تهران شناسی

هر آنچه لازم است قبل از رفتن به موزه موسیقی تهران بدانیم

 

یکی از موزه های تخصصی ایران که در بخش شمالی کلانشهر تهران واقع شده است موزه موسیقی تهران می باشد. سید محمد بهشتی، مرتضی کاظمی و علی مرادخانی سه تن از مسئولان فرهنگی و هنری کشور هستند که طرح تاسیس این موزه تخصصی را مطرح کردند. علی مرادخانی مدیریت این موزه را بر عهده گرفته است. مساحت تقریبی این موزه حدود ۳۶۵۰ متر است و دارای زیربنا به مساحت ۱۴۰۰ متر می باشد. این موزه به صورت سه طبقه احداث شده است و هدف از تاسیس آن حفظ میراث موسیقی ملی، معرفی آثار و تولید گذشتگان موسیقی و بزرگداشت اساتید و پیشکسوتان عرصه موسیقی است. در ادامه با تاریخچه موزه موسیقی تهران و بخش های مختلف آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

10e9ac4b 932e 4cd9 b3bb 05022d00a0b7 - هر آنچه لازم است قبل از رفتن به موزه موسیقی تهران بدانیم

موزه موسیقی تهران

تاریخچه موزه موسیقی تهران

طرح تاسیس موزه موسیقی تهران در سال ۱۳۷۲ مطرح شد و ساخت آن از سال ۱۳۷۴ به مدیریت علی مرادخانی آغاز گردید و در نهایت در سال ۱۳۸۸ و در ۲۲ آبان ماه موزه موسیقی ساخت آن به پایان رسید و از همان تاریخ افتتاح شد. این موزه در حضور مدعوین، مسئولان فرهنگی و هنری کشور، بزرگان و اساتید موسیقی ایران کار خود را در قالب موسسه فرهنگی، هنری و غیردولتی آغاز نمود. این موزه دارای یک هیئت امناء و یک هیئت مدیره می باشد. گنجینه سازهایی در موزه موسیقی تهران وجود دارد که ممکن است تاکنون آن ها را ندیده باشید. در این موزه اسناد مکتوب و ضبط شده مربوط به موسیقی نیز نگاهداری می شوند.

 

معماری بنای موزه موسیقی تهران

بنای امروزه موزه موسیقی تهران در سال ۱۳۵۱ یک ساختمان مسکونی بوده است. پس از اینکه طرح تاسیس موزه موسیقی تهران مطرح گردید از آنجا که محل آن مناسب بود و دارای فضای کافی بود در سال ۱۳۸۲ مورد بازسازی قرار گرفت. مکان این موزه به عنوان مرمت های خوب و دوست داشتنی خانه های مسکونی قدیمی در تهران شناخته می شود. پس از اینکه این خانه قدیمی مسکونی به موزه تبدیل شد می توان گفت این موزه به اثری ماندگار جهت حفظ خانه های قدیمی و نمایش هنر ایرانی تبدیل شده است.

 

موزه موسیقی تهران - هر آنچه لازم است قبل از رفتن به موزه موسیقی تهران بدانیم

معماری موزه موسیقی ایران

 

در موزه موسیقی تهران بیش از ۳۴۰ ساز در ۲۰۰ نوع مختلف حفظ می شود و بخش های مختلفی همچون سالن نمایش سازها، گنجینه موزه، آرشیو صورتی و تصویری، کتابخانه تخصصی، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز، انبار ویژه جهت حفظ بهینه سازها، مخزن محصولات نگارش شده و مکتوب، کافی شاپ و بخش سمعی و بصری موزه موسیقی تهران را تشکیل می دهند.

 

آشنایی با بخش های مختلف واقع در موزه موسیقی تهران

سالن سازهای کوبه ای، بادی، زهی، سنتی و زهی نواحی در سالن نمایش سازها قرار گرفته اند. شما می توانید در این سالن ها سازهای اساتید بزرگ همچون محمدرضا درویش و مجید کیانی را مشاهده کنید. بخشی از این سازها توسط موزه موسیقی تهران خریداری شده است و بخشی از آن ها نیز از اساتید بزرگ موسیقی به امانت گرفته شده اند و بخشی از آن ها نیز توسط برخی از اساتید بزرگ موسیقی به موزه اهدا شده اند. در این سالن ها علاوه بر این سازها، سیستم پخش صوتی نیز واقع شده است که اطلاعات مربوط به هر ساز را توسط یک راوی برای شما بیان می کند و این امر باعث می شود با این اشیا بیشتر آشنا شوید.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا