معماری ساختمان

بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

یکی از پرکاربردترین مصالح و مواد مورد استفاده در صنعت ساختمان، انواع شیشه است. به شکلی که امروزه شاهد انواع مختلفی از نمای شیشه ‌ای ساختمان در سطح شهرها هستیم. استفاده گسترده از شیشه در نمای بیرونی ساختمان، به ایجاد ظاهر بسیار پیشرفته و مدرن ساختمان‌ها کمک می‌کند. مزایا و ویژگی‌های خاص شیشه باعث شده است بسیاری از سازندگان و معماران در طراحی و ساخت نماهای خاص، گزینه استفاده از شیشه را در اولویت بالاتری قرار دهند. خوشبختانه در سال‌های اخیر به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی، انواع مختلفی از شیشه‌ها در بازار وجود دارد که هر یک به عملکردهای مختلفی پاسخ می‌دهند.

به طور کلی در طراحی نمای یک ساختمان باید نکاتی از قبیل محافظت از بنا و مصالح بکار رفته در برابر حوادث طبیعی از قبیل باد و تندبادهای شدید، محافظت از ساختمان در برابر نفوذ گرد و غبار و آلودگی، کنترل نویز، کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیر، افزایش بهره‌وری انرژی در داخل بنا و غیره را در نظر گرفت. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که مصالح و متریال استفاده شده در ساخت نما، در کنترل و اعمال این نکات نقش بسیار مهمی می‌تواند ایفا کند. از آن‌جایی که امروزه نمای شیشه ای ساختمان مورد استقبال طراحان و مالکان ساختمان‌ها قرار گرفته است سعی کرده‌ایم در این مقاله مزایا و معایب نمای شیشه‌ای را مورد بررسی قرار دهیم.

 

71351315 Cube Berlin modern office building on Washingtonplatz near the main train station Moltkebruecke glass facade 1024x683 - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

مزایای کلی شیشه در استفاده در نمای ساختمان

یکی از دلایلی که سازندگان و معماران، طراحی و اجرای نمای شیشه ‌ای ساختمان را ترجیح می‌دهند این است که با استفاده از این مواد، وزنی که بر روی پی بنا تحمیل می‌شود کاهش می‌یابد.  و می‌توان گفت وزن ساختمان نمای شیشه‌‌ای در مقایسه با سایر نماها پایین‌تر خواهد بود. علاوه بر این به کمک نمای شیشه‌ای، مناظر زیبای بیرونی بدون هر گونه مانعی قابل رویت است. می‌توانیم با اجرای نمای شیشه ‌ای ساختمان، فضای بیرونی را به داخل فضای ساختمان وارد می‌کنیم، این موضوع باعث می‌شود که فضا بسیار جادارتر و عریض‌تر به نظر برسد. لازم به ذکر است که با وجود پنجره‌های بلند و روشنایی مناسب، احساس خوبی در ساکنین ایجاد شود. همچنین به دلیل نفوذ نور و فیلتراسیون بیشتر به داخل ساختمان صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی صورت خواهد گرفت.

مطالعات نشان داده‌اند که نور طبیعی مزایای قابل توجهی برای سلامت و بهره‌وری انسان دارد. بسیاری از محققان باور دارند که فضاهای روشن روز می‌تواند منجر به افزایش درآمد کسب وکارها شود.

 

معایب  استفاده از شیشه در نمای ساختمان

شیشه یکی از مصالح گران قیمت و بسیار پرهزینه است بنابراین باید با دقت در ساخت نمای شیشه ‌ای ساختمان مورد استفاده قرار گیرد. قطعاً نیاز به تمیز کردن منظم دارد و ذکر این مسئله حائز اهمیت است که در ارتفاعات بلند تمیز کردن و نگهداری شیشه نمای بیرونی می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. استفاده گسترده از شیشه ممکن است منجر به نگرانی‌های امنیتی روانی و واقعی باشد. سرعت باد زیاد یا طوفان های شدید، آسیب ناشی از بادهای شدید و ضربه‌های زباله‌های موجود در هوا، شناخته شده ترین تهدید برای نمای شیشه ‌ای ساختمان است.

چالش دیگری که در طراحی و ساخت نمای شیشه ‌ای ساختمان مطرح می‌شود، سازگاری با محیط زیست این نوع نماها است. از آنجایی که شیشه‌ سطح بالایی از تابش نور خورشید را از خود عبور می‌دهد به نوبه خود گرما را در محوطه به دام می‌اندازد و دما را افزایش می‌دهد. بنابراین منجر به نیاز به تهویه مطبوع بیشتر و افزایش هزینه‌های برق خواهد شد. مشکل دیگر این است که پرندگان به دلیل انعکاس و شفافیت شیشه مسیر خود را گم می‌کنند و به خود آسیب می‌رسانند.

عامل دیگری که باید در نظر گرفت کنترل سطح آکوستیک است. انتقال آسان صدا از طریق نمای شیشه ‌ای ساختمان است. از این رو صدای ازدحام و شلوغی جاده‌ها و خیابان‌ها، ساخت و ساز و غیره باعث ایجاد مزاحمت برای ساکنین ساختمان می‌شود. البته، در حال حاضر انواع مختلفی از شیشه‌ها در دسترس هستند که عایق خوبی برای جلوگیری از نفوذ گرما و صدا به داخل هستند. همچنین انواع خاصی از شیشه‌ها وجود دارند که در صورت انتخاب می‌توانند ساختمان را دوستدار محیط زیست کنند.

 

John A Paulson Center 01 1024x576 - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

دلایل استفاده از شیشه در صنعت معماری ساختمان

یک نمای شیشه ای ساختمان در ساختمان‌های تجاری یا ویترین فروشگاه بهترین عملکرد ممکن را همراه با جذاب‌ترین عناصر زیبایی شناسی ارائه می‌دهد. تنوع شیشه‌های موجود برای نما، به طراحان و معماران انعطاف‌پذیری لازم برای ایجاد ساختمان‌هایی که تأثیر معماری و زیبایی شناختی را با پایداری ترکیب می‌کنند، ارائه می‌دهد. طراحی نمای بیرونی ساختمان به کمک شیشه جذابیت بصری را افزایش می‌دهند. نمای شیشه‌ای کیفیت‌های تزئینی منحصربه‌فردی را ارائه می‌کند و در عین حال نفوذ یا فیلتر شدن نور را کنترل می‌کند. گرما را تنظیم می‌کند، و در نتیجه منجر به ساخت ساختمان‌هایی با انرژی کارآمدتر می‌شوند.

شیشه قابلیت‌های مدیریت صدا گسترده‌تری را ارائه می‌دهد. این می‌تواند نقش فعالی در حذف فرکانس‌های خاص در سیستم‌های فیلتر صدا، مانند محفظه‌های اطراف واحدهای تهویه مطبوع بزرگ یا کمپرسور ایفا کند. استفاده از شیشه در بسیاری از صنعت‌ها مورد توجه قرار گرفته است. گزینه شیشه منحنی به طراحان اجازه می‌دهد تا ساختارهای بصری دلپذیرتر و منحصر به فردی را برای ساختمان ایجاد کنند. نوآوری هایی مانند کنترل خورشیدی و شیشه‌های سه گانه پیشرفت‌های جدیدی را در بهره‌وری انرژی ارائه می‌دهند. شیشه را می‌توان رنگی، آینه‌ای و یا لمینیت کرد تا میزان نور روز را کاهش دهد. شیشه لمینت با کارایی بالا یک راه حل پیچیده و خاص برای حفظ ایمنی و امنیت است که قابلیت‌های تقریباً نامحدودی را ارائه می‌دهد.

 

نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال

کرتین وال یک پوشش خارجی غیر سازه‌ای ساختمان است. به دلیل غیر ساختاری بودن، می‌توان آن را از مواد سبک وزن ساخت و در نتیجه علاوه بر کاهش هزینه‌های ساخت، به کاهش وزن بنا هم کمک کرد. نمای کرتین وال امکان استفاده ایمن از شیشه را در مناطق بزرگ و فضای گسترده ساختمان فراهم می‌کند و نماهای سازگار و جذابی ایجاد می‌کند. در این روش، تنوع محصولات شیشه‌ای موجود به معماران و طراحان این امکان را می‌دهد که بتوانند هر جنبه‌ای از نما چه از منظر زیبایی شناسی چه از لحاظ حرارتی و خورشیدی، صدا و امنیت، رنگ، نور و تابش خیره کننده آفتاب را کنترل کنند.

 

نمای منحنی

شیشه منحنی به طراحان نمای شیشه ‌ای ساختمان، این امکان را می‌دهد که با طراحی خاص و منحصر به فرد ساخت و سازهایی جدید با نماهای جدید به وجود بیاورند و از سازه‌هایی با لبه‌های مربع و سطوح مسطح که اکثر نماها را تشکیل می دهند متمایز باشند. در زمان ساخت یک ساختمان، عملکرد معماران ممکن است به مصالح ساختمانی که با آن کار می‌کنند محدود شود. خوشبختانه، وقتی صحبت از نماهای شیشه‌ای و به‌ویژه شیشه‌های منحنی به میان می‌آید، این محدودیت‌ها شروع به کاهش می‌کنند. در دهه‌های گذشته، پیشرفت‌هایی از نظر فرآیندهای تولید انواع شیشه، ارائه شعاع‌های محکم‌تر، افزایش عرض و ابعاد کلی بزرگتر صورت گرفته است. خلاقیت طراحی را می‌توان در قالب سطوح، خطوط و اشکال جدید، از جمله مخروطی، کروی و سه بعدی، با گوشه‌ها و لبه‌های منحنی، افزایش داد.

 

1474020907760photo sergio grazia ARCHI5 mediathAque mont de marsan IMP 25 1024x683 - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

نمای شیشه ای لوور؛ پنجره‌ها و دیوارهای شیشه ای برای ساختمان های تجاری

در سراسر جهان، روند رو به رشدی در استفاده از نمای شیشه ‌ای ساختمان، به ویژه در ساختمان‌های تجاری  و ویترین فروشگاه‌ها وجود دارد. این افزایش رشد ناشی از افزایش تمایل به کنترل بهتر روشنایی روز و بهره‌وری انرژی در سراسر ساختمان است.

لوور شیشه‌ای شامل اسلایدهای شیشه‌ای موازی است که در یک قاب قرار گرفته‌اند. لوورها در یک مسیر قفل می‌شوند، به گونه‌ای که ممکن است به طور هماهنگ باز و بسته شوند تا جریان هوا و نور را از طریق ورودی کنترل کنند. پنجره‌های شیشه‌‌ای می توانند در طرح های عمودی یا افقی باشند. رایج‌ترین مکان‌ها برای استفاده از نمای لوور در نمای بیرونی ساختمان‌ها، رستوران‌ها یا ویترین فروشگاه‌ها است. هدف اصلی لوور ایجاد یک پوسته بیرونی برای سایه خورشیدی است. به طور معمول، شیشه‌های این نما می‌توانند برای کنترل نور خورشید یا سایه‌دهی بچرخند.

 

استفاده از شیشه اسپندرال در نمای ساختمان

شیشه اسپندرال شیشه‌ای مات است که اجزای سازه‌ای مانند ستون‌ها، کف‌ها، سیستم‌های HVAC، دریچه‌های هوا، سیم‌کشی برق و لوله‌کشی را پنهان می‌کند و از نمایان شدن آن‌ها از نمای بیرونی ساختمان جلوگیری می‌کند. ممکن است گاهی اوقات، زیبایی نمای شفاف تمام لعاب یک ساختمان با استفاده از شیشه اسپندرال خراب شود. چون ممکن است که از نظر رنگ و انعکاس با سایر قسمت‌ها و شیشه‌ی نما مطابقت نداشته باشد. کرتین وال و طرح‌های لعاب سازه‌ای اغلب به استفاده از شیشه اسپندرال برای دستیابی به دیدگاه معمار از نظر پروژه تمام شده نیاز دارند. در صورت استفاده از شیشه اسپندرال، معمار به جای ایجاد یک نمای شیشه ای خیره کننده و یکنواخت، ممکن است مجبور باشد روی راه حلی ضعیف مصالحه کند. البته محلول‌های شیشه اسپندرال وجود دارند که کاملاً با این نوع شیشه مطابقت دارند؛ اگرچه ممکن است هزینه پایانی را به دلیل قیمت بالایی که دارند افزایش دهند.

 

200316 DC office building Turner 1024x683 - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

سقف‌های شیشه ای و نورگیرها

نورگیرها می‌توانند نور طبیعی را به هسته ساختمان وارد کنند. از شیشه‌ی سقف می‌توان به راحتی در سراسر سقف ساختمان استفاده کرد و نیاز به نور مصنوعی را کاهش داد و تمام منبع طبیعی نور روز را فراهم کرد. به کمک سقف‌های شیشه‌ای علاوه‌بر این که می‌توان با وارد کردن نور طبیعی روز از طریق هسته ساختمان، فضای داخلی روشن و جذابی ایجاد کرد، همچنین می‌توان نیازهای عایق خورشیدی و حرارتی را برطرف کرد.  شیشه را می‌توان با خیال راحت برای نرده‌ها و موانع در ساختمان استفاده کرد و نور طبیعی را به فضاهای باز وارد کرد. نرده‌های شیشه‌ای اجازه عبور نور را می‌دهند و نیاز به نور مصنوعی را کاهش می‌دهند و منبع طبیعی نور روز را فراهم می‌کنند. نرده‌ها و موانع شیشه‌ای حس شیک و طرح فضای باز را به یک ساختمان اداری یا عمومی می‌بخشند.

 

66 bluecrystal A 1024x679 - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

نمای شیشه ای ساختمان دوستدار پرنده‌گان

امروزه معماران به دنبال راه‌حل‌هایی هستند که بتوانند علاوه بر حفظ ویژگی‌های زیبایی شناختی و عملکردی مورد نیاز نمای شیشه ای ساختمان، شیشه‌هایی را طراحی و تولید کنند که با کاهش میزان بازتاب کمتر خطرات ناشی از انعکاس را برای پرندگان کاهش دهند. هر ساله میلیون‌ها پرنده به طور تصادفی به داخل پنجره‌ها، درها و نماهای شیشه ای پرواز می‌کنند که بسیاری از آن‌ها در این برخوردها از بین می‌روند. دو عامل شفافیت و انعکاس مهم‌ترین عوامل برخورد پرندگان با شیشه‌ها هستند.

 

نمای شیشه ای لعاب داینامیک

نمای شیشه ای ساختمان، زیبایی بصری منحصر به فردی به نمای بیرونی ساختمان می‌دهد. اما آسایش و رفاه، احساس امنیت و حفظ حریم شخصی ساکنین یک ساختمان همیشه مهم بوده و هست. استفاده از وسایل محافظ در برابر نور خورشید، مانند پرده‌ها و سایه‌بان‌ها همچنان در داخل ساختمان‌ها به ویژه در فرهنگ مردم کشور ما مرسوم است. استفاده از این ابزارها در واقع کارایی شیشه را کاهش می‌دهد. بنابراین، صرفه جویی در مصرف انرژی، ارائه نمای دید بی‌وقفه در هر ساعت از شبانه‌روز، ورود نور طبیعی به داخل ساختمان، تمرکز و خلاقیت ساکنین، که از جمله مزایای طراحی نمای شیشه‌ای است تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.

 

معروف ترین سازه های شیشه ای جهان - بررسی مزایا و معایب انواع نمای شیشه ‌ای ساختمان

نمای شیشه ‌ای ساختمان

 

امروزه شیشه‌ داینامیک که گاهی اوقات تحت عنوان شیشه قابل تعویض، سایه پویا یا شیشه هوشمند شناخته می‌شود مورد توجه معماران، مالکان و سازندگان ساختمان‌های جدید و همچنین بارسازی‌کننده‌های نمای ساختمان‌های قدیمی قرار گرفته است. این نوع شیشه که با شرایط نوری مختلف سازگار می‌شود آسایش بصری و حرارتی آنی را به ساکنان ساختمان ارائه می‌دهد، می‌تواند جایگزینی مناسب برای انواع پرده‌ها باشد. استفاده از این نوع شیشه، تابش نور آفتاب منتشر شده و منعکس شده را کاهش می‌دهد. باعث افزایش بهره‌وری انرژی و کاهش هزینه‌های سربار ناشی از مصرف انرژی برای تأمین گرمایش و سرمایش ساختمان می‌شود. در مقایسه با پنجره‌های دوجداره استاندارد، امکان صرفه‌جویی بهینه به‌ویژه از نظر کاهش مصرف انرژی مورد نیاز برای تهویه مطبوع ساختمان را فراهم می‌کند. علاوه بر این که به میزان قابل توجهی در طی روز استفاده از نور مصنوعی را کاهش می‌دهد، نیاز به استفاده از انواع پرده‌های پارچه‌ای و یا مکانیکی را به طور کامل از بین می‌برد و یا به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

در سال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای پیشرفته، به لطف رشد روزافزون تکنولوژی و رشد و ارتقا صنعت تولید شیشه، استفاده از انواع نماهای شیشه‌ای داینامیک نقش بسزایی در مسیر هوشمندسازی ساختمان‌ها و ایجاد رفاه و آسایش بیشتر ساکنین ایفا می‌کنند.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا