قوانین نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان

از قوانین نگهداری حیوانات خانگی در خانه های آپارتمانی چه می دانید؟
آیا می دانستید که در صورت عدم رعایت قوانین نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان، صفر تا یکسال حبس در انتظار شماست؟ پیشنهاد می کنیم قبل از اینکه اقدام به نگهداری حیوانات در منزل تان کنید، بهتر است با قوانین نگهداری حیوانات در خانه های آپارتمانی آشنا شوید. بدین صورت در زمان نگهداری از آنها دچار مشکل نخواهید شد. با ما تا انتهای متن همراه بمانید تا به طور کامل شما را با این قوانین مهم آشنا کنیم.
نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان
امروزه نگهداری از حیوانات خانگی در بین بسیاری از خانواده های ایرانی باب شده است. اما با توجه به عقاید دینی و عدم فرهنگ زندگی اجتماعی مردم کشورمان با حیوانات، هنوز شاهد این هستیم که خیلی از افراد مخالف نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها هستند. از همین رو نگهداری هر گونه حیوان خانگی اعم از مرغ، خروس، خرگوش، سگ، گربه و…. از دید خیلی از افراد غیر قابل قبول می باشد. همچنین از آنجایی که امروزه اکثر خانه ها آپارتمانی شده اند، شما مجبور هستید در یک چارچوب خاصی حتی در منزل شخصی خودتان زندگی کنید. زیرا ایجاد مزاحمت و یا سلب آسایش همسایگان شامل مجازات های قانونی می شود.
آیا نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها مجاز است؟
با توجه به مطالبی که در بالا عنوان شد، زندگی در آپارتمان ها شامل قوانین خاص، مخصوصا در یک سری فضاهای مشاع می باشد. بنابراین نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان نیازمند این است که شما واکنش سایر ساکنین آپارتمان تان را در خصوص نگهداری حیوانات در خانه بدانید. با توجه به شکایات زیادی که در این زمینه رخ داده است، قوانین مختلفی نیز برای این موضوع به تصویب رسیده است. این قوانین شامل دو دسته می باشند. در گروه اول شامل بخشی از ساختمان می شود که با سایر سکنه آپارتمان مشاع است. طبق تبصره 3 قانون مدنی استفاده شخصی از فضاهای مشاع ساختمان غیر قانونی است. این استفاده از نگهداری گل و لوازم شخصی گرفته تا نگهداری حیوانات خانگی را نیز شامل می شود.
قوانین نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان
در دسته بندی دوم این قانون نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان، ما شاهد قوانین مربوط به نگهداری از این موجودات در چهار دیواری شخصی هستیم. این موضوع تا زمانی که بهداشت و آسایش عمومی سایر ساکنین را مختل نکند، گاها اختیاری است. اما در صورت ایجاد هرگونه مزاحمت و یا ایجاد مشکلات بهداشتی، به صورت قانونی قابل برخورد می باشد.
البته ناگفته نماند که این قوانین نگهداری حیوانات خانگی در خانه های آپارتمانی در خصوص حیواناتی نظیر سگ و گربه با شدت مخالف بیشتری روبروست. یعنی نگهداری خرگوش، همستر و یا پرندگانی مثل طوطی، مرغ عشق، قناری و … کمتر ساکنین را دچار چالش می کنند تا نگهداری حیواناتی نظیر سگ و گربه. به تجربه ثابت شده که در آپارتمان ها افراد بیشتر با نگهداری این گروه از حیوانات مخالفت می کنند.
آشنایی ماده قوانین نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان
تا به اینجای متن به صورت پراکنده به قوانین حاکم بر نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان پرداختیم. اما جالب است بدانید که این قوانین بسیار پیچیده تر از چیزهایی است که گفتیم و شامل 4 ماده قانون در لیست قوانین رسمی کشور مان می باشد. از جمله این قوانین عبارتند از:
1.ماده قانون 501 نگهداری از حیوانات در آپارتمان
طبق این قانون آسیب رساندن مستقیم یا غیر مستقیم شخصی به شخص دیگر مجازات قانونی دارد و شامل قصاص یا پرداخت دیه می شود. طبق این قانون آسیب رساندن غیر مستقیم، حمله یا ایجاد ترس و هراس در شخص مقابل از سمت حیوانات خانگی را نیز شامل می گردد. بنابراین چنانچه نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان، باعث سلب آسایش و یا ایجاد ترس و وحشت در سایر سکنه شود، مجازات و پرداخت خسارت دارد.
2.ماده قانون 512 نگهداری از حیوانات در آپارتمان
این قانون به طور مستقیم به نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان اشاره می کند. طبق این قانون، نگهداری حیوانات در مکان های غیرقابل توقف غیرمجاز می باشد. همچنین در صورت هرگونه برخورد و یا حمله و ترس از سوی حیوانات به طرف مقابل و ایجاد صدمه در او، مجازات قانونی دارد و شامل پرداخت خسارت می شود.
3.ماده قانون 522 نگهداری از حیوانات در آپارتمان
در این ماده قانون ما شاهد این هستیم که چنانچه فردی بداند نگهداری از حیوان خانگی در آپارتمان به دلیل خوی وحشی حیوان، موجب آسیب رساندن به سایر افراد می شود، مجازات دارد.
4.ماده قانون 523 نگهداری از حیوانات در آپارتمان
فرض کنید شما برای نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان استیجاری از صاحب ملک خود اجازه گرفته اید. اما حیوان شما به یکی از سکنه ساختمان آسیب رسانده و یا در آسایش سایر سکنه اختلال ایجاد کرده است. طبق این ماده قانون صاحب ملک نیز به دلیل صاحب اجازه بودن در این امر مقصر است و شامل مجازات و پرداخت خسارت می شود.
نکات مهم برای نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان
تا به اینجای متن با ماده قانون های موجود در خصوص نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان آشنا شدیم. اما این موارد از نظر قانونی بررسی شدند. شما زمانی که قصد دارید یک حیوان خانگی را به جمع خانواده خود راه دهید، در وهله اول باید خودتان یکسری مسائل را قبول و رعایت کنید. زیرا نگهداری از یک حیوان در فضای بسته سختی ها و چالش های خاص خودش را دارد و مستلزم رعایت یکسری نکات است.
رعایت بهداشت
مهم ترین اصل نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها، حفظ مسائل بهداشتی مرتبط با حیوان است. حیواناتی مثل خرگوش، سگ و گربه ممکن است صاحب خانه را برای دفع فضولات بدنشان دچار چالش کنند. عموما این حیوانات این مسائل را آموزش می بینند. اما هرگونه ایجاد آلودگی، دفع در محیط های مشاع ساختمان، ایجاد بو و … ممکن است موجب اعتراض سایر سکنه ساختمان شود. بنابراین شما به عنوان فرد مراقبت کننده این حیوانات حتما باید برای این مسائل چاره ای بیندیشید. سپس اقدام به نگهداری از آنها نمایید. زیرا بسیاری از بیماری ها و انگل ها از همین طریق ممکن است بهداشت عمومی آپارتمان شما را تهدید کنند.
عدم ایجاد آلودگی صوتی
یکی دیگر از مشکلات نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان ها ایجاد آلودگی صوتی می باشد. یک سری از حیوانات مثل سگ ها یا پرندگان آواز خوان مثل قناری ممکن است موجب سلب آسایش سایر سکنه ساختمان شوند. این موضوع مخصوصا در ساختمان هایی که به دلیل موقعیت مکانی، آرامش ساختمان و محیط آن یکی از امتیازات مثبت خرید یا اجاره آنها محسوب می شود، یا ساختمان هایی که افراد مسن یا بیمار در آن سکونت دارند، ممکن است بیشتر به چشم بیاید. در صورت وجود چنین شرایطی در محیط ساختمانی شما، مطمئنا نگهداری حیوانات در خانه، شما را دچار چالش های زیادی خواهد کرد. بنابراین حتما قبل از اقدام به نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان تان به این موضوع بسیار دقت کنید.
نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان با کسب اجازه از صاحب خانه
در صورتی که قصد نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان استیجاری را دارید، حتما باید در زمان بستن قرارداد این موضوع را عنوان نمایید. حضور حیوانات در ساختمان ممکن است باعث ایجاد خسارت های مالی به ملک شود. برخی از افراد نیز بنا بر عقاید دینی مخالف حضور حیوانات مخصوصا حیواناتی مثل سگ که نجس شمرده می شوند هستند. بنابراین حتما قبل از بستن قرارداد اجاره نامه، صاحب خانه را باید مطلع سازید. حتی اگر در اواسط زمان اجاره نیز قصد داشته باشید که یک حیوان خانگی را در منزل تان نگهداری کنید، حتما باید از صاحب خانه خود اجازه بگیرید. در صورت عدم اینکار صاحب ملک می تواند قبل از اتمام قرارداد، معامله را فسخ نماید. به همین جهت مجبور به ترک منزل تان خواهید شد.
توجه به تعداد نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان
اگر جز آن دسته از افراد هستید که علاقه زیادی به حیوانات مختلف دارند، کارتان سخت تر می شود. زیرا که نگهداری همزمان چندین حیوان خانگی در آپارتمان، چالش ها و آسیب های خاص خودش را دارد. به عنوان مثال نگهداری همزمان چند سگ یا گربه، نگهداری همزمان گربه و سگ یا حتی نگهداری همزمان پرندگان با گربه امکان ایجاد سر و صدا یا آلودگی بیشتری را شامل می شود. حتی ممکن است سایر همسایگان شما با نگهداری یک سگ یا گربه در منزلتان مشکلی نداشته باشند. اما حضور چندین حیوان خانگی ممکن است موجب آزردگی آنها شود. به همین جهت این موضوع را در نظر بگیرید که قوانین مکان زندگی شما برای نگهداری همزمان از چندین حیوان مختلف، ممکن است مغایرت داشته باشد.
حضور همزمان سگ و گربه در آپارتمان
در صورت نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان به چه چیز هایی توجه کنیم؟
ممکن است شما با توجه به تمام مواردی که عنوان کردیم، موفق به نگهداری حیوانات خانگی در آپارتمان خود شده باشید. بهتر است در کنار نگهداری این موجودات زیبا خودتان نیز به یکسری قوانین پایبند باشید، تا دچار دردسر های جانبی نشوید. به همین منظور بهتر است موارد زیر را حتما رعایت کنید:
مراقبت از حیوانات در قسمت های عمومی ساختمان
حواستان به نگهداری از حیوانات خانگی خود در محیط های مشاع ساختمان باشد. حتما از قلاده و بند مخصوص نگهداری حیوانات در محیط های بیرون از خانه استفاده کنید، تا توانایی مهار و کنترل آنها را داشته باشید. حیوانات در صورت احساس خطر ممکن است واکنش های مختلفی داشته باشند. به همین منظور لازم است زمانیکه در حیاط، پارکینگ و … ساختمان خود هستید، به طور کامل افسار حیوان تان دست تان باشد. تا از بروز حادثه های غیرمنتظره جلوگیری کنید.
عدم دفع فضولات در محیط بیرونی آپارتمان
هیچ گاه حیوان خانگی خود را برای دفع فضولات بدنی اش به باغچه و کنج حیاط ساختمان تان نبرید. علاوه بر ایجاد آلودگی مطمئنا ناراحتی سایر سکنه ساختمان را نیز شامل می شوید. به حیوان خانگی خود آموزش دهید که در بیرون از ساختمان باید این کار را انجام دهد.
استفاده از بند و قلاده در فضا های مشاع آپارتمان
مراقبت از حیوانات در محیط های بسته
بهتر است در صورت نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان، درمحیط های عمومی و بسته آن مثل آسانسور، راه پله و … حیوان خود را در آغوش بگیرید. خیلی از افراد دوست ندارند که آثار رد پا یا خط و خراش ناشی از چنگال حیوانات خانگی در این مکان ها رخ دهد. پس برای جلوگیری از حادثه پیشنهاد می شود حیوان خود را در این اماکن در صورت امکان به آغوش بکشید.
عدم نگهداری از لوازم شخصی در محیط های مشاع آپارتمان
اسباب بازی ها و لوازم شخصی حیوان خانگی تان را در محیط های مشاع ساختمان رها نکنید. در صورت نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان شما تنها مجاز به نگهداری او و لوازم شخصی او در محیط منزل تان هستید. اشغال کردن فضا های مشاع با لوازم شخصی حیوانات تان می تواند صدای اعتراض سایرین را بلند نماید.
عدم بازی و سر و صدا
در صورت نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان ها بهتر است در محیط منزل یا محیط های مشاع مثل حیاط با حیوان تان به بازی نپردازید. این موضوع مخصوصا در محیط داخلی آپارتمان شخصی بسیار بیشتر حائز اهمیت است. زیرا حرکت سریع و تند حیوان شما و سر و صدایی که ناشی از هیجان بازی با او می شود، ممکن است موجب سلب آسایش طبقات بالا و پایین گردد.
نگهداری حیوانات در اپارتمان
سخن نهایی نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان
نگهداری از حیوانات خانگی بسیار لذت بخش است و دنیای شیرین و جذابی دارد. اما متاسفانه همانطور که اشاره شد در کشور ما هنوز خیلی از افراد با این موجودات زیبا و دوست داشتنی کنار نیامده اند. همچنین با توجه به موارد قانونی که پیش تر در همین مقاله اشاره کردیم، مجازات و پرداخت خسارت نیز شامل حال حامیان این گروه از حیوانات نیز می شود.
اما چنانچه بتوانید مواردی که عنوان کردیم را به درستی رعایت کنید مطمئنا هم خودتان هم افراد دور و برتان از نگهداری از این حیوانات خانگی در آپارتمان رضایت خواهند داشت. همچنین مهم است که شما قبل از اقدام به نگهداری از این حیوانات مطالعات زیادی در خصوص نحوه نگهداری از این حیوانات و شرایط زندگی آنها داشته باشید. در این صورت آسیبی به این موجودات نیز نخواهد رسید. علاوه بر این ممکن است نگهداری گروه خاصی از حیوانات در محیط های بسته ای مثل آپارتمان باعث ایجاد آسیب به خلق و خوی حیوانی آنها شود. بنابراین حتما ابتدا شرایط نگهداری حیوانات و شرایط و قوانین محیط مسکونی خود را با دقت بررسی کرده و سپس اقدام نمایید.
سوالات متداول
- آیا می توانم بدون اجازه از صاحب خانه یک حیوان خانگی داشته باشم؟
نگهداری از حیوانات خانگی در آپارتمان ممکن است باعث صدمه به بافت خانه شود. همچنین ممکن است صاحب ملک کلا مخالف حضور حیوان در خانه خود باشد. بنابراین حتما باید در املاک استیجاری از مالک اجازه نگهداری از حیوانات خانگی را بگیرید.
- آیا داشتن حیوانات خانگی در آپارتمان جرم است؟
نگهداری از حیوانات خانگی در خانه جرم محسوب نمی شود. اما در ساختمان هایی مثل آپارتمان ها باید طبق قوانین ساختمان عمل کنید و در صورت عدم رعایت قوانین، امکان برخورد قانونی با شما وجود دارد.
- آیا می توانم حیوان خانگی خود را در تایم های خاصی در حیاط آپارتمان نگهداری کنم؟
متاسفانه نگهداری از حیوانات خانگی در فضاهای مشاع آپارتمان ها ممنوع است. زیرا استفاده شخصی از فضا های مشترک ساختمان غیر مجاز می باشد و موجب آزردگی سایر سکنه می گردد.
مطالب بیشتر:
شرایط زندگی و قیمت آپارتمان در اندیشه
آنچه مستاجران در مورد اجاره ملک باید بدانند
یک مشاور املاک خوب را چطور بشناسیم؟
خرید خانه با مشاور املاک حرفه ای، هنری که باید بسازید
معیارهای خرید ملک ایرانی استاندارد
حقایقی که در مورد خرید آپارتمان پیش فروش باید بدانیم !
جذابیت های مجتمع مسکونی سبحان در قیطریه
موقعیت زندگی و قیمت آپارتمان در پردیس
خرید خانه با مشاور املاک حرفه ای، هنری که باید بسازید
سوالاتی که مشاور املاک ایرانی باید به آن پاسخ دهد
اطلاعاتی درباره کابینت آشپزخانه
سوالاتی که مشاور املاک ایرانی باید به آن پاسخ دهد
یک مشاور املاک خوب را چطور بشناسیم؟
تأثیر روانشناسی املاک در افزایش معاملات
اجاره آپارتمان در یک نگاه