فضای ابری چیست و چه کاربردی دارد؟
تکنولوژی امروزه تمام ابعاد زندگی ما را تغییر داده و تمام کار های ما را تحت تاثیر قرار داده است. ارتباط برقرار کردن ما، تحقیق کردن، آموزش، کار کردن و حتی موسیقی گوش دادن به شیوه های متفاوتی انجام می شود. یکی از کارهایی که نسبت به قبل تفاوت کرده، ذخیره سازی اطلاعات است که فضای ابری آنرا کاملا دگرگون کرده است.
فضای ابری بطور کلی سیستم سنتی نگهداری اطلاعات به صورت شخصی را زیر سوال می برد. با دسترسی به اینترنت نسل ۲، شما این قابلیت را دارید که فایل ها و اطلاعات خود را نزد پلتفرم های دیگر نگهداری کنید. در این روش شما نیازی ندارید تا درایو ذخیره سازی خریداری کنید و فایل های خود را منتقل کنید.
فضای ابری و مفهوم آن
فضای ابری چیست؟
یک فضای ابری، مجموعه ای از سیستم های متصل به یکدیگر است که برخی سرویس ها روی آنها فعال است. این سرویس ها در اختیار همگان و یا گروهی از افراد قرار میگیرد تا بتوانند از آن استفاده کنند. این کامپیوتر ها در کنار یکدیگر به عنوان یک واحد خدمت رسانی می کنند و نیاز های مختلف را برطرف می کنند. از انواع این خدمات می توانیم به پردازش های دسته جمعی، فراهم کردن فضای ذخیره سازی اطلاعات اشاره کنیم.
شما می توانید با ساختن یک حساب کاربری، از فضای ابری استفاده کنید. البته فضای ابری رایگان عموما حجم فضای محدودی به شما می دهند و برای فضای بیشتر باید اشتراک خریداری کنید. برای مثال، گوگل درایو یکی از نمونه های آنهاست که به شما اجازه استفاده از ۱۵ گیگابایت به صورت رایگان می دهد. برای استفاده از فضای بیشتر شما باید هزینه های ماهانه پرداخت کنید.
فضای ابری چیست
مزایای استفاده از فضا های ابری
کاهش هزینه ها: اولین و مهم ترین مزیت استفاده از فضای ابری کاهش هزینه است. شما برای ذخیره سازی ها به صورت سنتی باید انواع ماشین آلات گران قیمت را خریداری کنید. جدای از این مسئله، هزینه های نگهداری و استهلاک را نیز باید در نظر بگیرید. با استفاده از فضای ابری شما تنها با خرید اشتراک می توانید در این مبالغ صرفه جویی کنید.
صرفه جویی زمان: زمان یک طلای با ارزش است که شما به هیچ عنوان نمی توانید روی آن قیمت بگذارید. با استفاده از فضای ابری، شما در زمان خود صرفه جویی عظیمی خواهید کرد. مهم ترین زمانی که صرفه جویی می شود برای انتقال فایل ها می باشد. در صورتی که خود از فایل ها نگهداری کنید، برای انتقال آن به دستگاهی دیگر نیاز دارید تا جا به جایی فیزیکی انجام دهید و یا از طریق شبکه و با تنظیمات خاص این کار را انجام دهید. با استفاده از فضای ابر با چند کلیک ساده این کار انجام خواهد شد.
دسترسی ساده تر به فایل ها: یکی از مهم ترین مزایای استفاده از فضای ابری، دسترسی ساده به فایل است. شما هر کجا که دسترسی به اینترنت داشته باشید، می توانید فایل ها را دانلود، مشاهده و یا ویرایش کنید. علاوه بر آن، اشتراک گذاری فایل نیز بسیار ساده تر است. در صورتی که کاربر دیگر از همان سرور شما استفاده کند، می توانید به راحتی فایل یا فایل های خود را به اشتراک بگذارید.
امنیت فایل ها: یکی دیگر از مهم ترین مزایای استفاده از فضای ابری، تضمین امنیت فایل های شماست. فایل هایی که بر روی درایو های شخصی نگهداری می شوند، ممکن است با هر مشکلی از بین بروند. سوختن درایو، سرقت و یا گم شدن به هر نحو به معنی از دست رفتن اطلاعات شماست. مجموعه هایی که سرویس های ابری ارائه می کنند، با تکنیک های متفاوت مانند نگهداری از نسخه های مختلف فایل ها می توانند امکان بازیابی در صورت هر گونه مشکل را برای شما فراهم کنند.
انواع فضای ابری
انواع مختلف فضای ابری به ۴ دسته کلی تقسیم بندی می شوند. در این قسمت به ویژگی های هر کدام از آنها و تفاوت های آنها می پردازیم.
فضای ابری همگانی: همه افراد می توانند از این نوع فضای ابری استفاده کنند. هر کسی با ساختن یک حساب کاربری ساده می تواند به این فضای ابری دسترسی داشته باشد و از آن استفاده کند. افراد می توانند فایل های خود را آپلود کنند و هر زمان که بخواهند آنها را مشاهده، ویرایش و یا دانلود کنند. در این فضا شما امکان مدیریت خود ابر را ندارید و صرفا می توانید فایل های خود را مدیریت کنید. از نمونه این فضا های ابری می توانیم به دراپ باکس و گوگل درایو اشاره کنیم.
فضای ابری خصوصی: از نظر ساختار، فضا های ابری خصوصی و همگانی چندان تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت آنها، دسترسی افراد به آنهاست. در یک ابر خصوصی، بر خلاف ابر همگانی، به گونه ای طراحی شده که فقط افرادی از یک سازمان به آن دسترسی دارند. البته این به معنی استقرار ابر در داخل سازمان نیست و همچنان در بیرون سازمان مستقر می شود، اما مدیریت آن از درون سازمان صورت می گیرد.
انواع فضا های ابری
فضای ابری هیبریدی: این نوع فضا ترکیبی از دو فضای قبلی است. اغلب مجموعه هایی که سرویس های مختلف را به کاربران ارائه می دهند، برخی سرویس ها را صرفا در اختیار خود دارند. با گسترش آن مجموعه، ممکن است سرویس ها نیز دستخوش تغییر شده و برای استفاده همگان نیز آماده و ارائه شوند. سرویس های ابری هیبریدی نیز عموما به این شکل به وجود آمده اند. در این حالت، دو فضای ابر خصوصی و همگانی جدای از یکدیگر هستند.
فضای ابری اجتماعی: به ابری که بین دو و یا چندین سازمان به صورت مشترک استفاده می شود، فضای ابر اجتماعی گفته می شود. ساختار ابر اجتماعی تقریبا حالتی بین خصوصی و همگانی است، با این تفاوت که برای تعدادی از سازمان ها در نظر گرفته شده و دسترسی همگانی در آن وجود ندارد.
کاربرد فضای ابری و موارد استفاده از آن
فضای ابری به منظور های متنوعی استفاده می شوند و هر شخص یا سازمانی دلایل خود را برای استفاده از آن دارند. در این قسمت به این گونه دلایل می پردازیم و هر کدام را به اختصار توضیح می دهیم.
یکپارچه سازی اطلاعات: برخی سازمان ها به منظور اینکه بتوانند اطلاعات جامع و یکسانی داشته باشند از فضا های ابری استفاده می کنند. برای مثال، یکی از نمونه ها گوگل درایو است که اطلاعات به صورت لحظه ای به روز رسانی شده و از تکراری بودن یا اشتباه بودن اطلاعات جلوگیری می کند.
یکپارچه سازی اطلاعات با فضای ابری
اشتراک گذاری اطلاعات: یکی از مزایای فضا های ابری، اشتراک گذاری آسان فایل ها و اطلاعات است. شما به سادگی با چند کلیک ساده می توانید فایل های آپلود شده خود را به اشتراک بگذارید و به دیگران دسترسی های متنوع دهید.
کاهش هزینه ها: بسیاری از مجموعه ها توانایی خرید فضا های ذخیره سازی را ندارند. درایو های ذخیره سازی قیمت پایینی ندارند و فضای ابری می تواند یک راهکار ساده باشد. با این کار علاوه بر اینکه نیاز به هزینه اولیه برای فضای ذخیره سازی ندارید، از مواردی مانند استهلاک و از بین رفتن سرمایه نیز در امان خواهید بود.
ایمن نگه داشتن اطلاعات و فایل ها: نگهداری از فایل های مهم شخصی و سازمانی در فضای ابری بسیار امن تر است. فایل هایی که به صورت شخصی نگهداری می شوند، ممکن است هر کسی که به درایو دسترسی فیزیکی دارد بتواند آنها را مشاهده کند. به همین دلیل، از امنیت بالایی برخوردار نیستند.
همچنین فایل هایی که در فضای ابری نگهداری می شوند، امکان از دست رفتن را ندارند. این فایل ها چندین بار پشتیبان گیری می شوند و ماندگاری آنها تضمین شده است. به همین دلیل، اغلب افراد و یا سازمان ها فایل های مهم را در ابر نگهداری می کنند تا مطمئن باشند از دست نمی روند.
محدودیت های فضا ها و سرویس های ابری
در کنار مزایایی که سرویس ها و فضای ابری برای شما فراهم می کنند، گاها محدودیت هایی را نیز برای شما به وجود می آورند. برای مثال، یکی از این موارد قطع شدن اینترنت است. در صورتی که شما از یک فضای ابر همگانی مانند دراپ باکس استفاده کنید، اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشید امکان دسترسی به فایل خود را ندارید. این مسئله در مواقع ضروری می تواند گاها دردسر ساز باشد.
محدودیت فضای ابری
یکی دیگر از محدودیت ها، حجم فایل هایی است که قصد آپلود آنها را دارید. برای مثال، یک فایل ویدیویی که قصد دارید آنرا آپلود کنید ممکن است ساعت ها زمان ببرد تا ارسال آن تکمیل شود. به همین منظور فضای ابری ممکن است برای فایل های با حجم بالا چندان از نظر زمان مناسب نباشد. البته در مواقعی که راه حل جایگزینی وجود ندارد، فضای ابر همچنان راهکار مناسب به حساب می آید.
آینده و نگرش کلی به فضا ها و سرویس های ابری
سرویس های ابری به سرعت در حال گسترش هستند و محبوبیت آن روز به روز بیشتر می شود. فضای ابری نیز در حال فراگیر شدن هستند و رشد قابل توجهی را رقم زده اند. با گسترش وب ۳، فضا و سرویس های ابری از حالت متمرکز به حالت نیمه متمرکز و غیر متمرکز تبدیل خواهند شد. هر کاربری می تواند سرویس و یا فضای اختصاصی خود را با دیگران به اشتراک بگذارد و کسب درآمد کند. کاربران می توانند از فضای اضافی دیگران نیز استفاده کنند و با ارز های دیجیتال و بلاک چین هزینه آنرا پرداخت کنند.
مطالب بیشتر:
آشنایی کامل و جامع با تاریخچه و ویژگی های معماری پست مدرن
بررسی انواع فضای ابری و تفاوت های آنها
نکات مهم و کاربردی جهت اجاره خانه روزانه تهران
ویژگی های یک مشاور املاک موفق
تاریخچه بنچاق از ابتدا تا کنون
معرفی ۳ فضای ابری ایرانی با کیفیت
نکات مهم و کاربردی که هنگام اجاره سوئیت باید رعایت شوند
در پارک ژوراسیک تهران به دنیای عجیب دایناسورها سفر کنید
نکات مهم و کاربردی در دکوراسیون کافی شاپ
آشنایی کامل و جامع با تاریخچه و ویژگی های معماری پست مدرن
عملکرد فضای ابری در املاک به زبان علمی
نکات مهم و کاربردی در طراحی و دکوراسیون اتاق پذیرایی
آشنایی کامل و جامع با تاریخچه و ویژگی های معماری پست مدرن
بررسی انواع فضای ابری و تفاوت های آنها
قوانین آپارتمان نشینی