آیا نمای ساختمان نیز همانند دیزاین درونی مهم است؟

هنگامی که مبحث ساخت و ساز و یا حتی نوسازی یک سازه در میان باشد در کنار دیزاین درونی، موضوع بازسازی نمای ساختمان نیز مطرح خواهد شد. برخی از افراد بر این اعتقاد هستند که تمامی تمرکز و توجه خود را باید بر روی دکوراسیون داخلی خانه بگذارند اما غفلت آنها نسبت به بازسازی نما موجب افت جلوه بصری ساختمان آنها خواهد شد. این موضوع به ظاهر ساده می تواند قیمت ملک شما را تا میزان چشمگیری کاهش دهد.
نمای یک سازه همانند ویترین یک مغازه است و به رهگذران دید کلی نسبت به دکوراسیون داخلی آن ساختمان می دهد. با این تفاسیر احتمالاً متوجه شده اید که مبحث دکوراسیون بیرونی و درونی خانه با یکدیگر در هم تنیده اند.
نمای ساختمان چیست
منظور از نما همان پوسته بیرونی هر سازه یا ساختمان است. در واقع نما همانند یک کاور محافظتی، سازه را در برابر شرایط جوی محافظت خواهد کرد. این بخش نه تنها بر روی جلوه سازه تاثیرگذار است بلکه بر روی مقاومت و عمر مفید آن نیز موثر خواهد بود.
نمای بیرونی بایستی با دکوراسیون داخلی هماهنگ و متناسب باشد. مهم نیست چقدر برای طراحی دکوراسیون هزینه کرده اید؛ هنگامی که تناسبی بین بیرون و درون خانه شما وجود نداشته باشد، هزینه های انجام شده آنطور که شایسته است به چشم نمی آیند.
به علاوه نمای خانه شما باید با سایر سازه های مجاور در آن محوطه سنخیت داشته باشد. در غیر این صورت به شکل غیر قابل جبرانی سبب برهم خوردن تناسب شهری خواهید شد.
در ادامه سعی داریم تا شما را با انواع نماهای قابل اجرا، مزایا و معایب هر یک آشنا کنیم.
انواع نمای ساختمان و نکات هر یک
۱_ نمای آجر
آجر جزء متریال هایی می باشد که از دیرباز تا به الان کاربردی و مورد استفاده بوده است. از مزایای این مورد می توان به تنوع بالای آن اشاره کرد. این متریال می تواند به شکل ساده و یا دکوراتیو اجرا شود. از انواع این متریال می توان به آجر نسوز، طرح چوب، کارتونی، سفید، قرمز، زرد، شامونی، دکوراتیو، آجر نسوز انگلیسی و … اشاره نمود.
نکته: شما نمی توانید این نما را رنگ آمیزی کنید. در هر شهری نیز ممکن است شهرداری تنها اجازه نوع خاصی از آجر ها را به افراد بدهد. به طور مثال در اصفهان به علت حفظ بافت سنتی، افراد تنها می توانند از رنگ های کرم و بژ و نمونه های سنتی بهره بگیرند.
نمای آجر
۲_ نمونه کامپوزیتی
متریال استفاده شده در این نما صفحات کامپوزیتی آلومینیومی هستند. مزیت این متریال وزن کم، متنوع بودن، امکان شستشوی، پایداری در برابر گرما و آب است. همچنین در برابر سر و صدا نیز عایق مناسبی هستند. به علت ایجاد جلوه بصری زیبا و خیره کننده استفاده از این نوع نما بیش از پیش رایج شده است. از محدودیت ها و معایب این متریال می توان به قیمت بالای آن اشاره کرد.
نکته: از جمله قوانین اجرایی در این نوع متریال این است که حداکثر بیست درصد از سطح نما می تواند در نزدیکی محل تردد مردم باشد.
۳_ نمونه سیمانی
جزء نمونه های ارزان قیمت محسوب می شود و شما می توانید در مدت زمان کمی آن را اجرا کنید. از مزایای این نمای ساختمان می توان به مقاومت بالای آن در برابر آتش سوزی اشاره نمود. بر اساس سلیقه کاربر سیمان استفاده شده می تواند سفید و یا رنگی باشد. از طرفی در صورت نیاز می توانید سیمان را به راحتی با آب بشویید.
از محدودیت های این متریال احتمال ایجاد ترک و شکاف است. از طرفی به عنوان یک عایق صوتی قابل قبول محسوب نمی شود.
۴_ نمای سنگ
یکی از گرانترین و لوکس ترین نما ها به شمار می رود. می توان از انواع سنگ های مرمر، گرانیت و تراورتن برای اجرای آن کمک گرفت. در کنار زیبایی منحصر به فرد می تواند شامل مزایای دیگری چون پایدار در برابر شرایط جوی نامساعد، مقاوم در برابر تغییرات دمایی و ضربه باشد. برای آنکه ساختمان جلوه زیبای خود را حفظ کند می توانید در سال یکی دوبار پروسه نماشویی را انجام دهید. از معایب این متریال می توان به وزن بالا و قیمت زیاد آن اشاره کرد.
نکته: در حین اجرای این متریال تمامی ضوابط و نکات ایمنی باید لحاظ شود. از طرفی نمی توان از هر نوع سنگی در ظاهر ساختمان استفاده نمود.
نمای سنگ
۵_ نمونه های شیشه ای
از دیگر متریال های پرطرفدار که اخیراً توانسته به خوبی جای خود را در دل مصرف کنندگان باز کند این مورد است. شیشه می تواند در اغلب سازه ها مثل ارگان های دولتی، تجاری، تفریحی و یا حتی شخصی استفاده شود. این نمونه ها را شیشه های کرتین وال نیز می نامند. از آنجایی که شاخصه بارز شیشه عبور نور است لذا با به کارگیری این متریال می توانید روشنایی درون ساختمان را تا میزان چشمگیری افزایش دهید.
شیشه های استفاده شده عموما از نوع سکوریت و یا رفلکس هستند. با توجه به شرایط سازه می توان از انواع اسپایدر و یا بدون قاب استفاده نمود.
۶_ نمای بایرامیکس
جزء نماهای دکوراتیو محسوب می شود. به شکل مخلوطی از ملات + سنگدانه + رزین های ارگانیک استفاده می شود. با به کارگیری این متریال می توانید از فواید آن یعنی، امکان شست و شو با آب، تنوع رنگی بسیار خوب، مسطح بودن و جلوه زیبا بهره بگیرید. این نما را می توان بر روی انواع سطح ها مثل سیمان، چوب، فلز و یا آجر به کار برد. اگر طالب استفاده از این نما هستید باید این را بدانید که این متریال در برابر شرایط جوی مقاومت بالایی ندارد. از این رو پس از زمان کوتاهی دیگر جلوه اولیه خود را نخواهد داشت.
۷_ نمای چوبی
به کارگیری چوب در دکوراسیون داخلی و بیرونی از دیرباز محبوب بوده و هرگز از مد نخواهد افتاد. از فواید به کارگیری چوب این است که می توان آن را با مصالح دیگر مثل شیشه و فلز به شکل ترکیبی استفاده نمود. با این کار جلوه ظاهری سازه چند برابر خواهد شد. چوب استفاده شده ترمووود نام دارد. از ویژگی های کلیدی آن وزن کم و مقاومت بالای آن است. از طرفی به عنوان یک عایق صوتی خوب نیز می تواند ایفای نقش کند.
نمای چوبی
۸_ نمای سرامیکی
این متریال به دو شکل خیس و خشک در نما اجرا می گردد. اما انتخاب روش مناسب بستگی به شرایط سازه و اقلیم آن منطقه دارد. از فواید به کارگیری این متریال پایداری بسیار بالا در برابر تغییرات دمایی، نفوذ ناپذیری در برابر آب و قیمت مقرون به صرفه آن است. اما این نما در کنار تمامی مزایا و فواید، محدودیت هایی نیز به همراه دارد. به طور مثال در اماکنی که میزان رفت و آمد زیاد است گزینه مناسبی نیست. چرا که در طول روز نور خورشید را به شدت بازتاب می کند.
۹_ نمای کنیتکس
جزء مواردی که جدیدا مورد استفاده قرار می گیرد این نما می باشد. کنیتکس در حقیقت نوعی رنگ است که محتویات آن شامل اکسید تیتان + الیاف مصنوعی + افزودنی می باشد. شاخصه بارز این ترکیب این است که با استفاده از آن می توانید ساختمان را در برابر آب غیر قابل نفوذ کنید.
برآورد هزینه نهایی در اجرای نمای ساختمان
هزینه های مربوط به نمای ساختمان متاثر از چندین فاکتور می باشد. این موارد شامل حجم و مساحت سازه، متریال انتخاب شده، موقعیت و شرایط اقلیمی، سختی کار و دستمزد مجموعه خواهد بود.
نکات پایانی
هر چند که اجرای هر نما می تواند ضوابط و نقاط خاص خود را به همراه داشته باشد اما یک سری نکات به طور مشترک در تمامی نماها باید رعایت شود.
_ در کنار بهره گیری از متریال مرغوب و اجرای قابل قبول، از نورپردازی نما نیز غافل نشوید.
_ نمای ساختمان را بر اساس کاربری سازه انتخاب کنید. به طور مثال در بناهای تاریخی، تفریحی، دولتی و یا تجاری متریال مختلفی استفاده می شود.
_ در حین اجرای عملیات شرایط جوی و اقلیمی که ساختمان در آن قرار دارد را مد نظر قرار دهید. مثلا در شهرهایی که میزان آلودگی آنها بالاست از متریالی کمک بگیرید که قابل شستشو باشند. چنانچه میزان بارش برف و باران در منطقه ای زیاد است فاکتوری چون ضد آب بودن را لحاظ کنید.
_ در حین خرید می توانید مصالح درجه سه، دو و یا یک را انتخاب کنید. با انتخاب مصالح بی کیفیت ضمن کاهش عمر سازه، بازه نوسازی مجدد را کوتاه تر خواهید کرد. از طرفی مصالح نامرغوب پس از مدتی جلوه خود را از دست خواهند داد و این موضوع بر روی ظاهر ساختمان تاثیر منفی می گذارد. لذا کیفیت و عمر بالای نما را اولویت کار خود قرار دهید
_ متریال را هماهنگ با سازه های مجاور انتخاب کنید. در حین انتخاب متریال و سبک اجرا به بافت شهر و ساختمان های آن محوطه توجه کنید. شاید در حین انتخاب متریال نما برای ساختمان خود مختار باشید اما به عنوان یک شهروند نباید از تاثیر متریال استفاده شده در ظاهر شهر غافل شوید.
_ به عنوان نکته پایانی باید به این مورد اشاره نمود که اگر قصد تغییر نمای ساختمان خود را دارید تنها از یک تیم حرفه ای کمک بخواهید. در ابتدا تنها کافیست با یک مجموعه معماری مجرب مشورت کنید و علایق خود را با آنها در میان بگذارید. سپس آنها ایده های متناسب با شرایط و بودجه تان را به شما ارائه خواهند داد.
مطالب بیشتر:
آشنایی با ویژگی های برجسته سبک دکوراسیون هالیوودی
نکات مهم و کاربردی جهت اجاره خانه روزانه تهرا
اصول مهم و کاربردی در طراحی و دکوراسیون سوپرمارکت
آشنایی با اصول و ویژگی های مهم سبک دکوراسیون مدیترانه ای
نکات مهم و کاربردی که هنگام اجاره سوئیت باید رعایت شوند
آشنایی با نکات مهم و کاربردی برای دکوراسیون مغازه
آشنایی با ویژگی ها و اصول مهم سبک دکوراسیون بوهمیان
اختیارات و وظایف مدیر ساختمان
املاک تملیکی چیست؟ موارد و نکات مهم در رابطه با آن کدامند؟
آشنایی با مهمترین و کاربردی ترین نکات در رابطه با تنظیم قرارداد اجاره نامه
اصول دکوراسیون منزل
نکات مهم، کاربردی و کلیدی دکوراسیون فروشگاه پوشاک
آشنایی با سبک دکوراسیون صنعتی و مهمترین ویژگی های آن
از تاسیسات ساختمان، انواع و چگونگی انجام آن چه می دانید
انواع اسکلت ساختمان و کاربردهای آنها
نکات مهم و کاربردی در دکوراسیون کافی شاپ
راهنمای خرید املاک متاورس
آیا خرید آپارتمان مناسب سخت است؟
نکات حرفه ای در چیدمان منزل
مجتمع مسکونی آ.اس.پ ASP بنای نمای تهران