تهران شناسی

آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

 

موزه جواهرات تهران یکی از موزه های جذاب و متفاوت در ایران می باشد. در این موزه گنجینه های رویایی و منحصر به فرد نظر ما را به خود جلب می کند. تعدادی از برترین جواهرات ایران و جهان در این موزه قرار گرفته اند. این موزه نماد ذوق و سلیقه استادکاران هنرمند ایرانی و صنعتگران در دوره های مختلف تاریخ می باشد که امروزه به عنوان میراث تاریخی و هنری از اهمیت قابل توجهی برخودار است. این موزه زندگی اشرافی شاهان و شاهزادگان ایرانی را در دوره های مختلف تاریخی و ثروت بی حد و اندازه آن ها را توصیف می کند. در ادامه با تاریخچه موزه جواهرات تهران بیشتر آشنا خواهیم شد.

تاریخچه موزه جواهرات تهران

سلاطین صفوی همزمان با تلاش جهت منسجم سازی کشور عزیزمان ایران سعی کردند تا گنجینه جواهرات ملی را نیز در خود کشور منسجم سازند، از این رو تعداد زیادی از گوهرهای نفیس ایرانی از هند، عثمانی، فرانسه و بریتانیا خریداری شدند و به گنجینه موزه جواهرات تهران انتقال یافتند.

با حمله محمود افغان به ایران این گنجینه مجدد پراکنده شد. با روی کار آمدن نادر شاه افشار به دربار هند نامه ای فرستاده شد و از ایشان درخواست شد تا جواهرات از دست رفته را به کشور عزیزمان بازگرداند اما پادشاه هند از انجام این درخواست خودداری کرد. نادرشاه به هند لشکرکشی کرد و بسیاری از جواهرات و غنیمت های دیگر همچون تخت طاووس و الماس کوه نور را به ایران بازگرداند. در مسیر سفر نادرشاه به ایران تعدادی از این جواهرات در راه باقی ماندند و به کشور ما نرسیدند. نادر شاه بخشی از این جواهرات را به حاکمان، امیران و سران سپاه اهدا کرد و بخشی دیگر نیز به آستان حرم امام رضا هدیه داده شدند. پس از این که نادر شاه به قتل رسید احمد بیک افغان بخشی از گنجینه را از ایران خارج نمود و الماس کوه نور به برج لندن برده شد.

در دوران حکومت قاجار و پهلوی بخشی از این سنگ های درخشان برای تزئین آثاری که به دستور پادشاه ساخته شدند مورد استفاده قرار گرفتند. سرانجام در سال ۱۳۱۶ تمامی جواهرات به بانک ملی ایران انتقال یافتند و به عنوان پشتوانه پول ملی در نظر گرفته شدند. با افتتاح بانک مرکزی در سال ۱۳۳۹ تمامی جواهرات در آن نگاهداری می شدند.

 

آشنایی بیشتر با موزه جواهرات تهران

ساختمان های بزرگ و کوچک بسیار زیادی در تهران قرار گرفته اند. خانه های بسیار قدیمی با قدمت صد یا دویست ساله و برج های بلند و مجلل زیادی نیز در تهران قرار دارند که برای ساخت آن ها میلیاردها تومان هزینه شده است. با ورود به خیابان فردوسی یکی از خیابان های شلوغ و پررفت و آمد در تهران تعدادی از مهمترین صرافی ها و بانک های کشور نظر شما را به سوی خود جذب خواهند کرد. بنایی مکعبی شکل و بلند در بین این ساختمان ها بیشتر از همه خودنمایی می کند که مکانی برای حفظ سندهای مهم پولی و مالی می باشد. در این ساختمان گنج پنهان ایران نگهداری می شود. این ساختمان موزه جواهرات تهران می باشد که به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های طلا و جواهر در دنیا شناخته می شود. این جواهرات در طول قرن ها جمع آوری شده و این مجموعه زیبا را تشکیل داده اند. برخی از گوهرهایی که در این موزه نگاهداری می شوند در تمام دنیا بی نظیر هستند از این رو قیمتی برای آن ها تعیین نشده است.

 

Saman724 000724000548 - آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

موزه جواهرات ملی تهران

آشنایی با بخش های مختلف موزه جواهرات تهران

همانطور که گفتیم موزه جواهرات تهران یکی از گنجینه های بی نظیر و تماشایی طلا و جواهرات ایران می باشد. در ادامه برترین، زیباترین و گرانقیمت ترین بخش های موزه جواهرات تهرات را معرفی خواهیم نمود.

