معماری ساختمان

مفهوم کلی معماری داخلی و سبک های موجود در این زمینه

 

مفهوم کلی معماری داخلی

معماری داخلی در واقع جریانی است که در آن قسمت های داخلی بناها با در نظر گرفتن تمام ویژگی ها و نیازهای انسانی، طراحی می شوند. شایان ذکر است که معماری داخلی تا حد زیادی تحت تاثیر محدودیت های ساختمان به لحاظ معماری است. به زبان ساده تر معماری داخلی یک شیوه مدل سازی و نقشه کشی است که تنها به فضای درونی ساختمان مربوط می شود.

هدف معمار داخلی، طراحی فضای داخلی ساختمان ها متناسب با نیاز ساکنین ساختمان و بهینه کردن فضای داخلی بنا برای زندگی یا کار کردن است. معماری داخلی را می توان رشته ای بینابینی خواند. این رشته از یک سو به رشته معماری و از سوی دیگر به رشته طراحی داخلی نزدیک است. در معماری داخلی بهینه سازی فضا در کنار هنر زیبایی شناختی قرار می گیرد. یعنی تنها صرف کاربردی کردن فضا مد نظر معمار داخلی نیست. معمار داخلی علاوه بر کاربردی کردن فضای داخلی ساختمان به زیبای این فضا و متناسب بودن آن با نیازهای روانشناسی افراد و نیز فرهنگ غالب محیطی که بنا در آن احداث شده نیز توجه می کند.

 

تفاوت بین معماری و معماری داخلی

اصلی ترین تفاوت بین معماری و معماری داخلی کار بر روی فضای داخلی یا خارجی ساختمان است. وظیفه مهندس معمار ساخت کل بنا بر اساس نقشه ساختمان و اصول مهندسی سازه است. مهندس معمار سعی دارد با در نظر گرفتن این اصول و نیز با استفاده از مصالح مرغوب کلیت ساختمان را به گونه ای احداث کند که امنیت، دوام و راحتی مناسبی را برای ساکنین مهیا کند. در حالی که، معمار داخلی به طراحی فضاهای درونی بنا تمرکز دارد. معمار داخلی با استفاده از قوانین معماری و با تاثیر از شرایط معماری ساختمان، سعی بر این دارد تا کارکرد فضای داخلی بنا را متناسب با نیاز افراد ساکن در ساختمان کند.

 

ویژگی های یک معمار داخلی

اگر به کار در زمینه با معماری داخلی علاقه دارید، اگر تمایل دارید که در این رشته به تحصیل بپردازید، پیش از همه به چند نکته می بایست توجه کنید. در معماری داخلی از فنون معماری و هنر در کنار یکدیگر استفاده می شود. یک معمار داخلی برای بهینه سازی فضای داخلی بنا، انواع فنون معماری را در کنار هنر زیبایی شناختی به کار می گیرد. بنابراین برای موفقیت در این رشته علاوه بر درک و توانایی لازم در زمینه هندسه و امور محاسباتی می بایست ذوق و خلاقیت نیز داشته باشید. ذهن یک معمار داخلی، ذهنی ایده پرداز و هنرمند است.

 

finallcover - مفهوم کلی معماری داخلی و سبک های موجود در این زمینه

معماری داخلی، ترکیب فن و هنر برای بهینه سازی فضای داخلی ساختمان ها است

 

سبک های مختلف معماری داخلی

همانطور که بیان شد معماری داخلی تلفیقی از فن و هنر در راستای بهینه سازی فضای داخلی سکونتگاه است. بنابراین در هر عصر و دوره ای برای جلب رضایت ساکنین از فضای درونی بناها، می بایست به فرهنگ غالب در آن دوره و در آن منطقه، اعتقادات مذهبی و باورهای دینی، فعالیت روزمره و… توجه کرد. در اینجا به بیان ویژگی سبک های مختلف معماری داخلی خواهیم پرداخت.

 

۱ـ سبک سنتی ایرانی

از مهمترین ویژگی های سبک سنتی ایرانی توجه زیاد به طبیعت و الهام گرفتن از طبیعت در طراحی الگوها و تزیینات است. علاوه بر این در این سبک معماری داخلی، از اشکال هندسی ساده در بنا استفاده می شود. سادگی و پرهیز از ساخت فضاهای صرفا تزیینی از دیگر ویژگی های این سبک است. در این نوع از معماری داخلی هر فضایی می بایست کاربرد خاص و مشخصی داشته باشد. تناسب در فضاهای ساخته شده به شدت مورد توجه معماران این سبک بوده و هست.

 

۲ـ سبک کلاسیک

سبک کلاسیک در معماری داخلی برگرفته از فرهنگ و سلیقه امپراطوری های روم و یونان باستان است. در این سبک به وجود نظم و تقارن در معماری اهمیت ویژه ای داده می شود. وجود نقطه مرکزی در فضاهای داخلی و رعایت تقارن در اطراف این نقطه از اساسی ترین اصول این سبک به شمار می رود. در سبک کلاسیک همواره شومینه به عنوان نقطه مرکزی اتاق نشیمن شناخته می شود. ارتفاع زیاد سقف، نقش بستن خط های عمودی بر دیوارها و پرده ها، استفاده از ستون و تکرار این عناصر از ویژگی های دیگر سبک کلاسیک است. سبک کلاسیک مناسب طبع افرادی است که به ثبات و سنت های گذشته اعتقاد دارند. مهمترین خصوصیت فضاها در سبک کلاسیک، از نظر بصری، شیک، لوکس و ظریف به نظر رسیدن آنها است. در طراحی این فضاها از چوب به عنوان یک متریال طبیعی استفاده فراوانی می کنند. رنگهای غالب در طراحی این فضاها عبارتند از رنگ طلایی، بژ، کرم، خاکستری، نقره‌ای، سبز زیتونی و شرابی!

 

 

Rustic living room natural colors compressed 1024x679 - مفهوم کلی معماری داخلی و سبک های موجود در این زمینه

از ویژگی های سبک کلاسیک در معماری داخلی بناها، شیک، لوکس، ظریف و اشرافی به نظر رسیدن آنها است

 

۳ـ سبک مدرن

کلمه مدرن به معنی نو و امروزی است. به طور کلی سبک مدرن به نوعی از معماری داخلی گفته می شود که از ویژگی های سبک سنتی و کلاسیک که مربوط به زمان گذشته است به دور باشد. از آنجا که معماری داخلی به نوعی از زیر شاخه های هنر به حساب می آید می توان فهمید که این سبک از معماری داخلی از مدرنیسم در نقاشی سرچشمه گرفته است. تکیه اصلی سبک مدرن بر سادگی است. در این سبک بر عملکردی بودن فضاهای داخلی تاکید می شود. این سبک با در نظر گرفتن ویژگی های زندگی در عصر مدرن سعی در ایجاد فضاهای داخلی آرامش بخش برای افراد است.

به طور مثال زندگی در آپارتمان های کوچک از ویژگی های زندگی در عصر مدرن امروزی است. بنابراین سبک مدرن معماری داخلی سعی می کند تا با استفاده از ترفندهای مختلف این فضاهای کوچک آپارتمانی را بزرگتر جلوه دهد. عدم تقارن در ترکیب بندی و استفاده از رنگ های مات، خنثی و ملایم از دیگر ویژگی های این سبک به شمار می رود. استفاده از نور طبیعی برای بزرگ جلوه دادن فضاها از ترفندهای این سبک از معماری است.

 

۴ـ سبک صنعتی

این سبک به نوعی مربوط به دوره صنعتی شدن است و در پی تغییر کاربری فضاهای صنعتی به مسکونی و اداری به وجود آمده است. در این سبک هیچ ابایی از پیدا بودن عناصر ساختمانی مانند سیم کشی ها، کانال های تهویه هوای، ستون ها و… وجود ندارد. در طراحی داخلی این سبک بیشتر از رنگ های خنثی بویژه خاکستری استفاده می شود. نور در این سبک اغلب مصنوعی است. تا جای ممکن کمترین میزان مبلمان در این فضاها بکار برده می شود. وجود سقف های بلند در اینگونه فضاها یکی از ویژگی های اصلی به شمار می رود.

 

bookmart industrial home design 07 Tips To Build Industrial Home Interior 1024x768 - مفهوم کلی معماری داخلی و سبک های موجود در این زمینه

در سبک صنعتی مشخص بودن پیچ ها، مهرها، سیم کشی ها و… عیب محسوب نمی شود و در واقع از ویژگی های اصلی این سبک است

 

یک معمار و طراح داخلی چه تفاوتی با دکوراتور داخلی دارد؟

با گذر زمان ممکن است انتظارات افراد از منزلی که در آن سکونت دارند متفاوت شود. به عنوان مثال فرد با شاغل شدن در یک حرفه خاص نیاز به ایجاد فضای کارگاهی پیدا کند. یا اینکه حضور یک نوزاد در خانواده موجب شود تا افراد خانواده احساس کنند که فضای سکونت آنها نیاز به تحول دارد. در این صورت شما نیاز به راهنمایی یک متخصص معمار و طراح داخلی دارید نه یک دکوراتور داخلی!

اساسی ترین تفاوت میان معماران و طراحان داخلی با دکوراتورهای داخلی در تحصیلات آنها است. معماران و طراحان داخلی دارای تحصیلات عالیه در این رشته هستند اما یک دکوراتور لزوما به گذراندن واحدهای آموزشی در دانشگاه نیاز ندارد. دکوراتورها می توانند این کار را به صورت تجربی نیز فرا بگیرند. معماران و  طراحان داخلی بر خلاف دکوراتورها، تنها ظاهر فضا را متحول نمی کنند بلکه یکی از مهمترین وظایف آنها بهینه کردن فضای داخلی ساختمان ها است. به طوری که هر فضا در بنای مورد نظر عملکرد خاص خود را داشته باشد و هیچ فضایی بدون کاربری باقی نماند.

بنابراین و با توجه به نکاتی که بیان شد، اگر شما برای تحول در فضای سکونت یا کار خود نیاز به جا به جایی دیوارها، لوله کشی ها و… دارید، لازم است که از یک معمار و طراح داخلی کمک بگیرید. اما اگر تنها در پی تحول در شیوه آرایش و تزیین فضا هستید می توانید از یک دکوراتور مشاوره بگیرید. دکوراتور در مسائلی چون انتخاب رنگ دیوارها و نوع کاغذ دیواری ها، فرش، کفپوش و به طور کلی مبلمان، می تواند به شما کمک کند. دقت داشته باشید که یک دکوراتور داخلی دانش و مهارت لازم برای انجام پروژه هایی که در آنها نیاز به بازسازی ساختمان مشهود است را نخواهد داشت چرا که کار آنها تنها زیبا سازی ظاهری فضا است.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا