معرفی انواع کناف، کاربرد، مزایا و معایب آنها

امروزه برای زیباسازی فضا و طراحی داخلی ساختمان ها از متدهای پیشرفته ای استفاده می شود. سقف کناف یکی از مدل های جدید طراحی سقف و دیوار واحدها است. بکارگیری این مدل برای طراحی نمای داخلی ساختمان چند سالی است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته و طراحان داخلی به روش های مختلفی آن را اجرا می کنند. در این مقاله بررسی سوالاتی مانند،کناف چیست؟ استفاده از کناف چه مزایایی دارد؟ کاربرد سقف کناف چیست؟ و مواردی از این قبیل می پردازیم. با ما همراه باشید.
کناف چیست؟
به صفحات گچی که دارای یک روکش کاغذی هستند و شکل یکدست و یکپارچه ای دارند ورق کناف گفته می شود. این صفحات گچی امروز یکی از مهم ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز به حساب می آیند. از انواع کناف برای طراحی محیطی زیبا در قسمت های مختلف یک واحد استفاده می شود.
ورق های کنافی که در ایران تولید می شوند جزو با کیفیت ترین نوع این ورق ها هستند و به دلیل کارایی که دارند در طراحی های مختلف داخلی بر روی سقف های کاذب و دیوارها بکار گرفته میشوند.
کناف چیست؟
سقف کناف چیست؟
به سقف هایی که با انواع کناف و گچ های پیش ساخته طراحی و اجرا می شوند، سقف کناف گفته می شود. اجرای این سقف ها به گونه ای است که از انواع کناف با طراحی های متنوع در قسمت های مختلف یک واحد استفاده می گردد و نمای بسیار شیک و زیبایی ایجاد می کند.
استادکار در زمینه نصب و اجرای سقف کناف مراحل مشخصی را انجام می دهد. در اینکار ابتدا گچ های پیش ساخته ای را که با کناف ساخته شده اند را با استفاده از پیچ به سقف گچ کاری شده وصل می کنند. در مرحله بعد حفره هایی به وسیله پیچ به وجود آمده اند را با رنگ و گچ پر می کنند تا از تمیزی و زیبایی کار کم نشود.
نورپردازی های متنوع و جالبی در سقف کناف اجرا می شوند و هدف از قرار دادن آنها افزایش زیبایی و جلوه کلی کار می باشد.
معرفی انواع کناف:
کناف معمولی (RG): این کناف ها صفحات گچی معمولی روکش داری هستند که ساختار کلی آنها ساده و معمولی بوده و برای مصارف معمولی و ساده بکار گرفته می شوند.
کناف های مقاوم در برابر رطوبت (MR): کناف های مقاوم در برابر رطوبت صفحات گچی با مقاومت بالا هستند. استفاده از این کناف ها در مناطقی مانند؛ خانه های ویلایی، استخر، ساختمان های شمال و… که میزان رطوبت در آنجا زیاد است بسیار مناسب و کاربردی می باشد.
کناف های مقاوم در برابر حریق(FR): این صفحات گچی در برابر حرارت های بالا مقاومت زیادی دارند. در فضاهایی مانند موتورخانه ها که امکان آتش سوزی زیاد است استفاده از انواع کناف مقاوم در برابر حریق بهترین گزینه می باشد.
کناف های مقاوم در برابر آتش و رطوبت (FM): این مدل صفحات به دلیل قابلیت های فراوانی که دارند از سایر صفحات کناف گران تر می باشند. مهندسی بکار رفته در ساخت این صفحات مقاوم بسیار پیشرفته و بروز است. مقاومت صفحات FM در برابر آتش و رطوبت باعث می شود تا از آنها در ساختمان ها و مناطق مختلف با هر نوع آب و هوایی استفاده گردد.
معرفی انواع کناف
انواع کناف برای سقف:
همانطور که گفتیم کناف یکی از مصالح پرکاربرد و زیبا در نمای داخلی ساختمان های امروزی است. انواع کناف سقف به سه دسته کلی، ساده، مدرن و گرد تقسیم می شوند و برای فضاهای به خصوصی کاربرد دارند.
انواع کناف سقف ساده: برای معماری های ساده و خانه هایی که به سبک کلاسیک طراحی شده اند استفاده از انواع کناف سقف ساده بهترین گزینه است.
انواع کناف سقف مدرن: برای ساخت این مدل کناف ها از طراحی های پیچیده ای استفاده می شود. اصولا واحدهایی که طراحی داخلی آنها سبک مدرن و به خصوص دارند انواع کناف سقف مدرن در قسمت های مختلف آنها اجرا می شود.
انواع کناف سقف گرد: اصولا برای سقف پذیرایی از انواع کناف سقف گرد استفاده می شود. اجرای آن طبق متراژ ساختمان انجام می گردد و جلوه زیبایی را ایجاد می کند.
معرفی انواع کناف با ضخامت های مختلف و کاربردشان
انواع کناف با ضخامت 10 میلی متر: کناف هایی که ضخامت آنها 10 میلی متر است بیشتر برای طراحی هایی با انحنای زیاد کاربرد دارند. به دلیل میزان ضخامت این نوع کناف ها از آنها برای ایجاد سقف کاذب استفاده نمی شود. عمده کاربرد انواع کناف 10 میلی متری برای طرح های روکار می باشد.
انواع کناف با ضخامت 12 میلی متر: از انواع این کناف برای اجرای دیوارهای غیر باربر و جداکننده، کناف سقف دکوراتیو و دیوار کناف پوششی استفاده می شود. برای کناف دیوار و سقف های کاذب از انواع کناف 12 میلی متری استفاده می شود.
انواع کناف با ضخامت 15 الی 18 میلی متر: همانطور که از میزان ضخامت این نوع کناف ها مشخص است از آنها برای قسمت هایی از سقف و دیوار که به مقاومت بالایی نیاز دارند استفاده می شود.
کاربرد کناف برای سقف و دیوارهای پوششی
دکورهای فوق العاده زیبا برای خانه با انواع کناف
بیشترین کاربرد دکور کناف برای زیباسازی فضا بوده و از مصالح غیر باربر می باشد. با استفاده از انواع کناف و اتصال آنها به هم و سپس متصل کردن آنها به سقف یا دیوارها دکور کناف ساخته می شود. نورپردازی از روش های زیباسازی انواع کناف است و وجود آن باعث ایجاد فضایی فوق العاده جالب می شود. بکارگیری نورپردازی های متنوع در کنار اجرای دکور از بهترین روشها برای داشتن فضایی زیبا و مدرن است. امکان اجرای کناف برای سقف قسمت های مختلف خانه وجود دارد.
انواع کناف برای سقف آشپزخانه
اجرای کناف برای محیطی مانند آشپزخانه میتواند یک فضای زیبا و جالب را ایجاد کند. با استفاده از انواع کناف میتوانید سقف آشپزخانه بسیار شیکی داشته باشید.
انواع کناف برای سقف اتاق خواب
ایده هایی که برای اجرای کناف سقف اتاق خواب وجود دارند بسیار متنوع هستند و با وجود آنها می توانید فضایی آرام و زیبا برای خود ایجاد کنید. طراحان داخلی میتوانند در این زمینه بسیار به شما کمک کنند.
معرفی انواع کناف مسطح سیمانی
این نوع کناف از یک صفحه سیمانی تشکیل شده است که دو سمت دیگر آن متریالی از جنس کاغذ دارند و شکل کلی آن لایه لایه می باشد. این صفحات سیمانی برای نمای داخلی و خارجی کاربرد دارند و سبک نو و جدیدی را در فضا به وجود می آوردند. ترکیبات موجود در این صفحات با محیط سازگار بوده به همین دلیل کناف مسطح سیمانی از متریال های خاص و شیک محسوب می شود.
کاربرد سقف های کناف طرح دار و دکوراتیو
از سقف های کناف طرح دار یا دکوراتیو در فضاهایی که بسیار بزرگ هستند و یا طراحی خاصی دارند استفاده می شود. سقف های کنافی گنبدی شکل، سقف کاذب تونلی، کناف با حاشیه ساده، سقف کاذب کمانی، سقف کنافی با نور مخفی و کناف منحنی و قوسی جزو سقف های کناف طرح دار و دکوراتیو هستند.
کناف های دکوراتیو
ویژگی های کلی انواع کناف ها
دیوارهای جداکننده کناف غیر باربر تحمل وزن های زیاد را ندارند به همین دلیل برای قسمت بندی فضای داخلی ساختمان بسیار کاربردی هستند.
برای بازسازی بناهای قدیمی یا فرسوده و یا تغییر دکوراسیون سریع خانه ها استفاده از انواع کناف کارآمد می باشد.
استفاده از این متریال برای سقف و دیوارهای خانه باعث بهسازی حرارتی و صوتی فضا می شود.
معرفی انواع کناف برای ساخت دیوار
همانطور که در متن مقاله عنوان کردیم کناف ها کاربرد زیادی به عنوان دیوارهای وششی و یا دیوار جداکننده فضای ساختمان دارند. به صورت کلی این دیوارها به دو روش کناف پوششی بدون سازه و کناف پوششی با سازه ساخته می شوند.
دیوار پوششی کناف بدون سازه: این مدل از دیوارهای پوششی کناف عموما به صورت صفحاتی با روکش گچی و یا مرکب هستند. نوع مرکب این صفحات یک لایه گچی به همراه لایه عایق می باشند. این دیوارهای پوششی با چسب خمیری پرلفیکس مستقیما بر روی دیوار قرار می گیرند.
دیوار پوششی کناف با سازه: این دیوارهای پوششی که شامل صفحات روکش دار گچی هستند بر روی زیر ساز فلزی، دیوار زمینه و یا به صورت مستقل قرار می گیرند. هنگام اتصال صفحات گچی درزهایی به وجود می آیند و استادکاران با استفاده از بتونه مخصوص درزگیری انجام می دهند. با گرفتن درزها سطحی یکدست حاصل می شود که قابل رنگ آمیزی، کاشی کاری و… می باشد.
اجرای کناف سقف
نحوهی اجرای انواع کناف
نوع روش اجرای انواع کناف بسته به محیطی که قرار است کناف کاری انجام شود بستگی دارد. به طور کلی کناف کاری به دو روش متحرک و ثابت توسط شخصی که در این زمینه مهارت کافی دارد انجام می شود. در ادامه این دو روش را معرفی می کنیم.
کناف کاری متحرک: این روش کناف کاری در محل های خاصی مانند ادارات و مراکز تجاری کاربرد دارد. اجرای کناف سقف متحرک دسترسی به تاسیسات موجود بر روی سقف را راحت می کند. این روش برای انجام کناف کاری رایج تر می باشد.
کناف کاری ثابت: کناف کاری ثابت از دیگر روش های اجرا انواع کناف است. در این مدل کناف کاری امکان استفاده از انواع نورپردازی وجود دارد به همین دلیل این روش طرفداران زیادی دارد.
معرفی مزایای انواع کناف
این مدل سقف ها و دیوارهای پوششی بسیار سریع انجام می شوند.
اجرا و نصب انواع کناف به راحتی صورت می پذیرد.
صفحات گچی کناف وزن سبکی دارند و حمل آنها آسان است.
کناف ها مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند.
کناف ها این قابلیت را دارند تا بعد از گذشت چند سال آنها را تعمیر کنید.
قیمت انواع کناف برای سقف نسبت به سایر متریال های تزئینی مقرون به صرفه تر می باشد.
تنوع طرح و رنگ کناف ها بسیار زیاد بوده و با هر نوع سلیقه ای مطابق می شوند.
کناف ها مقاومت بالایی در برابر حوادثی مانند زلزله دارند.
متریال بکار رفته در انواع کناف ها قابل بازیافت بوده و سازگار با محیط زیست می باشند.
مزایای کناف چیست؟
معرفی معایب انواع کناف
کناف ها در برابر رطوبت و ضربه مقاومت کمی دارند.
هنگام نصب انواع کناف گرد و خاک زیادی پخش می شود.
اجرای کناف نیاز به تیمی حرفه ای و متخصص دارد.
قرارگیری طولانی مدت کناف در معرض رطوبت، مقاومت و پایداری آن را کاهش می دهد.
بررسی جزئیات معایب انواع کناف
عدم مقاومت کناف در برابر رطوبت: برای سقف قسمت های مختلف یک خانه انواع کناف با متریال ها و طرح های متنوعی وجود دارد. یکی از متریال های فوق العاده، کناف های ضد آب هستند. همانطور که گفتیم اکثر کناف ها در برابر رطوبت مقاومت پایینی دارند اما کناف های مقاوم در برابر رطوبت بسیار مقاوم و مستحکم هستند. از این مدل کناف ها می توانید در مناطق مرطوب به راحتی استفاده کنید.
عدم مقاومت کناف در برابر ضربه: در حالت کلی سقف کناف در برابر ضربه از مقاومت پایینی برخوردار است. برای افزایش مقاومت صفحات کناف یک لایه گچی بر روی آن قرار می دهند تا پایداری آن افزایش یابد.
سقف کناف ترک خورده است: کناف هایی که در صورت وارد شدن آسیب های مختلف ترک بخورند و یا شکسته شوند قابل ترمیم و بازسازی هستند.
معرفی مزایا و معایب کناف ها
منتقل شدن گرد و خاک ناشی از نصب انواع کناف به محیط اطراف
همانطور که گفتیم یکی از معایب نصب انواع کناف تولید گرد و خاک زیاد است. برش و نصب صفحات گچی خاک زیادی تولید می کنند و تمیز کردن آن هزینه اضافی را شامل می شود. با توجه به مزایا و زیبایی که انواع کناف ها دارند معایبی مانند تولید خاک بسیار جزئی و قابل حل می باشند.
بادکردن ( شکم دادن) انواع کناف
یکی از عوامل مهمی که در نحوه اجرا و ماندگاری صفحات کناف تاثیرگذار است جنس و متریال بکار رفته در آنها می باشد. کناف از پروفیل سبک ساخته می شود و کیفیت این ماده رابطه مستقیمی با میزان مقاومت کناف دارد. کناف های موجود در بازار از کیفیت های متفاوتی برخوردار هستند به همین دلیل باید تمام جزئیات آنها در نظر گرفته شوند. برای اینکه سقف کناف باد نکند لازم است تا متریال مصرفی از بهترین و با کیفیت ترین نوع آن باشد.
اقدامات لازم برای جلوگیری از مشکلات مربوط به کیفیت کناف ها
دقت به تمام جزئیات کار
بستن قرارداد با پیمانکار
ذکر همه نکات اساسی و مهم در متن قرارداد
ذکر جنس کناف و جزئیات مربوط به نصب آن در قرارداد نامه
نظارت کامل بر اجرای کناف
رفع ترک خوردگی کناف ها در کوتاهترین زمان.
چگونه ترک خوردگی های روی سقف کاذب را رفع کنیم؟
یکی از مشکلات و دغدغه های اصلی خانه داران ایجاد ترک بر روی سقف های کاذب است. برای رفع این ترک ها روش های کلی و کاربردی وجود دارند. در ادامه درباره رفع ترک خوردگی سقف کناف بیشتر توضیح می دهیم.
برای رفع ترک خوردگی سقف کاذب لازم است در ابتدای کار یک پارچه یا پلاستیک در سطح زیر کار قرار دهید تا محل اطراف کار کثیف نشود. قسمت هایی که ترک خورده اند را باید با چاقو کادربندی کنید و سپس چند لایه ورق مش بر روی ترک ها قرار دهید. ورق های مش خاصیت چسبندگی زیادی دارند و به خوبی بر روی ترک ها قرار می گیرند.
در مرحله بعد یک لایه نازک بتن را بر روی ورق های مش بکشید و دقت داشته باشید تا همه قسمت هایی که ترک دارند به خوبی پوشانده شوند. بعد از خشک شدن کامل بتن نوبت به مرحله سمباده کاری می رسد. بعد از پایان سمباده کاری مجدد لایه دیگری از بتن را بر روی ترک ها قرار دهید و مجدد روی آن را سمباده بکشید. بعد از اتمام این مراحل تمام قسمت هایی که بتونه زدید را رنگ کنید. با انجام دقیق این مراحل می توانید تمام ترک هایی که بر روی کناف سقف ایجاد شده را پوشش دهید.
در سقف کناف چه قطعاتی بکار رفته است؟
صفحات روکش دار گچی، صفحات صاف سیمانی، گاردکس، تصفیه هوا، تایل های معدنی و گچی، پشم و چوب، چسب جدا کننده، نوارهای درزگیر، پیچ های اتصال پنل به سازه، مقاطع فولادی سبک، ماستیک، ادوات و اتصالات و نوار محافظ گوشه قطعاتی هستند که در انواع کناف سقف بکار گرفته می شوند.
ابرار مورد نیاز برای کناف کاری سقف.
برای کناف کاری سقف چه ابزاری استفاده می شود؟
برای اجرای هر سازه ای تجهیزات و ابزار مخصوصی استفاده می گردد. کناف کاری یکی از کارهایی است که برای اجرای آن وسایل به خصوصی بکار گرفته می شود.
دستگاه برش قرقره ای، سوهان گرد، گاری حمل پنل و دستگیره، جعبه ابزار، سنباده دسته دار، سمباده ماله ای، لیسه استیل و… برخی از لوازم مورد نیاز و ضروری جهت اجرای کناف هستند.
قیمت کناف و عوامل موثر بر آن
عوامل زیادی وجود دارند که بر قیمت کناف و اجرای آنها موثر می باشند. اصولا پیمانکار و کارفرما پیش از انجام کار درباره هزینه های مربوط به کار با هم به توافق می رسند. عواملی مانند، هزینه ی کارگر، هزینه وسایل مورد نیاز، متراژ کلی کار، هزینه ساخت کناف و هزینه حمل و نقل از موارد مهم و تاثیرگذار بر قیمت کناف هستند. هزینه های ناشی از نصب کناف عموما طبق متراژ کلی و همچنین زمان مورد نیاز برای اجرای کار محاسبه می شوند.
نحوه نگهداری و حمل انواع کناف
برای سالم ماندن کناف در حمل و نقل ها لازم است تا اصول ایمنی و نگهداری به درستی رعایت شوند. حمل نامناسب کناف باعث شکستگی و آسیب آن می شود.
نور مستقیم آفتاب و بارش باران از عوامل آسیب زایی هستند که باعث ترک خوردن و باد کردن صفحات گچی کناف می شوند. لازم است از کناف در برابر این عوامل هنگام حمل و نقل محافظت شود.
مطالب بیشتر:
اصول دکوراسیون منزل
نکات مهم، کاربردی و کلیدی دکوراسیون فروشگاه پوشاک
نکات و اصول مهم در طراحی دکوراسیون داخلی خانه
انواع اسکلت ساختمان و کاربردهای آنها
آشنایی با اصول و قواعد مهم سبک دکوراسیون فرانسوی
آشنایی با ویژگی ها و اصول مهم سبک دکوراسیون بوهمیان
انواع اسکلت ساختمان و کاربردهای آنها
آشنایی با اصول و ویژگی های مهم سبک دکوراسیون مدیترانه ای
بیان نکات حقوقی، معایب و مزایای پروژه های پروژه های مشارکت در ساخت
نکات مهم در طراحی و دکوراسیون اتاق خواب شیک و مدرن
انواع خیارات ملکی و کاربرد آنها در معاملات
آشنایی با اصول و قواعد سبک دکوراسیون مینیمال
آشنایی با طراحی فضای سبز
آیا نمای ساختمان نیز همانند دیزاین درونی مهم است؟
نکات مهم و کاربردی در طراحی و دکوراسیون اتاق پذیرایی
انواع دیوار پوش کدام اند و چه ویژگی هایی دارند؟
نکات مهم در طراحی و دکوراسیون اتاق خواب شیک و مدرن
اطلاعاتی درباره گیاهان آپارتمانی
آشنایی با طراحی فضای سبز
معرفی خانه پیش ساخته و مزایا و معایب