دانستنی های ملکی

بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

 

مقدمه

امروزه با پیشرفت زندگی شهری اکثر افراد رو به این جوامع آورده و در آپارتمان ها زندگی می کنند. زندگی در آپارتمان جای زندگی در خانه های حیاط دار و بزرگ را گرفته است. مردم ترجیح می‌ دهند در آپارتمان های سر به فلک کشیده و پر از واحد زندگی کنند. زندگی در آپارتمان ها دارای قوانین و قاعده خاصی می‌ باشد که همه افراد ساکن در این ساختمان ها باید به این قوانین و قواعد احترام بگذارند و از آن ها پیروی کنند. یکی از قوانینی که افراد باید هر ماه آن را رعایت کنند، پرداخت شارژ ساختمان می باشد. شارژ ساختمان شامل هزینه های مختلفی است که در ادامه به بررسی این هزینه ها خواهیم پرداخت.

 

 

1026 Wishart Gavel WebBanner 1 1024x683 - بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

عدم پرداخت شارژ ساختمان و قوانین آن

 

همچنین می‌ خواهیم در رابطه با عدم پرداخت شارژ ساختمان و مجازات‌ هایی که برای افراد در پی دارد، اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

 

 

شارژ ساختمان چیست؟

قبل از اینکه به بررسی موضوع عدم پرداخت شارژ ساختمان و مجازات های مرتبط با آن بپردازیم، بهتر است در رابطه با خود این واژه توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. شارژ ساختمان مبلغی می باشد که هر ماه باید ساکنین آپارتمان آن را به مدیر ساختمان پرداخت کنند. شارژ ساختمان مجموع هزینه های مختلف ساختمان می باشد. این هزینه ها شامل هزینه آب و برق و گاز مشترک ساختمان، هزینه تمیز کردن مشاعات و… می‌ باشند. در نظر داشته باشید که هزینه شارژ جزو هزینه های مشترک بین تمام واحد ها است و افراد موظف به پرداخت آن می باشند.

نمی‌ توان یک مبلغ مشخصی را برای تمام آپارتمان ها در نظر گرفت. هزینه شارژ هر ساختمان با ساختمان دیگر متفاوت می باشد. این موضوع نیز به عوامل مختلفی مانند میزان مصرف آب و برق مشترک، میزان مصرف گاز مشترک و همچنین هزینه‌ های دیگر مربوط به تمیز کاری ساختمان و حتی متراژ ساختمان نیز می باشد. در نظر داشته باشید که تمام افراد باید این هزینه را به مدیریت ساختمان پرداخت کرده تا مدیریت بتواند قبض های مربوط به این فاکتور ها را تسویه کند.

 

 

شارژ ساختمان برای چه مواردی پرداخت می شود؟

در نظر داشته باشید که در قانون ساختمان در رابطه با شارژ ساختمان ماده ای وجود دارد. بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمان ها، شارژ ساختمان باید برای هزینه های مرتبط به تعمیرات، نگهداری قسمت های مشترک، هزینه آب و برق و گاز مشترک، هزینه های سرایدار و تمیزکاری، نگهداری از محوطه های عمومی ساختمان مانند باغچه و گیاهان و همچنین مسائل مورد نیاز برای مشکلات های عمومی ساختمان مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

Callagy Law Litigation Funding Closer Look 1140x760 1 1024x683 - بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

بررسی عدم پرداخت شارژ ساختمان و مشکلات مربوط به آن

 

 

در ساختمان ها بر اساس رای و نظر ساکنین ساختمان یک فرد به عنوان مدیریت ساختمان در نظر گرفته می‌ شود. البته ساختمان هایی که تعداد واحد های آن ها بیشتر می باشد دارای هیئت مدیره هستند. هیئت مدیره در کنار مدیریت ساختمان وظیفه نگهداری و نظارت بر ساختمان را بر عهده دارند. ممکن است ساکنین یک واحد آپارتمان در ساختمان موجب به وجود آمدن خسارت شود. این خسارت باید از هزینه های شخصی خود فرد پرداخت شود. نباید از هزینه شارژ تمام اهالی ساختمان برای رفع این خسارت استفاده شود.

 

 

 عدم پرداخت شارژ ساختمان و مشکلات مربوط به آن

ممکن است در بعضی از ساختمان ها افراد شارژ خود را پرداخت نکنند. عدم پرداخت شارژ ساختمان می تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. البته در نظر داشته باشید که در صورت حاد شدن اوضاع، مدیر ساختمان و دیگر اهالی می توانند از طریق قانونی اقدام به دریافت شارژ ساختمان از فرد خاطی کنند. در نظر داشته باشید که پرداخت شارژ یک امر قانونی می باشد و افراد موظف به پرداخت آن هستند. مشکلات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان پیگرد قانونی دارد. بر اساس ماده ۳ قانون تملک آپارتمان و بر اساس قوانین شارژ آپارتمان افراد مکلف هستند که شارژ ماهیانه را به هیئت مدیره و مدیریت ساختمان پرداخت کنند.

 

در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان مبلغ بدهی به طور قانونی از فرد دریافت می شود. در نظر داشته باشید که در ابتدا افراد سعی می‌ کنند تا به صورت لفظی با فرد به توافق رسیده و شارژ را از او دریافت نمایند. اما در صورت به نتیجه نرسیدن این روش، هیئت مدیره می توانند به مراجع قانونی مراجعه کرده و شکایت کنند. دادگاه نیز باید این پرونده‌ ها را سریع و خارج از نوبت بررسی کند. در نظر داشته باشید تا موقعی که فرد شارژ قانونی خود را پرداخت نکند، حق استفاده از هرگونه امکانات عمومی مجتمع را نخواهد داشت و از تمامی حقوق محروم خواهد شد.

 

 

آیا فرد مستاجر نیز موظف به پرداخت شارژ ساختمان می باشد؟

در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با شارژ ساختمان و عدم پرداخت شارژ ساختمان اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم. در نظر داشته باشید که بسیاری از واحد ها هستند که در اختیار مستاجرین قرار دارند. بهتر است مالک و مستاجر در رابطه با پرداخت حق شارژ صحبت کرده و آن را مشخص کنند. معمولاً پرداخت حق شارژ بین مالک و مستاجر امری توافقی است. اما به طور معمول مستاجرین موظف به پرداخت شارژ ساختمان می باشند. اگر مستاجر شارژ ساختمان خود را پرداخت نکند، هیئت مدیره می تواند علاوه بر محروم کردن مستاجر از تمام حقوق قانونی در ساختمان، از مالک او نیز شکایت کرده و او را نیز مورد خطاب قانونی قرار دهد و شارژ را از مالک دریافت کند. در نتیجه بهتر است در این زمینه دقت کرده و در هنگام اجاره دادن ساختمان خود این موضوع را به صورت کامل با مستاجر مطرح نمایید.

 

 

RealEstate scaled 1 1024x699 - بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

فرد مستاجر نیز موظف به پرداخت شارژ ساختمان می باشد؟

 

 

روش محاسبه شارژ ساختمان

شارژ ساختمان مجموعه ای از هزینه‌ های مرتبط با ساختمان می باشد. این هزینه بین تمام واحد ها مشترک می باشد. در هر ساختمان روش محاسبه شارژ متفاوت است. روش محاسبه شارژ بر اساس تصمیم هیئت مدیره و مدیریت ساختمان انجام می شود.

معمولا شارژ ساختمان به صورت واحدی، شارژ نفری، شارژ متری، شارژ نفری متری، شارژ واحدی همراه با شارژ متری، شارژ واحدی همراه با شارژ نفری، شارژ نفری همراه با شارژ متری و شارژ واحدی همراه با شارژ نفری و شارژ متراژی مورد محاسبه قرار می گیرد. تمام این موارد بستگی به خود هیئت مدیره دارد که بخواهند از چه روشی برای مشخص کردن شارژ ساختمان استفاده کنند.

 

 

مراحل شکایت هیئت مدیره در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان

اگر هیئت مدیره با موضوع عدم پرداخت شارژ ساختمان مواجه شوند، می‌ توانند ابتدا به صورت شفاهی موضوع را با فرد خاطی در میان گذاشته و از او بخواهند شارژ خود را به صورت منظم پرداخت کند. بعضی مواقع صحبت کردن شفایی کارساز است و افراد می توانند از این طریق مشکل را برطرف کنند. اما در بعضی مواقع این صحبت کردن چاره ساز نیست. در نتیجه هیئت مدیره ناچار به انجام شکایت می شوند. مراحل شکایت هیئت مدیره برای عدم پرداخت شارژ ساختمان به شرح زیر است. ابتدا فرد باید به شورای حل اختلاف مراجعه کرده و یک اظهارنامه تنظیم کند. بر اساس رای دادگاه می توان خدمات را برای فرد قطع نمود.

 

در نظر داشته باشید که ممکن است فرد خاطی به حکم دادگاه و یا به مبلغ شارژ اعتراض نماید. تمامی این موارد زیر نظر دادگاه بررسی شده و اجرا می گردد. در صورت پرداخت شارژ توسط فرد تمام خدمات مشترک ساختمان برای او مجدد وصل می شود. فرد می تواند از تمام خدمات مجدداً استفاده نماید. البته توجه داشته باشید که وصل شدن مجدد بنا به تشخیص قاضی و صلاحدید او انجام می پذیرد. هیئت مدیره نمی تواند به صورت سرخود این کار را انجام دهد و خدمات را مجدد وصل کند.

 

 

دلایل عدم پرداخت شارژ ساختمان توسط افراد چیست؟

ممکن است هیئت مدیره یک ساختمان با عدم پرداخت شارژ ساختمان توسط یکی از ساکنین مواجه شود. این فرد ممکن است برای پرداخت نکردن شارژ خود دلایل مختلفی داشته باشد. به عنوان مثال با مبلغ کلی شارژ مشکل داشته و این مبلغ را بیش از حد عادی بداند. در این صورت باید هیئت مدیره تمام هزینه ها را پیش روی این فرد گذاشته و برای او شفاف سازی کند. یکی از علت های دیگری که سبب می‌ شود فرد شارژ خود را پرداخت نکند، موافق نبودن با نوع مشخص کردن مقدار شارژ می باشد.

به عنوان مثال بعضی از ساختمان ها به صورت متراژی و تعدادی، نوع شارژر را مشخص می‌ کنند. ممکن است فرد با این موضوع مشکل داشته باشد و متراژ ساختمان و تعداد افراد ساکن در یک واحد آپارتمان را معیار درستی برای مشخص شدن شارژ ساختمان نداند. در این صورت هیئت مدیره باید تمام دلایل خود را توضیح دهد و سعی کند به صورت شفاهی و گفتاری این مشکل را برطرف نماید. هر چقدر این مشکل به صورت شفاهی برطرف شود بهتر است. در صورت مراجعه به دادگاه وقت و  زمان زیادی از بین می رود.

 

 

st maarten real estate laws 1 1024x683 - بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

شکایت هیئت مدیره در صورت عدم پرداخت شارژ ساختمان

 

 

عدم پرداخت شارژ ساختمان و مشکلات به وجود آمده

عدم پرداخت شارژ ساختمان می‌ تواند مشکلات زیادی را برای ساکنین ساختمان به وجود بیاورد. به عنوان مثال کافی نبودن شارژ در پرداخت هزینه های مربوط به آپارتمان، جزو مشکلات بسیار اساسی می باشد. اگر چند واحد شارژ خود را پرداخت نکنند با میزان پرداخت واحد های دیگر نمی توان هزینه های مربوطه را پرداخت نمود. به همین دلیل باید تمام ساکنین هزینه شارژ خود را هر ماه به صورت دقیق و بر اساس مبلغ مشخص شده بپردازند. عدم پرداخت شارژ ساختمان می تواند ساکنین دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

به همین دلیل لازم است به این نکته توجه کنید که پرداخت نکردن شارژ می تواند آسیب زیادی را به دیگران وارد کند. در بعضی از ساختمان ها و مجتمع ها با گفتار مشکل برطرف می‌ شود. اما در بعضی از شرایط چاره‌ ای جز مراجعه به مراجع قضایی وجود ندارد. همانطور که عنوان شد مدیریت ساختمان باید دادخواست خود را به دادگاه ارائه کند تا دادگاه بدون نوبت به این دادخواست رسیدگی نماید. بسیاری از افراد به دلیل بالا بودن مبلغ شارژ اعتراض می‌ کنند و این مبلغ را پرداخت نمی کنند. بهتر است ساکنین جمع شده و با هیئت مدیره این موضوع را مطرح کنند و مشکل به وجود آمده را برطرف نمایند.

 

 

جمع بندی

در مطالب بالا سعی کردیم تا در رابطه با عدم پرداخت شارژ ساختمان و عواقبی که در پی دارد توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. در نظر داشته باشید که شارژ ساختمان جزو هزینه های قانونی می باشد. بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که این هزینه ها جزو هزینه‌ های توافقی است و افراد ملزم به پرداخت آن نمی باشند. اما این طرز فکر اشتباه است. زیرا بیشتر از اینکه این هزینه ها جزو هزینه‌ های توافقی باشد، جزو هزینه های قانونی است و افراد ملزم به پرداخت این هزینه های مشترک می باشند تا بتوانند از این طریق هزینه‌ های به وجود آمده برای ساختمان را پرداخت کرده و مشکلاتی را برای سایرین به وجود نیاورند. بهتر است در صورت به وجود آمدن مشکلی موضوع را با بحث و گفتگو برطرف نمایید. در غیر این صورت قانون پشت هیئت مدیره است و با انجام شکایت می توان مبلغ شارژ را از فرد خاطی دریافت کرد.

 

 

real estate law 1024x507 - بررسی جزئیات مربوط به عدم پرداخت شارژ ساختمان

بررسی دلایل عدم پرداخت شارژ ساختمان توسط افراد

 

 

توجه داشته باشید تمام افرادی که در آپارتمان زندگی می کنند باید با قوانین آپارتمان نشینی آشنایی داشته باشند تا در صورت به وجود آمدن مشکلی بتوانند از راه قانونی مشکل خود را برطرف نمایند. بسیاری از افراد هستند که در رابطه با پرداخت شارژ ساختمان سهل انگار می باشند. مدیر ساختمان و هیئت مدیره با یک تذکر کوچک می‌ توانند این افراد را متوجه پرداخت شارژ کرده و موضوع را در سریعترین زمان ممکن و بدون کوچکترین مشکلی برطرف کنند. عدم پرداخت شارژ ساختمان یکی از مشکلات بسیار رایج در ساختمان ها می باشد. مثلاً در ساختمان های شهر تهران به دلیل بالا بودن هزینه ها، افراد باید هزینه بیشتری نیز به عنوان شارژ بپردازند. امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با قوانین آپارتمان نشینی و عدم پرداخت شارژ ساختمان به دست آورید. همچنین در صورت لزوم می توانید از این اطلاعات به صورت درست استفاده کنید.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا