سیستم تهویه هوشمند هوا GHP
فاکتورهای مهم در انتخاب انواع سیستم تهویه هوشمند هوا
برای انتخاب بهترین نوع از سیستم های تهویه هوشمند هوا لازم است در هنگام انتخاب سیستم به یکسری نکات توجه نمایید. یکی از این نکات، توجه به بازدهی سیستم است. بهتر است سیستمی را انتخاب کنید که بازدهی بالایی داشته باشد. میزان بودجه ای که در اختیار دارید، میزان دما و رطوبت ساختمان، موقعیت مکانی ساختمان و… از دیگر مواردی هستند که در انتخاب نوع سیستم هوشمند تهویه هوا موثر هستند.
فراموش نکنید برای اینکه تجربه خرید ایده آلی از سیستم تهویه هوشمند هوا داشته باشید، باید از داشتن گارانتی محصول مورد نظر، اعتبار برند سازنده و… اطمینان حاصل کنید و محصول را از فروشگاه های معتبر بخرید.
در سیستم تهویه هوشمند هوا گازی باید به برچسب گاز آن توجه کنید. در این برچسب، نوع و میزان گاز سیستم مشخص شده است. در صورت عدم توجه به این برچسب ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. در بعضی از سیستم ها هم از مس و هم از آلومینیوم استفاده می شود. به این علت باید به نوع گاز سیستم توجه کنید که بعضی از گازها صرفا با مس و بعضی فقط با آلومینیوم سازگار هستند.
فاکتورهای مهم در انتخاب انواع سیستم تهویه هوشمند هوا
تفاوت اصلی سیستم های تهویه هوشمند هوا با ترموستات هوشمند
در ادامه به بررسی تفاوت ترموستات هوشمند با سیستم تهویه هوشمند هوا می پردازیم. ترموستات هوشمند وسیله ای است که با استفاده از سنسور تشخیص کاهش یا افزایش دما، وضعیت هوای محیط را کنترل می کند. اینکه ترموستات هوشمند دارای توانایی کنترل از راه دور است، شباهت ترموستات با سیستم تهویه هوا هوشمند محسوب می شود، اما میان این دو تفاوت هایی وجود دارد.
یکی از این تفاوت ها این است که طراحی سیستم تهویه هوشمند هوا معمولا به شکل مجزا است. در واقع می توان برای هر اتاق از سیستم تهویه هوا مجزایی استفاده کرد. این در حالی است که ترموستات ها به صورت سیستم مرکزی کار می کنند.
سیستم هوشمند تهویه هوا چگونه کار می کند؟
گردش هوا در محیط و بهبود وضعیت آن، وظیفه اصلی سیستم هوشمند تهویه هوا است. این سیستم دارای فن های ورودی و خروجی و فیلترهای قابل شستشویی است که لوله هایی داخل آنها وجود دارند. درون این لوله ها آب یا گاز در جریان است که به موتورخانه یا پنل بیرونی متصل بوده و سبب تنظیم شدن باد گرم یا سرد می شود.
پنل بیرونی چندین لوله دارد که به یک رادیاتور متصل هستند. در جلوی راه رادیاتور نیز فن قرار گرفته است. کمپرسور سیستم نیز دو لوله رفت و برگشت به رادیاتور دارد و سبب جریان مبرد در لوله ها می شود. بدین نحو که با تبدیل مجدد گاز مایع شده به حالت گاز سبب خنک شدن لوله ها می شود. در صورتی که به جای گاز درون لوله ها آب وجود داشته باشد، پمپ گردش آب جایگزین کمپرسور می شود. این پنل سبب حرکت آب خنک یا گاز در لوله های ساختمان می شود.
درون پنل داخلی سیستم تهویه هوشمند هوا نیز فن و لوله های رادیاتی و چندین فیلتر به جهت تهویه هوا وجود دارد که بعد از اینکه با لوله های گرم یا خنک برخورد کرد، تغییراتی در دما به وجود می آورد. سپس از فیلتر عبور کرده و با حرکت به سمت بیرون سبب تهویه هوا می شود.
در صورتی که این سیستم مناسب فصل سرما و برای تولید هوای گرم باشد، لوله های پنل داخلی برای ایجاد تغییر در دما به پکیج یا موتورخانه متصل می شوند.
آیا امکان تبدیل سیستم های تهویه قدیمی به سیستم هوشمند وجود دارد؟
در پاسخ به پرسش فوق باید گفت؛ این امکان وجود دارد که بتوانید سیستم های تهویه قدیمی ساختمان خود را تبدیل به سیستم های هوشمند کنید. با هوشمند کردن سیستم های قدیمی می توانید به سادگی هوای خانه یا محل کار خود را از راه دور کنترل کنید.
برای هوشمند کردن سیستم تهویه هوا لازم است، چند قطعه اضافه کرده و از کنترل هوشمند استفاده کنید. اگر سیستم تهویه قبلی شما با تکنولوژی اینفرارد کار می کند و ریموت کنترلی دارد؛ می توانید یک کنترل هوشمند را جایگزین آن کنید. می توانید قطعه جدیدی در کنترل اینفرارد یا قطعه دیگری روی دیوار قرار دهید.
در گام بعد باید در سیستم عامل IOS یا اندروید خود، اپلیکیشن مورد نیاز برای آن قطعه را نصب کنید. با این اپلیکیشن می توانید سیستم تهویه هوا را هوشمند کرده و از راه دور کنترل کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به معرفی سیستم تهویه هوشمند هوا پرداخته شد. سعی کردیم با بیان ویژگی ها، مزایا و… شما را با این سیستم بیشتر آشنا کنیم تا بتوانید، انتخاب ایده آل و مطلوبی داشته باشید. با در نظر گرفتن مزایای این سیستم از جمله امکان کنترل از راه دور، مصرف پایین انرژی، تنظیم هوای خودکار و… استفاده از این سیستم را به شما توصیه می کنیم.
مطالب بیشتر:
بررسی هوش مصنوعی در املاک
تأثیر فناوری در املاک از نگاه مهندسان کامپیوتر
توضیح درباره مشاعات ساختمان و قوانین حاکم بر آن
سوالات رایج در زمینه تکنولوژی مدرن در املاک
شرایط زندگی و قیمت آپارتمان در اندیشه
همه چیز درباره هوشمند سازی ساختمان
نکاتی درباره آموزش املاک و مستغلات
موقعیت زندگی و قیمت آپارتمان در پردیس
تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند
توضیح درباره دلیل به وجود آمدن برج باغ
نکاتی در ارتباط با مال منقول و غیر منقول و آثار حقوقی آن
موقعیت زندگی و قیمت آپارتمان در پردیس
پیگیری سند ملک و دریافت سند مالکیت قطعی
گرمایش از کف را چگونه باید انجام داد؟
شرایط زندگی و قیمت آپارتمان در اندیشه
نکات مهم در اجاره آپارتمان که باید بسیار به آنها اهمیت بدهید