معماری ساختمان

مهارت‌های لازم برای یک مهندس معماری

 

در دنیای امروز با توجه به رشد جمعیت و نیاز افراد به امکانات رفاهی در بافت‌های شهری و روستایی ساخت‌وساز‌ها افزایش‌ یافته است. یک مهندس معماری با مهارت و توانایی خویش می‌تواند طرحی را بیافریند که علاوه بر کاربردی بودن، یک اثر هنری ماندگار نیز باشد. برای بررسی زوایای رشته‌ی معماری و مهارت‌های یک مهندس معمار،همچنین فواید حضور معمار در پروژه‌های ساخت وساز همراهمان باشید.

 

مهارت‌های لازم برای یک مهندس معماری

مهندس معماری باید تفکر خلاق و به‌روز داشته باشد و با توجه به فرهنگ جامعه و سبک معماری منطقه‌ی خویش، طرحی را خلق کند که منحصربه‌فرد و خاص باشد.

مهندس معماری باید حداقل تحصیلات دوره‌ی کارشناسی این رشته را سپری کرده باشد. دانشجویان در دوره‌ی چهارساله‌ی لیسانس مهندسی معماری، اصول و مبانی طراحی سازه‌ها و معماری آن‌ها را از دانشگاه‌ها فرامی‌گیرند. افراد محصل در این رشته‌ی پرطرفدار باید دروس فنی مانند مقاومت مصالح، سازه‌های بتنی و فلزی، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و … را با موفقیت بگذرانند. در بخش هنری این رشته افراد مهارت زیباسازی حجم‌ها و پلان‌ها را آموزش می‌بینند. با فراگرفتن دروس فنی و هنری، یک شخص مهندس معماری می‌تواند برای شروع به کار در جامعه آماده شود. زمینه‌ی ارتقا علمی برای مهندس معماری در ایران فراهم است. به‌طوری‌که افراد در این رشته می‌توانند تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند و در پایان با توجه به مهارت خویش، وارد عرصه کار و فعالیت در جامعه شوند.

 

رشته مهندسی معماری برای افرادی که در دوره‌ی متوسطه‌ی خود در گروه ریاضی فارغ‌التحصیل شده‌اند طرفداران بسیاری دارد.

البته باید گفت مهندسی معماری میان‌رشته‌ای است و دو جنبه‌ی فنی و هنری را در خود جای می‌دهد. مهندس معماری به شخصی می‌گویند که علاوه‌بر دانستن علم هندسه و ریاضیات هم‌راستا با این علوم، از خلاقیت و ذوق هنری برخوردار باشد. تا بتواند با تلفیق ریاضیات، هندسه و هنر اثری ماندگار و گاها تاریخی بر جای گذارد.نقش یک معمار در انجام هر پروژه‌ی ساختمانی بسیار اهمیت دارد.

 

مهندس معماری در چه مشاغلی صاحب‌نظر است؟

یک مهندس معماری علاوه بر پذیرفتن پروژه‌های معماری و طراحی یک بنا می‌تواند در شغل‌هایی که مرتبط با این رشته هستند صاحب‌نظر باشد. از این جهت قادر است برای بهبود کیفیت سازه‌ها با سایر مشاغل حوزه‌ی ساخت و ساز فعالیت کند.اکنون با برخی از مشاغل زیر شاخه‌ی معماری بیش‌تر آشنا شوید.

  • شغلی با نام معمار منظر زیر مجموعه‌ی فعالیت‌های معماری است. در این شغل مهندس معماری، طراحی فضاهای خارجی مانند فضاهای عمومی، پارک‌ها و زیرساخت‌های شهری را بر عهده دارد.
  • برنامه‌ریزی و پلان‌های شهری یکی دیگر از این مشاغل است.
  • مرمت کار بنا نیز زیرمجموعه‌ی این مشاغل است. همان‌طور که از نامش پیداست برای باقی ماندن فرهنگ و هنر در یک منطقه فرد معمار به مرمت و بازسازی بنا می‌پردازد.
  • سرپرستی و مدیریت دفترهای مشاوره‌ی معماری، انجام کار‌های آموزشی و پژوهشی در راستای این رشته جزو مشاغل زیرمجموعه‌ی معماری دسته‌بندی می‌شوند.

