تهران شناسی

از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

 

تعداد زیادی از موزه های دوست داشتنی و جذاب در کلانشهر تهران وجود دارد. موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس در مقایسه با دیگر موزه های واقع در این کلانشهر دارای حال و هوای متفاوت می باشد. یکی از ویژگی های مثبت این موزه فاصله کم آن تا بهترین هتل های تهران می باشد. در ادامه با تاریخچه موزه سینما تهران و بخش های مختلف آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

Saman724 5656542323260000 1024x767 1 - از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

موزه سینما تهران

این موزه در باغ فردوس تهران در خیابان ولیعصر قرار دارد. اگر قصد رفتن به این موزه را دارید می توانید با پیمودن مسافت نیم ساعته پیاده روی از میدان تجریش به این موزه برسید. با رسیدن به محله باغ فردوس منظره ای جذاب و تماشایی را مشاهده خواهید نمود که منظره زیبای باغ فردوس می باشد.

باغ فردوس تهران که موزه سینما تهران در آن قرار گرفته است در دوران حکومت قاجار ساخته شده است. عمارتی ییلاقی و باشکوه در باغ فردوس تهران به دستور محمدشاه قاجار احداث شد. این عمارت که امروزه موزه سینما تهران در آن برگزار شده است در سال ۱۲۶۴ هجری شمسی ساخته شده است.

ساخت باغ فردوس و عمارت واقع در آن با مرگ محمدشاه قاجار به تعویق افتاد. بعدها ناصرالدین شاه ساخت باغ و عمارت باغ فردوس را تمام کرد و در نهایت باغ فردوس و عمارت موجود در آن به عنوان هدیه عروسی به دختر ناصرالدین شاه اهدا شد.

باغ فردوس و عمارت آن در دوران حکومت پهلوی برای برگزاری جشنواره های فرهنگی و جشن های هنری مورد استفاده قرار می گرفت. جشن های ملی نیز اکثرا در این باغ برگزار می شدند.

 

آشنایی با تاریخچه موزه سینما تهران

باغ موزه فردوس در سال ۱۳۸۱ میزبان موزه سینمای ایران شد. موزه سینما تهران امروزه به عنوان یکی از جذاب ترین اماکن گردشگری تهران شناخته شده است. اهالی سینما و هنردوستان تاسیس این موزه را در باغ فردوس بسیار باارزش و محترم شمرده اند. علاقه مندان به هنر هفتم که همان سینما می باشد تاسیس این موزه را به عنوان تحقق یک رویا در نظر می گیرند. رویایی که تحقق آن باعث شادی دل تمامی علاقه مندان به فرهنگ و هنر شده است.

 

tehran bagh ferdows park pic 1 1024x721 1 - از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

موزه سینما تهران در باغ فردوس

در سال ۱۳۷۷ موزه سینما تهران در ساختمان اولیه و قدیمی خود در خیابان لاله زار تهران با تلاش های فراوان افتتاح شد. بعدها در شهریور ماه سال ۱۳۸۱ چهار سال پس از افتتاح آن این موزه به مکان فعلی خود واقع در باغ فردوس در خیابان ولیعصر تهران انتقال یافت.

 

هدف اصلی از تاسیس موزه سینما تهران

هدف اصلی از تاسیس موزه سینما تهران حفظ و ثبت میراث سینمای ایران می باشد. طرح تاسیس این موزه از سال ۱۳۷۳ مطرح شد. بعدها با تلاش فراوان هنردوستان بسیار زیاد و عوامل سینمای ایران همچون زنده یاد عباس کیارستمی، زنده یاد عزت الله انتظامی این موزه به صورت رسمی از سال ۱۳۷۷ تاسیس شد.

 

آشنایی با بخش های مختلف موزه سینما تهران

همانطور که گفتیم مکان فعلی موزه سینما تهران در عمارت باغ فردوس می باشد و از بخش های مختلف تشکیل شده است. در ادامه این بخش ها را به طور مختصر به شما معرفی خواهیم نمود.

 

تالار آغازگران در موزه سینما تهران

یکی از بخش های مهم این موزه تالار آغازگران می باشد که در این تالار با نخستین تجهیزات در سینمای ایران آشنا خواهیم شد.

 

تالار جوایز موجود در موزه سینما تهران

برجسته ترین و ارزشمندترین جوایز تاریخ سینما ایران که توسط بازیگران ایرانی در برترین جشنواره های جهانی همچون کن، برلین و غیره دریافت شده است نگاهداری می شوند و بازدید از آن ها برای عموم مردم امکان پذیر می باشد.

 

معرفی تالارها و نمایشگاه های موجود در موزه سینما تهران

لازم به ذکر است ساختمان این موزه واقع در باغ فردوس تهران از دو طبقه تشکیل شده است و مسیر بازدید گردشگران از طبقه دوم و تالار آبی آغاز می شود و به خانه فرهاد واقع در طبقه اول خاتمه می یابد. در ادامه تالارها و نمایشگاه های واقع در هر دو طبقه موزه سینمای تهران را معرفی خواهیم نمود.

 

Bagh e Ferdows Tajrish - از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

ساختمان موزه سینما تهران

تالارها و نمایشگاه های واقع در طبقه دوم موزه

تالار آبی

تصاویر و اسناد تاریخچه ساختمان باغ فردوس، تاریخچه ساخت موزه سینما تهران در این تالار نظر بینندگان را به سوی خود جذب می کند. پرده نقالی، شهر فرنگ، نخستین تصویربرداری ها در سینمای ایران که توسط میرزا ابراهیم خان عکاس باشی انجام گرفته است، نخستین آگهی های مربوط به سینمای ایران و جهان و ابزار ابتدایی فیلم سازی در این تالار قرار گرفته اند.

در این تالار بخش های اختصاصی دیگری نیز وجود دارد که پیشگامان سینمای ایران را به همگام معرفی می کند. آوانس اوگانیانس نخستین نویسنده و کارگردان ایرانی، عبدالحسین سپنتا نخستین کارگردان فیلم های ناطق ایران و محسن بدیع از جمله پیشگامان سینمای ایران هستند.

 

تالار معاصران

در این تالار با هنرمندان معاصر در صنعت فیلم سازی آشنا خواهیم شد. تصاویری از فیلم های ایرانی و پشت صحنه های آن ها، تصاویر کارگردان ها، فیلمبرداران و دیگر عوامل پشت صحنه فیلم ها، ابزار مورد استفاده در بخش های گریم و چهره پردازی و پوستر برخی از فیلم ها از جمله آثاری هستند که در تالار معاصران نظر بینندگان را به سوی خود جذب می کنند. غرفه های اختصاصی برای هنرمندان معاصر بزرگ همچون زنده یاد عزت الله انتظامی، رخشان بنی اعتماد، داریوش مهرجویی، سهراب شهید ثالث و فاطمه معتمدآریا در این تالار اختصاص داده شده است. وسایل و لباس های استفاده شده در فیلم های این هنرمندان معاصر در این غرفه ها نگاهداری می شوند.

 

تالار بین الملل در موزه سینما تهران

نماد موفقیت و ظهور سینمای ایران در دیگر کشورها تالار بین الملل در موزه سینما تهران می باشد. انواع جوایز جهانی دریافت شده توسط هنرمندان ایرانی همچون نخل طلای کن و خرس برلین را می توانید در این تالار مشاهده کنید. در این تالار همچنین با جوایز جشنواره های سینمایی ایران و ۴۵ تندیس جوایز تاریخ سینمای ایران را مشاهده خواهید کرد. در این تالار نیز همانند دیگر تالارهای واقع در این موزه غرفه هایی برای هنرمندان سینمای ایران اختصاص یافته است. این هنرمندان برای ایران در بخش سینمای بین الملل افتخارات بزرگی کسب کرده اند. غرفه های این تالار به هنرمندان بزرگی همچون زنده یاد عباس کیارستمی، هوشنگ الله یاری و غیره اختصاص یافته اند.

 

57681170 - از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

تالارهای موزه سینما تهران

تالارها و نمایشگاه های واقع در طبقه اول موزه سینما تهران

نمایشگاه دفاع مقدس

برای طراحی نمایشگاه دفاع مقدس از المان های دوران جنگ تحمیلی همچون سیم های خاردار، گونی های سنگر و ماسک اکسیژن استفاده شده است. جوایز دریافت شده در ژانر سینمای جنگ، تصاویر کارگردان ها، نویسنده ها و افراد فعال در حوزه سینمای جنگ و دفاع مقدس و در نهایت غرفه اختصاصی شهید آوینی در این تالار به چشم می آیند.

 

تماشاخانه در موزه سینما تهران

نخستین فیلم های تاریخ سینمای ایران و جهان که شامل تعدادی از فیلم های سیاه سفید و صامت می باشند در تماشاخانه نظر بازدیدکنندگان را به خود جذب می کند. تعدادی سند در رابطه با نخستین فیلم ها، نخستین کارگردان ها، نخستین بازیگران و پرفروش ترین فیلم ها در طول تاریخ سینمای ایران و جهان و گاه شمار تاریخ سینمای ایران نیز در این بخش نظر همگان را به سوی خود جذب می کند.

 

نمایشگاه کودک

یکی دیگر از نمایشگاه های واقع در طبقه اول موزه سینمای تهران نمایشگاه کودک می باشد. تصاویر هنرمندان و پیشکسوتان سینمای کودک و نوجوان و هنرمندان خردسال در این نمایشگاه قرار گرفته اند. ویترین عروسک های اصلی فیلم های عروسکی همچون عروسک های کلاه قرمزی و پسرخاله، گلنار، دربدرها و شهرموش ها جالب ترین بخش این نمایشگاه می باشد. این عروسک ها یاد دوره کودکی دهه های ۶۰ و ۷۰ خورشیدی را برای شما زنده می سازد. طراحی های دستی و لوازم کار هنرمندانی همچون نورالدین زرین کلک و اسفندیار احمدیه در این بخش نظر شما را به سوی خود جذب خواهند نمود.

 

Saman724 9568878999200 - از موزه سینما تهران واقع در باغ فردوس چه می دانید؟

نمایشگاه های موزه سینما تهران

نمایشگاه علی حاتمی

مجسمه های زنده یاد علی حاتمی و زنده یاد عزت الله انتظامی در این نمایشگاه مشاهده خواهند شد. این مجسمه ها به گونه ای ساخته شده اند که این هنرمندان بزرگ در حال تماشای فیلم حاجی واشنگتن می باشند. لباس های استفاده شده در فیلم های این هنرمندان بزرگ علاوه بر مجسمه ها در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده اند.

 

نمایشگاه نام آوران

در این نمایشگاه یک اتاق وجود دارد که ماکت بازیگران ایرانی در بخش های مختلف داخلی و بین المللی که جوایز ارزشمند و ارزنده کسب کرده اند، همچنین ماکت بازیگران پیشکسوت نیز در آن قرار گرفته اند.

 

خانه فرهاد واقع در موزه سینما تهران

یادبود خانه فرهاد در این نمایشگاه در موزه سینما تهران واقع شده است. فرهاد خواننده پاپ، نوازنده و آهنگساز ایرانی بود که در سال ۱۳۸۲ در پاریس درگذشت و در همان شهر به خاک سپرده شد. تعدادی از سازهای فرهاد، وسایل شخصی و کتاب های ایشان و همچنین زیر صدایی از آهنگ های او با صدای دلنشین فرهاد در این نمایشگاه قرار گرفته اند. تماشای این آثار برای بیننده ها بسیار لذت بخش می باشد.

 

تالارهای حذف شده از موزه سینما تهران

تالارهای دیگری نیز در موزه سینما تهران قرار داشتند که امروزه حذف شده اند و بازدید از آن ها برای بازدیدکنندگان ممنوع می باشد.

  • زیرگذر تاریخ با موضوع کشف و تلاش در دوره باستان که جنبش، حرکت و ثبت آن را نمایش می دهد.
  • نمایشگاه ارامنه که نقش موثر ارامنه ایرانی را در سینمای ایران نشان می دهد.
  • تالار صدا و دوبله در موزه سینما تهران

 

یکی دیگر از بخش های مهم این موزه تالار صدا و دوبله می باشد که در این تالار ابزار و تجهیزات قدیمی مرتبط با هنر و صنعت دوبله و صدابرداری ایران قرار گرفته اند. تاریخ دوبله سینما ایران در این تالار موزه سینما تهران به طور واضح و آشکار قابل مشاهده است. این تالار امروزه بسته است.

 

ساعات بازدید از موزه سینما تهران و قیمت بلیت آن

بلیت ورودی موزه سینما تهران حدود ۳۰۰۰ تومان می باشد و برای رفتن به سالن سینما نیازی به پرداخت ورودی موزه نخواهد بود. شما همچنین می توانید بلیت فیلم هایی که در این مجموعه اکران می شوند به صورت اینترنتی و یا نقدی خریداری نمایید و سپس به یکی از دو سالن این موزه بروید و فیلم های در حال اکران را مشاهده کنید. توجه کنید که تصویربرداری در این سالن ها ممنوع می باشد و رعایت این نکته از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد. البته توصیه می شود از بردن خوراکی به داخل سالن نیز خودداری نمایید. ساعات کاری این موزه در روزهای هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۹ می باشد و جمعه ها و عیدها نیز امکان بازدید از این موزه از ساعات ۱۱ تا ۱۹ امکان پذیر می باشد. این موزه در روزهای شنبه تعطیل است.

 

وضعیت دسترسی

در خط یک مترو به ایستگاه تجریش بروید و پس از اینکه از ایستگاه در میدان تجریش خارج شدید با پیمودن مسیر پیاده روی ۱۵ دقیقه ای باید در خیابان ولیعصر به سمت جنوب حرکت کنید و به باغ فردوس و موزه سینما تهران برسید. پیمودن این مسیر با استفاده از تاکسی و اتوبوس های تندرو نیز امکان پذیر است. در صورت استفاده از اتوبوس های تندرو باید از اتوبوس های مسیر تجریش-راه آهن استفاده نمایید. در ایستگاه باغ فردوس از اتوبوس پیاده شوید و به سمت موزه سینما حرکت کنید.

 

 

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا