سیستم سرمایش ساختمان

انواع سیستم سرمایش ساختمان:
یکی از مهم ترین دغدغه هایی که کاربران در زمان تجهیز ساختمان به سیستم سرمایش با آن رو به رو می شوند، تنوع زیادی سیستم سرمایش ساختمان می باشد. تنوع بیش از اندازه ی سیستم سرمایش ساختمان موجب شده است تا انتخاب کاربران برای خرید بسیار دشوار شود. انواع سیستم سرمایش ساختمان با توجه به ساختار و کاریری که دارند، از انواع مختلفی برخوردار هستند. به این صورت که، سیستم سرمایش ساختمان در اماکن عمومی با سیستم سرمایش ساختمان در ساختمان های تجاری، مسکونی و اداره ها از لحاظ کاربرد متفاوت می باشد. تمامی مدل های سیستم سرمایش ساختمان با هدف استفاده از سیستم های تهویه ی مطبوع با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده از سیستم سرمایش ساختمان به ویژه در مناطق گرمسیری موجب ایجاد آسایش ساکنین در تابستان های گرم و طاقت فرسا شده است. با توجه به این موضوع که سازندگان متعددی در این عرصه با یکدیگر در حال رقابت هستند، سالانه دستگاه های کاربردی تر و با کیفیت تری تولید و طراحی می کنند. در همین راستا، ذکر این موضوع از همین قاعده مستثنی نمی باشد که گارانتی و خدمات پس از فروش این محصولات همراه با ظرفیت دستگاه ها حائز اهمیت می باشد. در ادامه ی این مطالب تعدادی از پرکاربردترین مدل های سیستم سرمایش ساختمان را آماده کرده ایم. از این رو برای کسب اطلاعات بیشتر از شما دعوت به عمل می آوریم تا انتهای مطالب با ما همراه باشید.
سیستم سرمایش ساختمان
انواع سیستم سرمایش ساختمان
در حال حاضر سیستم سرمایش ساختمان دارای تنوع بسیار زیادی می باشد. انتخاب یکی از انواع مدل های تهویه مطبوع یا سرمایه بسیار سخت تر از سیستم گرمایش ساختمان می باشد. چون سیستم تهویه مطبوع به جای صرف انرژی جهت تولید حرارت و گرما در ساختمان، باید انرژی صرف کند تا گرمای تولید شده را از محیط داخلی به خارج از ساختمان هدایت نماید. یک سیستم تهویه مطبوع گرما را از یک مکان سردتر گرفته و محیط را خنک تر می کند. برخی از مدل های سیستم های سرمایشی همراه با آب و برق کار می کنند و دارای مایع خنک کننده نمی باشند. انواع مدل های سیستم سرمایشی به شرح زیر هستند:
- کولر آبی
- کولر گازی
- فن کویل
- چیلر
- داکت اسپلیت
- دستگاه جدید GHP
- دستگاه جدید VRF
در میان موارد ذکر شده، کولر آبی و کولر گازی تنها مواردی هستند که فقط از آن برای سرمایش ساختمان استفاده می شود. به این صورت که، از دیگر تجهیزات مانند اسپلیت، چیلر، فن کویل و داکت اسپلیت و دستگاه های VRF و GHP می توان تنظیم آن ها را با توجه به نیاز در حالت های سرمایشی و گرمایشی از آن استفاده کرد.
بررسی سیستم سرمایش ساختمان
بررسی کولر آبی به عنوان یکی از سیستم های سرمایش ساختمان:
یکی از قدیمی ترین انواع سیستم های سرمایشی که از محبوبیت بسیار زیادی در کشور ما برخوردار هستند، کولر آبی می باشد. این سیستم سرمایش ساختمان در اکثر مناطق جغرافیایی گرم و خشک کشور مورد استفاده قرار می گیرند. کولرهای آبی متشکل از بخش های اصلی زیادی همچون کانال های خروجی، بدنه ی اصلی، ناودان ها، شناورها، جعبه های برق، پمپ آب، موتور برق، فن یا پروانه هستند. نحوه ی کار این سیستم سرمایش ساختمان بسیار راحت می باشد. به این صورت که، آب به وسیله ی پمپ دستگاه و از طریق ناودانی هایی که در آن تعبیه شده اند، بر روی پوشال های دستگاه ریخته می شوند. این امر موجب می شود تا همیشه پوشال ها خیس باشند. زمانی که فن کولر آبی روشن می شود، هوا از روی پوشال های مرطوب عبور کرده و به داخل کانال کولر هدایت می شوند.
هوایی که از روی پوشال عبور می کنند، موجب تبخیر آب پوشال می شود. با در نظر گرفتن این موضوع که، برای تبخیر آب نیاز به گرما می باشد. گرما از هوای بیرون کولر جذب شده و هوای داخلی فضا از این طریق خنک می شود. با در نظر گرفتن این موضوع که در تولید سرما به وسیله ی این سیستم، سرما از طریق تبخیر آب صورت می پذیرد، به این وسیله لقب سیستم تهویه ی مطبوع تبخیری هم گفته می شود. کولرهای آبی دارای مدل های مختلفی هستند و در سایزهای متنوعی تولید و روانه ی بازار می شوند. از جمله مهم ترین و پرطرفدارترین انواع مدل های کولرهای آبی می توان به کولر آبی پرتابل، کولر آبی رومیزی و کولر آبی پشت بامی اشاره کرد. هر کدام از این مدل ها دارای کاربری مخصوص به خود می باشند.
هر اندازه، ابعاد کولرهای آبی بزرگ تر شوند، به همان اندازه قدرت و ظرفیت آن ها بیشتر خواهد شد. به عنوان نمونه، برای فضاهای کوچک بهتر است که از کولرهای آبی رومیزی استفاده کرد. ولی در فضاهای بزرگ نیاز به کولرهای آبی بزرگ تر می باشد. قیمت خرید این کولرها نسبت به سایر سیستم سرمایش ساختمان بسیار مقرون به صرفه می باشد. از این رو تمامی اقشار جامعه می توانند از این سیستم سرمایش ساختمان استفاده نمایند. طراحی این سیستم بسیار ساده بوده و از مصرف انرژی برق کمتری برخوردار می باشد. تعمیر و نگهداری از آن راحت تر است و نصب آن سریع، راحت و کم هزینه می باشد.
بررسی سیستم سرمایش ساختمان
تفاوت کولر گازی یا اسپلیت:
یکی دیگر از انواع سیستم سرمایش ساختمان، کولر گازی یا اسپلیت می باشد. از آن جایی که بیشتر مردم هیچ گونه تفاوتی را برای این دو سیستم سرمایش ساختمان قائل نیستند، ما در این قسمت به بررسی تفاوت میان این دو می پردازیم. این دو سیستم با وجود شباهت های بسیار زیادی که با یکدیگر دارند، با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. یکی از نقاط شباهت این دو سیستم در این است که هر دوی آن ها از طریق مایع خنک کننده موجب سرمایش محیط می شوند. تنها تفاوت اصلی که در میان این دو دستگاه وجود دارد این است که، کولر گازی یک وسیله ی سرمایشی تهویه ی مطبوع است. این دستگاه به صورت یک تکه طراحی و تولید شده است. مدل های پنجره ای یکی از رایج ترین شکل های کولر گازی است. کولر گازی متشکل از تجهیزات مختلفی مانند کمپرسور، کندانسور، لوله مویین، شیر انبساط و اپراتور می باشد.
وظیفه ی اصلی کولر گازی در این است که، مایع مبرد را تبخیر کرده و از طریق هوای گرم داخل ساختمان را در اپراتور به هوای خنک تبدیل می کند. این موضوع در صورتی است که اسپلیت در مدل دو تکه طراحی می شود و از دو یونیت جداگانه ساخته می شود. در بخش داخلی این دستگاه یک اپراتور و در بخش خارجی آن هم کمپرسور و کندانسور تعبیه شده است. یونیت خارجی اسپلیت در بیرون از ساختمان نصب می شود. به همین خاطر این دستگاه نسبت به کولر گازی صدای کمتری را تولید می کند. اسپلیت ها این توانایی را دارند که به دو سیستم گرمایش و سرمایش مجهز شوند.
عملکرد سیستم سرمایشی اسپلیت همانند کولر گازی کار می باشد. به این صورت که، مایع خنک کننده در اسپلیت در ابتدا داخل لوله های مویین تعبیه شده موجود در آن می شود. سپس دستگاه هوای گرم، محیط داخلی را جذب کرده و به یونیت خارجی انتقال می دهد. در آن میان مایع سرد شده و تبدیل به مایع می شود. برای این سیستم نیاز به یک پمپ حرارتی بوده تا از این پمپ برای گرم کردن فضا در ماه های سرد سال استفاده شود. کولرهای گازی اسپلیت در انواع مدل های مختلف طراحی و ساخته می شوند. از جمله انواع کولرهای گازی می توان به کولرهای گازی دیواری، سقفی، کانالی و ایستاده اشاره کرد. این کولرها مجهز به سیستم های فیلترینگ برای پاکسازی هوای داخل ساختمان می باشند. این سیستم سرمایش ساختمان امکان کنترل مستقل دما را در اتاق یا فضاهای مختلف ساختمان دارد.
بررسی اجمالی سیستم سرمایش ساختمان
بررسی فن کویل به عنوان یکی از انواع سیستم سرمایش ساختمان:
فن کویل یکی دیگر از مدل های سیستم سرمایش ساختمان می باشد. این سیستم متشکل از قسمت های مختلفی مانند کویل های مسی، دمنده، موتور، فیلتر های هوا، شیر هواگیری، کنترل کننده ها و ترموستات است. از این سیستم سرمایش ساختمان بیشتر در مجتمع های مسکونی، اداری و صنعتی استفاده می شود. یکی از اصلی ترین قابلیت ها و توانایی های این سیستم سرمایش در این است که با مکش هوای موجود، موجب تنظیم درجه ی حرارت محیط اطراف خود شود.
این وسیله با آب سرد و گرم از دیگ های مرکزی و چیلرها تغذیه می شود. برای انتقال هوای گرم یا سرد به محیط در این سیستم نیاز به دو لوله ی گرم یا سرد می باشد. البته مدل های گرمایشی و سرمایشی فن کویل دارای چهار لوله می باشند. روش کار این سیستم به این شکل از که به وسیله ی یک سوئیچ دستی روشن و خاموش شود و یا با یک ترموستات کنترل گردد. زمانی که ترموستات فن کویل فعال می شود، به فن یا شیر کنترل فرمان را صادر می کند تا با تغییر دور فن موجب کم یا زیاد شدن میزان دبی آب ورودی شود.
در صورتی که از فن کویل به عنوان سیستم سرمایش ساختمان استفاده می شود، آب کندانس شده از آن بر روی کویل های شده و از طریق لوله های تعبیه شده در داخل دستگاه به بیرون تخلیه می شود. فن کویل ها در انواع مدل های مختلفی طراحی و روانه ی بازار فروش می شوند. مهم ترین انواع فن کویل ها به شرح زیر می باشند:
- فن کویل های زمینی
- فن کویل های کاستی
- فن کویل های کانالی
بررسی چیلر به عنوان یکی دیگر از انواع سیستم سرمایش ساختمان:
چیلر یکی از پرقدرت ترین سیستم های سرمایشی و گرمایشی به شمار می آیند که محبوبیت بسیار بالایی در میان طرفداران خود برخوردار می باشد. چیلر وسیله ای است که طی یک فرایند گرما را از یک محیط گرفته و بعد از به گردش درآوردن آب خنک، این گرما را حذف می کند. این دستگاه با کمک فرایندهای گرماده و گرماگیر، برای سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان مناسب است. این سیستم سرمایش ساختمان متشکل از اپراتور، کندانسور و شیر انبساط است. چیلر های گرمایشی برای گرم کردن ساختمان نیاز به یک بویلر دارند یا می توانند به صورت مستقیم به چیلر وصل شده و یا در داخل موتورخانه قرار می گیرند.
انواع سیستم سرمایش ساختمان
داکت اسپلیت:
یکی دیگر از انواع مدل های سیستم سرمایش ساختمان، داکت اسپلیت می باشد. این سیستم از دو یونیت جداگانه تشکیل شده است. یونیت داخلی در واقع هواساز است که از طریق لوله های مسی به یونیت خارجی وصل می شود. هواساز متشکل از بخش های مختلف مانند فیلتر، سینی، کویل، دینام، اپراتور و پروانه می باشد که به شکل توکار در داخل سقف ساختمان وصل می شود. یونیت خارجی داکت اسپلیت یا کندانسور در فضای بیرون از ساختمان نصب می شود. روش کار آن به گونه ای است که برای سرد کردن محیط داخلی مانند کولر گازی عمل می کند. هواساز داکت اسپلیت به دلیل این که در داخل سقف نصب می شود ، فضایی را اشغال نمی کند. همین طور امکان فیلتراسیون هوا، توزیع یکنواخت گرما و سرما با کمک کانال، حذف رادیاتور را دارد.
البته در همین راستا ذکر این موضوع از همین قاعده مستثنی نمی باشد که هزینه ی نصب و راه اندازی داکت اسپلیت نصب به دیگر سیستم های سرمایشی بالا است. همین طور سر و صدای این سیستم به دلیل فن دستگاه بسیار زیاد است. اما با وجود این موارد، به دلیل این که امکان تنظیم دمای هر اتاق را به صورت جداگانه دارد، مورد استقبال زیادی قرار گرفته شده است.
نتیجه گیری:
امروزه انواع مختلفی از سیستم سرمایش ساختمان وجود دارند. اما این موضوع که کدام یک برای شما مناسب تر است بستگی به موارد مختلفی دارد. به این صورت که، با در نظر گرفتن میزان بودجه و محل مورد استفاده از این سیستم ها می توان اقدام به انتخاب یکی از تجهیزات مورد نیاز برای سرمایش ساختمان را کرد. امروزه با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و علم، سیستم های سرمایشی و تهویه مطبوع دارای تنوع بسیار زیادی شده اند. با افزایش تنوع سیستم سرمایش ساختمان، تمامی نیازهای مصرف کننده ها هم برطرف شده است. به این صورت که، این سیستم ها با امکانات ویژه ای همراه هستند. ما تا به این جای مطالب به معرفی و بررسی سیستم های سرمایش ساختمان پرداخته ایم. امیدواریم با مطالعه ی مطالب به تمامی سوالاتی که در ذهن شما ایجاد شده بودند، رسیده باشید.
مطالب بیشتر:
بیان کاربرد کد رهگیری املاک
وظایف و ویژگی های مدیر قرارداد املاک
آشنایی با مسئولیت ها و وظایف یک مشاور املاک تهران
توضیح شرایط وام مسکن و انواع این وام ها
همه چیز درباره سند تک برگ
بررسی انواع تخلفات ساختمانی
افزایش نرخ اجاره خانه در تهران
نکات مهم و کاربردی که هنگام اجاره مغازه در تهران باید در نظر گرفته شوند
آشنایی با مسئولیت ها و وظایف یک مشاور املاک تهران
بیان مشخصات ملک خوب جهت خرید
بررسی سیستم گرمایش ساختمان
همه چیز درباره سند تک برگ
توضیح درباره مشاعات ساختمان و قوانین حاکم بر آن
معرفی صنعت املاک و مستغلات ( نیازمندی املاک ) و نحوه شکل گیری آن
بررسی نرخ کارمزد مشاورین املاک از جوانب مختلف
ارائه اطلاعاتی در ارتباط با محاسبه هزینه ساخت مسکن
در خرید و فروش مسکن مهر آشنا با نکات حقوقی آن باشید
بررسی سیستم گرمایش ساختمان
اجاره آپارتمان در یک نگاه