روش های شکایت از مشاور املاک در صورت بروز اختلاف
شکایت از مشاور املاک
امروزه در خرید و فروش، رهن و اجاره املاک و مستغلات شاهد نقش پررنگ مشاور املاک و بنگاه های معاملات ملکی در عقد قرارداد ها هستیم. به طوری که هر زمان فروشنده و خریدار ملک، یکدیگر را از طریقی غیر از بنگاه های معاملات ملکی یافته باشند نیز، در نهایت باید جهت نوشتن قولنامه یا مبایعه نامه به این بنگاه ها مراجعه کنند. طبعا این حجم از تعامل بین مشتری و مشاور املاک بدون اختلاف نخواهد بود. همواره شاهد آن بوده ایم که به دلایل مختلف بین مراجعین و کارشناسان مشاور املاک اختلاف نظر و درگیری های رخ داده است. در ادامه به راه های پیگیری شکایت از مشاور املاک خواهیم پرداخت.
شکایت کیفری یا حقوقی؟
اولین موضوعی که در رابطه با شکایت از مشاور املاک باید بدانیم این است که موضوع مورد اختلاف ما با مشاور املاک جزو شکایت های کیفری محسوب می شود یا حقوقی؟ برای درک صحیح این موضوع می بایست به شرح تفاوت بین شکایت کیفری و حقوقی پرداخت.
۱ـ شکایت حقوقی
شکایت های حقوقی بیشتر مربوط به قراردادها و تعهداتی است که فرد به انجام آنها ملزم شده است. در صورتی که شخص از انجام تعهدات موجود در قرارداد سَر باز دهد شما می توانید از او شکایت حقوقی کنید. مهمترین تفاوت میان پرونده های حقوقی و کیفری در رابطه با موضوع مجازات است. برای موضوعات حقوقی مجازاتی تعیین نشده است و شما از طریق طرح شکایت حقوقی تنها می توانید شخص را ملزم به اجرای تعهداتش نمایید. در مرحله بعد اگر شخص به تعهدات خود، طبق رای دادگاه، عمل نکرد براساس قانون محکومیت های مالی محکوم به حبس خواهد شد.
بعضی از شکایت های حقوقی معمول در رابطه با املاک عبارتند از: الزام به تنظیم سند رسمی، فسخ مبایعه نامه، ابطال مبایعه نامه، اثبات مالکیت ملک، شکایت وراث نسبت به ملک فروخته شده و… اولین گام در پیگیری شکایت های حقوقی ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. پس از آن باید منتظر باشید تا تاریخ جلسه دادرسی شما از طریق سامانه ثنا به شما ابلاغ شود.
با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید آدرس نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی را بدست آورید.
۲ـ شکایت کیفری
شکایت کیفری به انجام اعمالی از سوی فرد مربوط می شود که، صراحتا در قانون به عنوان جرم از آنها یاد شده است. برای چنین اعمالی در قانون، مجازات های مشخصی تعیین شده است. با پیگیری شکایات کیفری شخصی که مرتکب چنین اعمالی شده است مجبور به تحمل مجازات تعیین شده خواهد بود. مثال بارز چنین جرایمی عبارتند از: قتل عمد، رابطه نامشروع، کلاهبرداری، سرقت، ضرب و جرح و… نکته مهمی که در این رابطه باید بدانیم این است که، بعضی از پرونده های کیفری به دلیل تخلف از موضوعات حقوقی به وجود می آیند. به عنوان مثال تصرف عدوانی و فروش مال غیر، از این دست پرونده ها هستند.
فرض کنید که مشاور املاک بدون تماس با صاحب ملک و بدون آگاهی او اقدام به فروش ملک شخص کند، در این صورت جرم کیفری و تحت عنوان فروش مال غیر از طریق دادسرا قابل پیگیری است. تصاحب بدون اجازه اموال غیر منقول مثل باغ، ویلا، خانه و… نیز تحت عنوان تصرف عدوانی از طریق دادسرا قابل پیگیری است. برای انجام شکایت کیفری می بایست به دادسرا مراجعه کنید. پس از دادسرا به کلانتری محل ارجاع داده می شوید تا تحقیقات اولیه انجام گیرد. مرحله بعد اولین جلسه رسیدگی به پرونده در دادیاری و بازپرسی دادسرا است. معمولا در این جلسه قرار به جلب دادرسی برای متهم صادر می شود که در صورت نداشتن وثیقه بازداشت خواهد شد. پس از این مرحله باید منتظر جلسات دادگاه و رای نهایی از سوی قاضی پرونده بود. تمامی ابلاغیه ها از طریق سامانه ثنا در دسترس شما قرار خواهد گرفت.
یکی از خدمات دفاتر الکترونیک قضایی ثبت نام افراد در سامانه ثنا می باشد.
اتحادیه صنف مشاوران املاک
اتحادیه صنف مشاوران املاک در هر شهر، یکی دیگر از ارگان هایی است که در صورت بروز مشکل میان مشتری و مشاور املاک می توان به آنها مراجعه کرد. همانطور که بیان شد طرح شکایات حقوقی و کیفری علیه مشاور املاک به موارد کلانی چون کلاهبرداری، فروش مال غیر، چک های بی محل و… باز می گردد. اما گاهی اتفاق می افتد که مسائل میان مشتری و مشاور املاک مسائلی جزئی هستند که نیاز به مراجعه به نهادهای قضایی ندارد. مواردی چون عدم دریافت کد رهگیری برای مشتری از طرف بنگاه دار و یا دریافت حق کمیسیون بیشتر از نرخ مصوب اتحادیه، توسط مشاور املاک! در صورت اختلافات این چنینی شما می توانید با تلفن های تماس اتحادیه صنف مشاوران املاک شهر خود تماس گرفته و طرح شکایت کنید.
نخستین تشکل صنفی مشاوران املاک مربوط به کلان شهر تهران است که در سال ۱۳۴۲ شکل گرفت. آدرس کنونی این اتحادیه «خیابان شریعتی، پایین تر از سه راه طالقانی، خیابان شهید طاهریان (آمل) ، پلاک ۴۰» می باشد. شهروندان تهرانی جهت ارتباط با این مرکز می توانند با شماره تلفن های ۷۷۶۰۴۸۶۰ و ۷۷۵۰۱۶۰۲ تماس بگیرند. همچنین آدرس سایت این اتحادیه http://amlaktehran.org است. با مراجعه به این سایت اطلاعاتی به روز در زمینه با املاک در دسترس شما قرار خواهد گرفت. همچنین می توانید شکایات خود را از طریق این سایت ثبت کنید تا مورد پیگیری توسط اتحادیه قرار بگیرد. همچنین تلفن گویای ۷۳۳۴ پاسخگوی شهروندان تهرانی برای تشکیل پرونده و… می باشد.
وب سایت اتحادیه صنف مشاوران املاک کلان شهر تهران
همانطور که در شکل پیداست با مراجعه به این سایت علاوه بر امکان ثبت شکایت، می توانید از سایر خدمات آن مثل پرسش و پاسخ در زمینه با امور مربوط به املاک، محاسبه کمیسیون با ارزش افزوده، بر حسب نرخ مصوب اتحادیه، مطالب آموزشی سایت و… نیز بهره مند شوید.
مراحل شکایت از مشاور املاک از طریق اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران
فرض را بر این بگیرید که یک مشاور املاک مبلغی بیش از حق کمیسیون مصوب اتحادیه را از شما دریافت کرده است. در این صورت شما می توانید با شماره گویای ۷۳۳۴ تماس گرفته و تشکیل پرونده دهید. یا اینکه شکایت خود را از طریق تارنمای (وب سایت) مربوط به این اتحادیه نسبت به مشاور املاک مورد نظر ثبت کنید. پس از ثبت شکایت از طرف مشتری، یک کارشناس خبره و با سابقه از طرف اتحادیه با مشاور املاک مذکور تماس خواهد گرفت. پس از مطرح کردن شکایت شما با مشاور املاک، از او می خواهد تا مسئله را حل نماید. در صورتی که مشاور املاک برای حل مسئله اقدامات لازم را انجام نداد، این اتحادیه از طرفین دعوت می کند برای حل مشکل به اتحادیه بیایند.
در این مرحله نیز از مشاور املاک خواسته می شود تا به صورت مسالمت آمیز مشکل را حل نماید. در صورتی که مشاور املاک متخلف، ظرف مدت ۲۰ روز اقدام به حل اختلاف ننماید، بنگاه وی از سوی اتحادیه صنف مشاوران املاک و با کمک پلیس نیروی انتظامی پلمپ می شود. زمان تقریبی جهت رسیدگی به پرونده از سوی اتحادیه ۱۰ روز است. در این مدت شاکی و مشاور املاک می بایست دلایل و مستندات خود را برای ارائه به اتحادیه جمع آوری نمایند.
همانطور که بیان شد اتحادیه صنف مشاوران املاک، به شکایت از مشاور املاک تنها در صورتی رسیدگی می کند که منجر به خسارات جزئی شده باشد. در صورت بروز تخلفات کلان که در بالا به ذکر آن ها پرداختیم، اتحادیه افراد را جهت پیگیری شکایت خود به نهادهای قضایی ارجاع می دهد.
اتحادیه صنف مشاورین املاک تهران
در دنیای مدرن امروزی هر کسب و کاری برای پیشرفت نیاز به همگام سازی خود با شیوه های نوین تجارت دارد. مشاورین املاک نیز از این دسته خارج نیستند. به طوری که در حال حاضر بیشتر اتحادیه های مشاوران املاک در شهرستان ها نیز دارای وب سایت مربوط به خود هستند تا جوابگوی مشتریان باشند. در ذیل وب سایت های مربوط به چند اتحادیه در شهرستان ها را برای نمونه خواهیم آورد.
مطالب بیشتر:
آشنایی با محله کامرانیه، قیمت املاک کامرانیه چقدر است؟
همه چیز درباره اتحادیه مشاورین املاک تهران
نکات مهم برای طراحی و دکوراسیون آشپزخانه های مدرن
بررسی کامل سامانه های املاک در ایران
همه چیز درباره مشاورین املاک
آشنایی با محله دارآباد یکی از محله های قدیمی واقع در کلانشهر تهران
آشنایی کامل و جامع با تاریخچه و ویژگی های معماری پست مدرن
ویژگی های یک مشاور املاک موفق
اطلاعاتی جامع و کامل در رابطه با انواع هزینه های انتقال سند خانه
آشنایی با محله ولنجک، قیمت املاک ولنجک چقدر است؟
آشنایی با محله شهرک پرواز یکی از محله های آرام در غرب کلانشهر تهران
وظایف سایت املاک در قبال خریداران و فروشندگان
همه چیز درباره سازمان اسناد و املاک ایران
همه چیز درباره اتحادیه مشاورین املاک تهران
نفوذ تکنولوژی در بازار املاک و مستغلات