 

الماس دریای نور در موزه جواهرات تهران

الماس دریای نور یکی از زیباترین، باارزش ترین و باشکوه ترین بخش های موزه جواهرات تهران می باشد. این الماس دارای رنگ گلبهی است و دارای برش های خیره کننده و تزئین باشکوه می باشد که به عنوان بزرگترین الماس به رنگ صورتی در دنیا شناخته می شود که وزن آن حدود ۱۸۲ قیراط می باشد. به طور کلی می توان گفت این الماس یکی از بزرگترین الماس های دنیا می باشد. این الماس یکی از استثنایی ترین و کمیاب ترین رنگ ها را در بین دیگر الماس ها در سراسر دنیا دارد. این الماس دارای تاریخچه افسانه ای می باشد که تمام بیننده ها را جذب زیبایی منحصر به فرد خود می کند.

 

دریای نور موزه جواهرات ملی 1 1 1024x472 1 - آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

الماس دریای نور در موزه جواهرات تهران

در دوران ناصرالدین شاه الماس دریای نور در یکی از بازوبندهای سلطنتی درخشش قابل توجهی داشت؛ اما در دوره های بعد با منسوخ شدن استفاده از بازوبند به عنوان پیش کلاه دلفریب مورد استفاده قرار گرفت. یک قاب زرین دارای طرح های شیر و خورشید و تاج مرصع دارای ۴۵۷ قطعه برلیان ریز و چهار قطعه یاقوت این الماس منحصر به فرد را در برگرفته اند. از آنجا که این الماس از دو سمت تراش خورده به شکل مثلث القاعده درآمده است. طول این قاعده حدود ۴ سانت و عرض آن حدود ۳ سانت می باشد به طوری که اندازه دو سوی دیگر آن حدود دو سانت می باشد. سطح این الماس منحصر به فرد صاف و یکنواخت است. عبارت سلطان صاحبقران فتح علی شاه قاجار ۱۲۴۴ در یک سوی این الماس حک شده است.

 

کره جواهر نشان در موزه جواهرات تهران

یکی دیگر از بخش های مهم و ارزشمند موزه جواهرات تهران انتهای سالن موزه می باشد که کره زمین جواهرنشان در آنجا قرار گرفته است. این کره زمین بزرگ با تمام چیزهایی که تاکنون دیده اید تفاوت های قابل توجه دارد و میزان طلا و جواهرات مورد استفاده قرار گرفته در تولید این کره نظر تمام بینندگان را به سوی خود جذب می کند. در سال ۱۲۹۱ و به فرمان ناصرالدین شده و با تلاش گروهی از جواهرسازان ایرانی این کره منحصر به فرد ساخته شد. سرپرستی ساخت این کره به عهده ابراهیم مسیحی بوده است. ابراهیم مسیحی از جواهرات پیاده ای موجود در خزانه سلطنتی جهت ساخت این کره جواهرنشان استفاده نمود و در طول ساخت این کره همکارانش نیز به ایشان کمک کردند. برای تزئین دریاها در ساخت این کره از زمرد و از یاقوت تزئین شده برای خشکی استفاده شد. از نگین سفید برای کشورهای ایران، انگلستان و آسیای جنوب شرقی، یاقوت روشن برای هندوستان، یاقوت کبود برای آفریقای مرکزی و جنوبی استفاده شد. برای پیدا کردن دیگر کشورها و سرزمین ها روی این کره باید دقت زیادی به خرج دهید زیرا در تعیین مرزها به جزئیات توجه نشده است.

 

موزه جواهرات گنجینه ای ارزشمند از تاری 2 - آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

کره جواهرنشان در موزه جواهرات تهران

ویژگی های کلیدی و مهم کره جواهرنشان

قطر این کره حدود ۶۶ سانتی متر می باشد و این کره روی پایه های طلایی و آراسته شده با استفاده از جواهر قرار گرفته است. حدود ۳۴ کیلوگرم طلای خالص در ساخت این کره مورد استفاده قرار گرفته است و وزن جواهرات آن حدود ۳۶۵۶ گرم می باشد. ۵۱۳۶۶ قطعه جواهر روی این کره نصب شده است.

 

تاج کیانی در موزه جواهرات تهران

یکی دیگر از اشیای ارزشمند واقع در موزه جواهرات تهران که نظر هر بیننده ای را به سوی خود جذب می کند تاج کیانی می باشد. این تاج در سال ۱۲۱۲ هجری قمری به دستور فتحعلی شاه ساخته شده است و دیگر شاهان قاجار از آن استفاده نموده اند. پس از فروپاشی حکومت ساسانیان این تاج به شکل تاج های آن دوره ساخته شد و با استفاده از سنگ های قیمتی همچون الماس، زمرد، یاقوت و مروارید تزئین شد. وجود جقه ها و کنگره های مختلف روی تاج زیبایی آن را چندین برابر کرده بود. ارتفاع تاج بدون در نظر گرفتن ارتفاع جقه ها حدود ۳۲ و عرض آن حدود ۱۹ سانت می باشد. رضاشاه تمایلی جهت استفاده از این تاج در مراسم تاجگذاری پادشاهان قاجار نبود از این رو دستور داد این تاج برای همیشه به موزه جواهرات تهران انتقال یابد. پس از آن تاج پهلوی ساخته شد و در مراسم تاجگذاری مورد استفاده قرار گرفت.

 

تاج پهلوی در موزه جواهرات تهران

تاج و نیم تاج های بسیار زیادی در موزه جواهرات تهران وجود دارند که هرکدام از آن ها در مراسم و جشن ها روی سر شاه، ملکه یا شاهزاده ها قرار می گرفتند. تاج پهلوی یکی از مشهورترین تاج ها می باشد که در موزه جواهرات تهران واقع شده است. این تاج به دستور رضا شاه ساخته شده و در مراسم تاجگذاری روی سر او و فرزند ایشان محمدرضاشاه قرار گرفت. گروهی از ماهرترین جواهرسازان ایرانی به سرپرستی سراج الدین و در سال ۱۳۰۴ این تاج را ساختند. با دقت در جزئیات این تاج متوجه خواهید شد که بدنه آن از جنس طلا و نقره می باشد که با استفاده از الماس های برلیان اعلا، زمردهای درشت، یاقوت کبود و مروارید تزئین شده است. کلاه این تاج با استفاده از پارچه مخمل قرمز ساخته شده است و روی قبه آن یک زمرد درشت مشاهده می شود. در چهار سمت این تاج کنگره هایی به سبک پادشاهان ساسانی مشاهده می شود و خورشید زرین همراه شعاع های الماس نشان و الماس درست زرد رنگ باشکوه و منحصر به فرد روی این تاج قرار گرفته است. جقه پایه دار اسلیمی در پشت کنگره قرار گرفته است که پرقو نیز پست آن نصب شده است.

 

Saman724 56565856597542318 - آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

سپرها در موزه جواهرات تهران

دیگر بخش های مهم موزه جواهرات تهران

موزه جواهرات تهران دارای بخش های بسیار مهم و قابل توجهی است که در ادامه برخی از آن ها را معرفی خواهیم نمود.

  • نیمتاج نورالعین
  • جقه نادری
  • تخت نادری
  • تخت طاووس
  • تاج شهبانو و گردنبند تاجگذاری
  • گردنبند تاجگذاری فرح پهلوی
  • کمربند زرین
  • گردنبند الماس و زمرد
  • آفتابه لگن سلطنتی
  • خنجرها، شمشیرها و سپرهای موزه جواهرات تهران
  • کلاه عباس میرزا
  • پیش کلاه کیانی
  • مجموعه سنگ های قیمتی واقع در موزه جواهرات تهران

 

قیمت بازدید از موزه جواهرات تهران

هزینه بازدید از موزه جواهرات تهران برای گروه های مختلف متفاوت می باشد. کودکان کمتر از ۱۲ سال اجازه ورود به موزه جواهرات تهران را ندارند. قیمت بلیط موزه جواهرات تهران برای دانشجویان و پژوهشگران ۲ هزار تومان، برای بازدیدکنندگان داخلی ۴ هزار تومان و در نهایت برای بازدیدکنندگان خارجی حدود ۲۰ هزار تومان می باشد.

 

Saman724 65987556440000 - آشنایی جامع و کامل با موزه جواهرات تهران

دسترسی به موزه جواهرات تهران

ساعات کاری موزه جواهرات تهران

ساعات کاری موزه جواهرات تهران در مقایسه با دیگر موزه های واقع در کلانشهر تهران محدود می باشد. بازدید از موزه جواهرات تهران در روزهای شنبه تا سه شنبه از ساعت ۲ بعدظهر تا ۴ و نیم عصر برای بازدیدکنندگان امکان پذیر خواهد بود. در دیگر روزهای هفته و تعطیلات رسمی بازدید از این موزه امکان پذیر نمی باشد.

 

وضعیت دسترسی به موزه جواهرات تهران

امکان دسترسی به موزه جواهرات تهران از روش های مختلف همچون وسایل نقلیه عمومی مثل اتوبوس های تندرو و مترو و همچنین تاکسی های خطی امکان پذیر است. شما همچنین می توانید با استفاده از وسایل نقلیه شخصی نیز به سمت این موزه حرکت کنید.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا