قوانین حقوقی ملک

آشنایی با نکات مهم جهت خرید خانه وام دار

 

از آنجا که امروزه بودجه در دسترس افراد جهت خرید خانه بسیار کم است و ارزش واحد پولی نیز در ایران به طور پیوسته در حال کاهش است اکثر افراد سعی می کنند خانه یا آپارتمان وام دار بخرند. خانه های وام دار دارای شرایط خاص می باشند و دارای مزایا و معایبی هستند. قبل از خرید خانه وام دار بهتر است از تمامی شرایط آن اطلاع کسب نمایید و تمامی نکات مربوط به این نوع خانه ها را مورد بررسی قرار دهند.

 

خرید خانه وام دار

در مرحله نخست باید در رابطه با نحوه خرید خانه آشنا شویم. مراحل خرید خانه وام دار به این صورت است که اکثر سازندگان خانه های نوساز جهت ساخت مسکن از بانک مسکن وام دریافت می کنند و پس از به پایان رسیدن فرآیند ساخت و ساز مسکن آن ها، موظف هستند بدهی خود را از طریق فروش خانه وام دار با بانک تسویه کنند و مبلغ ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان را به عنوان وام به خریدار پیشنهاد می دهند و خریدار خانه وام دار پس از این که مراحل خرید خانه وام دار به اتمام رسید موظف به پرداخت وام به صورت ماهانه خواهد بود.

 

مزایای مهم خرید خانه وام دار

همانطور که گفتیم خرید خانه وام دار دارای مزایای قابل توجهی می باشد که در ادامه به بررسی آن ها به صورت مختصر خواهیم پرداخت.

  • فروشنده و یا سازنده مسکن می تواند بدهی خود را به بانک از طریق وام تعیین شده روی خانه ها تسویه کند.
  • با پرداخت نقد و اقساط مبلغ بهای خانه خریدار فشار مالی کمتری را احساس خواهد کرد.
  • فروشنده قادر خواهد بود تا ملک خود را سریع تر به فروش برساند.
  • خریدار جهت خرید خانه وام دار به پول نقدی کمتری نیاز خواهد داشت.

 

mortgage 1024x683 1 - آشنایی با نکات مهم جهت خرید خانه وام دار

 

معایب خرید خانه وام دار

هرچند خرید خانه وام دار دارای مزایای بسیار زیادی برای فروشنده و خریدار می باشد اما خرید این نوع خانه با معایبی نیز همراه می باشد که در ادامه به بررسی معایب خرید خانه وام دار خواهیم پرداخت.

  • خانه های وام دار سند رسمی ندارند و تا هنگامی که اقساط خانه به طور کامل پرداخت نشود خریدار به عنوان مالک اصلی خانه محسوب نخواهد شد و اجازه فروش خانه را نخواهد داشت.
  • در معاملات ملکی خانه های وام دار امکان سوء استفاده بسیار زیاد است. فروشنده قادر خواهد بود بدون اینکه خریدار متوجه شود ملک او را با دادن یک وکالت بلاعزل خانه را به طور همزمان به چندین نفر بفروشد.

 

نحوه و چگونگی مالکیت خانه های وام دار

این سوال ممکن است برای شما پیش آید که حال که امکان سند زدن خانه وام دار به نام خریدار وجود ندارد چگونه اجرای این طرح امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وقتی فروشنده سند دستی را در بنگاه املاک تنظیم نمود به دفتر اسناد رسمی رفته و وکالت نامه مالکیت را به شخص خریدار بدهد. این وکالت نامه در واقع نقش همان سند مالکیت را دارد که نشان می دهد ملک مورد نظر با مشخصات ذکر شده به نام شخص خریدار مالکیت دارد اما تا هنگامی که وام بانکی به طور کامل تسویه نشود خریدار حق فروش خانه را نخواهد داشت.

 

آیا امکان انتقال وام خانه ها وجود دارد؟

سوال اساسی دیگر که ممکن است در این زمینه برای ما پیش آید این است که هنگام خرید خانه وام دار، می توان وام خانه را به نام خریدار انتقال داد؟ پاسخ این سوال مثبت است. فروشنده می تواند خانه به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان را با وام ۵۰ میلیون تومانی به نام خریدار انتقال دهد و خریدار حدود ۱۵۰ میلیون تومان را به صورت نقدی به فروشنده پرداخت نموده و باقی مانده پول که وام می باشد را به صورت قسطی پرداخت نماید. ممکن است فروشنده طی مدت زمانی که خانه را خریده است حدود ۶ قسط آن را پرداخت کرده باشد، در این صورت خریدار باید باقی مانده قسط ها را به صورت مرتب پرداخت نماید.

 

https   specials images.forbesimg.com imageserve 1133438028 960x0 1024x694 1 - آشنایی با نکات مهم جهت خرید خانه وام دار

 

تعریف و توضیح کامل فک رهن

برای این که بتوانید خانه های وام دار را زودتر سنددار کنید راه میانبر وجود دارد، در این صورت خریدار نیاز به پرداخت تمامی اقساط جهت دریافت مالکیت رسمی ندارد. در این شرایط فروشنده می تواند مبلغ معادل ۱۱۰ درصد از وام خانه را به صورت سپرده در بانک مسکن قرار دهد. فروشنده در این صورت باید در بانک مسکن حسابی به مبلغ ۵۵ میلیون تومان باز کرده و تا پایان تسویه اقساط توسط خریدار اجازه ندارد این پول را برداشت نماید که به این اصطلاح فک رهن می گویند.

 

توصیه های مهم جهت خرید خانه وام دار

یکی از توصیه های مهم در رابطه با این املاک این است که تا حد امکان از خرید این نوع خانه ها امتناع کنید و در صورت خرید خانه وام دار تنها به وکالت نامه مالکیت اکتفا نکنید؛ زیرا وکالت نامه تنها تا زمانی اعتبار دارد که وکالت دهنده در قید حیات باشد و در صورت فوت فروشنده وکالت نامه مورد نظر اعتبار نخواهد داشت و وراث فروشنده می توانند ادعای باطل بودن و بی ارزش بودن وکالت نامه را داشته باشند.

خرید خانه وام دار بهتر است با شرط تسویه وام از سوی فروشنده انجام گیرد؛ زیرا گاهی اوقات ممکن است فروشنده به پول نقدی نیاز شدید داشته باشد و با تسویه وام مشکل نداشته باشد.

 

مراحل پرداخت پول در هنگام خرید خانه وام دار

مراحل پرداخت پول هنگام خرید خانه وام دار با خانه های معمولی و سنددار تفاوت بسیار اندکی دارد. خانه های وام دار اغلب خانه هایی هستند که فروشنده برای ساخت و یا خرید آن از بانک وام گرفته باشد و قبل از این که با بانک تسویه حساب کند قصد فروش خانه را داشته باشد. در این موارد سند ملک در گرو بانک می باشد و تا هنگامی که اقساط به طور کامل پرداخت نشوند انتقال سند امکان پذیر نمی باشد. در این شرایط یا فروشنده باید مبلغ کلی وام را به بانک پرداخت نماید و سند را آزاد کند که در بسیاری از مواقع این کار به صرفه نمی باشد و یا خریدار باید خانه را به صورت قولنامه و یا با وکالت بلاعزل خریداری نماید.

 

28911775001 6021692512001 6021692065001 vs 1024x576 1 - آشنایی با نکات مهم جهت خرید خانه وام دار

 

توصیه های خرید خانه وام دار

علاوه بر مشکلاتی که در معاملات قولنامه ای و یا وکالتی ممکن است پیش آید، چگونگی پرداخت پول در هنگام خرید خانه وام دار نیز با دیگر معاملات ملکی تفاوت خواهد داشت. در هنگام خرید خانه وام دار امکان انتقال وام وجود دارد. در این صورت فروشنده و خریدار باید به بانک مراجعه کرده و پس از آن که فرم های مربوطه را پر کردند وام خانه به نام خریدار انتقال می یابد. در این صورت شما می توانید بخشی از مبلغ خانه را به فروشنده پرداخت کرده و بخش دیگر را به صورت قسطی به بانک پرداخت می کنید.

هنگام انتقال وام، بر اساس نوع وام دریافتی یک تا ده درصد از مبلغ وام باید به صورت یکجا به بانک پرداخت شود که در نهایت این مبلغ از هزینه کلی وام کسر می شود.

 

جمع بندی کلی خرید خانه وام دار

همانطور که گفتیم خرید خانه وام دار علاوه بر مزایایی که دارد با معایب و مشکلاتی نیز همراه می باشد. شما می توانید ریسک کرده و تمامی خطرات را بپذیرید و در نهایت خانه را به صورت وکالتی خریداری نمایید و همچنین می توانید تمام تلاش خود را بکنید تا از طریق روش های قانونی مانع ضایع شدن حق خود در آینده شوید. اگر قصد خرید خانه وام دار به صورت وکالتی را دارید بهتر است ابتدا از صداقت فروشنده ملک مورد نظر اطمینان کسب نمایید؛ اما کار بهتر این است که از فروشنده تقاضا کنید از طریق روش های قانونی وام را به نام شما منتقل کند و سند را به نام شما بزند تا خیال شما و خودش را تا حد زیادی راحت کند.

 

نکات خرید خانه وام دار

  • همچنین می توانید از فروشنده بخواهید وام را با استفاده از طرح رها و یا فک رهن تسویه کامل کند و سند را آزاد سازد که این روش نیز چون از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست اغلب توصیه نمی شود.
  • عاقلانه ترین و بهترین روش جهت خرید خانه وام دار این است که از فروشنده تقاضا کنید وام را به صورت رسمی به نام خریدار انتقال دهد و خیال خود و شما را به عنوان خریدار راحت سازد.

همانطور که گفتیم اصولا خرید خانه وام دار هرچند ممکن است با مشکلات مختلفی همراه باشد اما خرید خانه وام دار امروزه بین خریداران رواج یافته است زیرا در این صورت می توانند با پرداخت پول نقدی کمتر صاحب خانه شوند که با اوضاع کنونی بازار مسکن در ایران داشتن خانه برای اغلب جوانان به آرزویی تبدیل شده است. پس از این طریق می توانید یکی از رویاهای دیرینه خود را به واقعیت تبدیل کنید اما بهتر است تمام جوانب را در نظر بگیرید.  اگر شما نیز می خواهید به رویای خود که داشتن خانه برای خود و خرید آن می باشد دست یابید توصیه می کنیم پس از مشورت با کارشناسان مجرب ملک و کسب اطلاعات لازم در رابطه با نحوه خرید خانه وام دار اقدام به انجام این کار نمایید.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا