معرفی چند نمونه فضای ابری رایگان
احتمالا تا به حال اصطلاح فضای ابری (Cloud Storage) را شنیده اید. فضای ابری در واقع اجاره کردن درایو ذخیره سازی از یک مجموعه و یا کمپانی ارائه دهنده خدمات ابری است. اگر قصد دارید که به صورت آزمایشی از چنین خدماتی استفاده کنید، در این مطلب چند نمونه فضای ابری رایگان را برای شما آورده ایم.
فضای ابری چیست؟
شیوه سنتی ذخیره سازی فایل ها و اطلاعات به این شکل بوده است که در درایو های ذخیره سازی شخصی، فایل ها نگهداری می شدند. شما باید به یک فروشگاه مراجعه می کرده و با توجه به میزان فضای مورد نیاز و یا کاربرد خود، هارد دیسک و یا SSD خریداری می کردید.
فضای ابری چیست و چه کاربردی دارد؟
زمانی که نسخه دوم اینترنت یعنی وب 2 به وجود آمد، کاربران و پلتفرم ها این توانایی را داشتند که اطلاعات را علاوه بر دریافت ارسال نیز بکنند. شیوه سنتی ذخیره سازی نیز تغییر پیدا کرد و کاربران می توانستند با اجاره و یا استفاده از فضای ابری رایگان، اطلاعات خود را در نزد دیگر کمپانی ها نگهداری کنند.
آیا فضای ابری رایگان ایمن است؟
شرکت های که فضای ابری رایگان ارائه می دهند، در حقیقت این سرویس را برای تست و آزمایش کاربران ارائه می کنند. بنابراین تمام تلاش خود را می کنند تا در ذهن کاربر بهترین تصویر را از خود به جا بگذارند. در نسخه های رایگان، تنها فضا محدود شده است و از لحاظ امنیت و حریم خصوصی کم و کاستی وجود ندارد. بنابراین با خیال راحت می توانید از این خدمات استفاده کنید.
ایمنی فایل در فضای ابری رایگان
معرفی چند نمونه فضای ابری رایگان
وبسایت ها یا کمپانی هایی که خدمات سرویس ابری ارائه می دهند، عموما یک فضای ابری رایگان محدود نیز به کاربران ارائه می کنند. شما تنها با ساختن یک حساب کاربری می توانید از این فضا استفاده کنید. در این قسمت به معرفی تعدادی فضای ابری که می توانید به صورت محدود استفاده کنید می پردازیم.
گوگل درایو
یکی از معروف ترین و بهترین سرویس ابری مربوط به شرکت گوگل است. گوگل با سرویس گوگل درایو به هر کاربر با اکانت گوگل 15 گیگابایت فضای ابری رایگان ارائه می کند. شما در کنار فضای ابری، قابلیت هایی مانند استفاده از فایل های ورد، اکسل و اسلاید را بدون نیاز به نصب نرم افزار دیگری خواهید داشت.
این گزینه، یکی از بهترین موارد برای کاربران با گوشی های اندرویدی می باشد. گوگل درایو بطور پیش فرض بر روی گوشی های اندرویدی نصب است و با ساخت حساب کاربری گوگل می توانید از این فضای ابری رایگان استفاده کنید. شما علاوه بر اپلیکیشن اندرویدی، توانایی دسترسی به حساب خود از طریق مرورگر و رابط کاربری وب را دارید.
دراپ باکس
یکی از قدیمی ترین فضای ابری رایگان دراپ باکس است. اگر از کاربران قدیمی اندروید باشید احتمالا یکبار نام این اپ را شنیده و یا از آن استفاده کرده اید. دراپ باکس در قالب یک اپلیکیشن به کاربران با ساخت حساب کاربری اجازه می دهد که تا 2 گیگابایت فضای ابری در اختیار داشته باشند و فایل های خود را آپلود کنند.
فضای ابری رایگان دراپ باکس
وان درایو
اگر کاربر محصولات و خدمات مایکروسافت هستید، حتما از فضای ابری رایگان وان درایو (OneDrive) لذت خواهید برد. این سرویس به شما فضای 5 گیگابایتی ارائه می دهد که از طریق اپلیکیشن، نسخه وب و نرم افزار ویندوزی قابل دسترس می باشد.
مایکروسافت با انتشار ویندوز 10 به لطف ادغام این سرویس با انواع خدمات سیستم عامل خود توانست کاربران زیادی را به سمت این سرویس جذب کند. اگر قصد داشته باشید تا فایل های مختلف را علاوه بر کامپیوتر و یا لپ تاپ خود بر روی تلفن همراه نیز داشته باشید، وان درایو یک گزینه عالی برای شما به حساب می آید.
Pcloud، بهترین فضای ابری رایگان موسیقی و ویدیو
اگر به دنبال یک فضای ابری رایگان بهینه سازی شده برای گوش دادن به موسیقی و دیدن ویدیو هستید، Pcloud بهترین گزینه است. این پلتفرم به شما یک فضای 10 گیگابایتی می دهد و ابزار های جالبی برای پخش را نیز در اختیار شما قرار می دهد. البته باید اشاره کنیم که در ابتدا تنها 2 گیگابایت به شما تعلق می گیرد، اما با معرفی 2 کاربر جدید به این پلتفرم فضای 10 گیگابایتی به طور نامحدود برای همیشه در اختیار شما خواهد بود.
Sync
یکی دیگر از انواع فضای ابری رایگان، Sync است که برای ذخیره سازی فایل های با حجم های بالا بسیار مناسب است. Sync به ازای هر دعوت از دیگر کاربران و ثبت نام آنها به شما 1 گیگابایت فضای بیشتر اختصاص می دهد. این افزایش فضا تا حجم 20 گیگابایت ادامه دارد. برای اینکه بتوانید فضای بیشتری داشته باشید، باید یک ایمیل به پشتیبانی ارسال کنید که این محدودیت را برای شما حذف کنند.
IceDrive، امن ترین فضای ابری رایگان
اگر از نظر امنیت نگران هستید و یا فایل هایی دارید که امنیت آنها برای شما بسیار مهم است، IceDrive بهترین گزینه برای شما می باشد. این پلتفرم برای شما فضای ابری رایگان 10 گیگابایتی پیشنهاد می دهد که در آن تمام فایل های شما رمز نگاری و نگه داری می شوند. به دلیل این رمز نگاری امنیت فایل های شما به صورت قطعی تضمین می شود.
از دیگر مشخصات این پلتفرم می توانیم به رابط کاربری زیبای آن و بدون محدودیت زمانی بودن آن اشاره کرد. البته این پلتفرم نقطه ضعف هایی نیز دارد که از جمله آنها می توانیم به امکانات کم آن اشاره کنیم. ابزار هایی که این پلتفرم در اختیار کاربران قرار می دهد، بسیار کمتر از نمونه های مشابه است. برای مثال، همگام سازی در سطوح پایین تر در این پلتفرم ارائه نمی شود.
Amazon Drive
هنگامی که نام آمازون در کنار سرویسی می آید، انتظار یک سرویس فوق العاده و کامل را داریم، اما اینطور نیست. فضای ابری رایگان این پلتفرم صرفا برای ساب اسکرایبر های نسخه پرایم این مجموعه است و به 5 گیگابایت محدود می شود. این پلتفرم امکانات میان رده ای را در اختیار کاربر قرار داده و از رمز نگاری خاصی استفاده نمی کند.
اگر در حال حاضر از این پلتفرم استفاده می کنید و نگران فایل های خود و امنیت آن هستید، راه حل هایی نیز وجود دارد. شما می توانید با boxcryptor فایل های خود را شخصا رمزنگاری کنید.
Mediafire
یکی از فضا های ابری که مناسب آپلود و اشتراک گذاری فایل می باشد، فضای ابری رایگان Mediafire می باشد. این پلتفرم یک فضای 10 گیگابایتی بدون محدودیت زمانی به شما ارائه می دهد که می توانید با ارسال لینک به دیگران آن را به اشتراک بگذارید. از مزایای این پلتفرم، امکان افزایش فضا تا 49 گیگابایت است که با دعوت از دیگران به شما اختصاص داده می شود.
متاسفانه در نسخه رایگان این پلتفرم امکانات چندان زیادی به کاربران ارائه داده نمی شود. اما اگر طرفدار این پلتفرم هستید، می توانید ویژگی های جذابی را با خرید اشتراک آن فعال کنید.
فضای ابری mediafire
Degoo، فضای ابری رایگان 100 گیگابایتی
اگر به دنبال یک فضای ابری رایگان با حجم زیاد هستید و امکانات و رابط کاربری برای شما اهمیتی ندارد، Degoo می تواند کاندیدای شماره یک شما باشد. این سرویس ابری رایگان بدون اینکه نیاز به دعوت از دوستان یا پرداخت هزینه داشته باشید، برای شما 100 گیگابایت فضا فراهم می کند.
مشکلی که با این پلتفرم خواهید داشت این است که هیچ گونه امکاناتی مانند اشتراک گذاری، همگام سازی و دیگر امکانات رایج و ابتدایی را در اختیار شما قرار نمی دهد. رابط کاربری این پلتفرم بر روی دسکتاپ چندان جالب نیست اما برای موبایل تا حدودی قابل قبول است.
IDrive، بهترین پلتفرم فضای ابری رایگان برای پشتیبان گیری
اگر هدف اصلی شما از تحقیق درباره فضای ابری رایگان، پشتیبان گیری است، Idrive دقیقا برای این کار بهینه شده است. این پلتفرم یکی از قدیمی ترین ها به حساب می آید و تا 5 گیگابایت فضای پشتیبان گیری ارائه می دهد. این پلتفرم برنامه های مختص ویندوز، لینوکس، اندروید و اپل را ارائه می کند و به کمک ابزار های مدیریتی آن، می توانید پشتیبان گیری آنلاین و دوره ای را به سادگی انجام دهید. با خرید اشتراک می توانید فضای پشتیبان گیری را تا 10 گیگابایت افزایش دهید.
iCloud
اگر از کاربران محصولات اپل باشید، حتما با این اپلیکیشن آشنا هستید. اگر به دنبال یکپارچگی خالص و لذت واقعی همگام سازی هستید، این گزینه برای شما فوق العاده است. این اپ به صورت پیش فرض بر روی محصولات اپل نصب شده است و متاسفانه فقط مختص تولیدات این کمپانی می باشد. اگر خارج از اکو سیستم اپل فعالیت دارید، راه هایی برای استفاده از این فضا هست، اما کار چندان ساده ای نیست.
این فضای ابری رایگان به شما اجازه پشتیبان گیری و همگام سازی تا 5 گیگابایت را می دهد. البته شما قابلیت ارتقا با هزینه های اندک را دارید و با پرداخت مبلغ کم، می توانید از فضای بیشتری بهره مند شوید. هر چند این گزینه در ایران محدودیت های زیادی دارد، اما همچنان یک گزینه عالی برای کاربران اپل به حساب می آید.
جمع بندی کلی
اگر قصد انتخاب از بین یک یا چند پلتفرم فضای ابری رایگان را دارید، بهتر است نیاز های خود را شفاف سازی کنید. هر کدام از موارد معرفی شده مناسب برای یک یا چندین هدف هستند و هر کدام به نوبه خود، مزایا و معایبی دارند.
مطالب بیشتر:
شرایط زندگی و اجاره خانه در ترکیه
معرفی منطقه سه تهران
قوانین آپارتمان نشینی
نکات خرید خانه و آپارتمان بسیار اهمیت دارد و باید به آنها توجه کنید
معماری ارگانیک چیست؟ تاریخچه و نمونه هایی از این سبک معماری
هنگام خرید فضای ابری باید به چه نکاتی توجه کرد؟
معرفی خیابان شیراز شمالی تهران
نکات خرید خانه و آپارتمان بسیار اهمیت دارد و باید به آنها توجه کنید
شرایط زندگی و اجاره خانه در محله دربند
قوانین آپارتمان نشینی
معرفی خیابان شیراز شمالی تهران
معماری ارگانیک چیست؟ تاریخچه و نمونه هایی از این سبک معماری
معرفی محله توانیر
معرفی خیابان شیراز جنوبی
بررسی انواع فضای ابری و تفاوت های آنها