 

blog banner imgn5 - مهارت‌های لازم برای یک مهندس معماری

مهندسی معماری

 

مهارت مورد نیاز برای معماری و دکوراسیون داخلی

یک مهندس معمار با داشتن مهارت و تجربه‌ی لازم می‌تواند به طراحی بنای داخلی ساختمان‌ها بپردازد. اگر فردی این مهارت را دنبال کند این مسیر بسیار پر‌درآمد است. امروزه بسیاری از افراد برای طراحی داخلی ساختمان خود یا تغییر سبک قبلی به دنبال افراد آشنا با معماری و دکوراسیون داخلی هستند.

 

بازار‌ کار مهندسی معماری در کشور ما

ازآنجایی‌که فارغ‌التحصیلان دوره‌ی کارشناسی معماری بیشتر در مسائل فنی این رشته مهارت دیده‌اند، پس از پایان تحصیلات در بازار کار بیش‌تر به سمت ساخت‌وساز گرایش پیدا می‌کنند. ولی افرادی که در مقاطع بالاتر این رشته تحصیل می‌کنند بیشتر به جنبه‌ی هنری رشته‌ی معماری می‌پردازند و در بازار کار با دست بازتر مسیر کاری خود را انتخاب می‌کنند.

با توجه به رشد جمعیت و نیاز به افزایش ساخت‌وسازها در گذر زمان، همچنین نیاز به فضاهای تفریحی برای شهرها بازار کار مهندس معماری در ایران گسترش یافته است.

معماری جزو مشاغل پرطرفدار در بازار کار است. کسی که مهارت و خلاقیت داشته باشد جذب بازار کار می‌شود و می‌تواند از این رشته کسب درآمد کند.

 

در آمد یک مهندس معماری

درآمد رشته‌ی مهندسی معماری در کشورهای مختلف متفاوت است ولی طبق آمار این شغل در کل جهان بسیار پردرآمد است.

در ایران نیز با توجه به رشد جمعیت و افزایش نیازهای رفاهی افراد و ازدیاد ساخت‌وسازها، این شغل خواهان بسیاری در بازار کار دارد.

اگر فردی دارای تحصیلات دانشگاهی، بامهارت و انگیزه برای کسب تجربه و بهبود وضعیت ساخت‌وساز وارد بازار کار شود موفقیت‌های بسیاری پیش رو دارد.

علاوه بر توجه به بافت شهری، امروزه افراد برای دستیابی به آرامش بیش‌تر در محل زندگی خود به شخصی بامهارت دکوراسیون و طراحی داخلی نیاز دارند. که دکوراسیون و طراحی داخلی جزو مهارت‌های یک مهندس معمار خوب است.

 

تفاوت معماری و عمران

وجه اشتراک این دو رشته مشارکت هر دو در ساخت‌وساز است. تفاوت آن‌ها در این است که هنگام بنای یک ساختمان تصمیم‌گیری در مورد اسکلت سازه، پی ساختمان، استحکام بنا بر عهده‌ی مهندسان عمران است. ولی طراحی و ساخت ظاهر بنا، نقشه‌ی داخلی ساختمان و طبقات بر عهده‌ی مهندس معمار می‌باشد.

تفاوت دیگر اینکه پروژه‌های یک مهندس معمار به گستردگی مهندس عمران نیست.

یک گروه عمرانی پروژه‌های بزرگ سدسازی، راه‌سازی و … را بر عهده می‌گیرند ولی مهندسان معماری فضاهای زیستی کوچک‌تر را طراحی و اجرا می‌کنند.

 

architecture and engineering 1024x576 - مهارت‌های لازم برای یک مهندس معماری

مهندسی معماری

 

پروسه‌ی کاری مهندس معماری از طراحی تا اجرا

اولین گام برای ساخت هر بنا طراحی نقشه‌ی معماری است. در این نقشه، تعداد طبقات، محل قرار گرفتن تمام نقاط مورداستفاده در ساختمان مانند اتاق‌ها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و … تعیین می‌شود. در ادامه نیاز به نقشه‌ی سازه است، طبق این نقشه که توسط یک مهندس معماری طراحی می‌شود جزئیات و نحوه‌ی به اجرا رساندن پروژه‌ی ساختمانی بررسی می‌گردد. در این راستا اگر کار را به فردی دارای تخصص، بسپارید در پایان نتیجه‌ی بسیار خوبی خواهید دید.

ویژگی‌های مهندس معماری

یک مهندس معمار برای موفقیت و پیشرفت کاری باید ویژگی‌هایی را دارا باشد مانند:

  • مهارت: برای طراحی سازه‌ای با استانداردهای مناسب نیاز به فردی با مهارت علمی و عملی است، تا بتواند سازه‌ای را طراحی کند که قابل‌اعتماد و دارای ویژگی‌های زیستی بسیار خوب باشد.
  • خلاقیت: برای خلق بنایی ماندگار و کاربردی نیاز به خلاقیت بسیار است هر چه خلاقیت فرد در طراحی بالاتر باشد نتیجه‌ی منحصربه‌فرد و بهتری به دست می‌آید.
  • تعهد: از ابتدا تا پایان کار یک مهندس معماری باید مسئولیت‌پذیر و متعهد باشد تا پروژه با توجه به مشکلات پیش رو به سرانجام برسد.
  • توانایی کار گروهی: برای به انجام رساندن هر پروژه افراد زیادی دست‌اندرکار هستند. هماهنگی افراد برای تحقق نقشه‌ی ساختمان بر عهده‌ی مهندس معمار می‌باشد مهندس معماری باید بتواند ایده‌ی خود را برای گروه تفهیم نماید.
  • توانایی انطباق با شرایط: هر پروژه تا مراحل پایانی متناسب با شرایط، امکان تغییر و تحول دارد شخص معمار باید بتواند با توجه به موقعیت، طراحی خود را به بهترین نحو تغییر دهد.
  • نظم و برنامه‌ریزی:در انجام پروژه‌ها نظم و برنامه‌ریزی دارای اهمیت است، سرعت‌ عمل و پیشرفت برای پروژه‌ای به دست می‌آید که افراد، برنامه‌ریزی دقیق‌تری را با نظم انجام داده باشند.

 

مهندسی معماری و احترام به طبیعت

یک مهندس معمار باید طراحی و اجرای هر پروژه را طوری انجام دهد که در کوتاه‌مدت، یا بلندمدت آسیبی به محیط‌زیست وارد نشود.

معماران بسیاری بوده‌اند که طرح ساخت بنا را بر‌ اساس شرایط محیط رقم زده‌اند به طوری که با احترام به محیط زیست، سازه‌ی آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به یک اثر هنری تبدیل شده است.

احترام به طبیعت یکی از رازهای ماندگاری یک طرح در طول زمان است.

 

 

نیاز به حضور مهندس معماری در ساختمان

از مراحل اولیه ساخت یک بنا با توجه به گستردگی و وسعت پروژه نیاز به تعیین گروه مهندسین معماری یا شخص مهندس معمار است.

حضور مهندس معمار برای ارزیابی ساختمان و تعیین بهترین نقشه برای کاهش هزینه‌های اضافی و سرعت بخشیدن به کار لازم است. مهندسین معمار ازآن‌جهت که با استاندارهای ساختمان‌سازی آشنا هستند می‌توانند در بهبود کیفیت و کارایی بنا یاری‌رسان باشند. انجام فرآیند ساخت‌وساز با توجه به استانداردهای ایمنی، بسیار حائز اهمیت است که این نیز جزو مهارت‌های یک مهندس معمار است.

 

رابطه‌ی معماری و هنر

از دیرباز تاکنون آرامشی که یک بنا به‌واسطه‌ی طرحی که دارد به بیننده القا می‌کند بسیار حائز اهمیت بوده است. درگذشته طرحی که برای یک بنا در نظر گرفته می‌شد جدا از استحکام بنا حاصل دسترنج یک معمار تجربی هنرمند بود.

امروزه با توجه به پیشرفت علم و دانش، افرادی در این زمینه تخصص می‌یابند تا برای ساختمان‌ها طرحی بزنند که یک اثر استاندارد و هنری بر جای بماند. مهندسین معماری این مهم را در دنیای امروزی به انجام می‌رسانند. اگر در طراحی سازه هنر و هندسه به خوبی با هم تلفیق شوند، در نهایت بنا می‌تواند علاوه بر محقق کردن اهداف اصلی ساخت ، آرامش را برای افراد ساکن در ساختمان به همراه داشته باشد.

پس برای ارتقای سطح کیفیت سازه‌ی خود به‌کارگیری مهندسین کار بلد را نادیده نگیرید.

در پایان لازم به ذکر است اگر رعایت اصول ایمنی و استاندارهای یک بنا و ماندگاری آن برای شما دارای اهمیت است، از مهارت و تجربه‌های معماری کار بلد استفاده نمایید.با بودن معمار با مهارت کنار هر پروژه در وقت و هزینه‌ی نهایی صرفه‌جویی صورت می‌گیرد.حضور مهندس معمار حرفه‌ای، کنار پروژه‌های ساخت‌و‌ساز دارای اهمیت بسیاری است که نادیده گرفتن آن عواقبی جبران‌ناپذیر در پی دارد.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا