پنت هاوس چیست؟ آپشن های این آپارتمان ها بیشتر است یا محدودیت های آنها؟
بدون شک برای یکبار هم که شده اسم پنت هاوس به گوشتان خورده است. اما احتمالا اطلاعات دقیقی در باب مزایا، معایب و خصوصیات آن نداشته باشید. این واحدها امروزه بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته اند به طوری که تعداد طرفداران و خریداران آنها هر روز در حال افزایش است. از این رو این مقاله را به این موضوع اختصاص داده ایم. اگر شما هم تمایل دارید تا اطلاعات جامع و تکمیلی در باب این آپارتمان ها کسب کنید مطالعه این مقاله برای شما مفید خواهد بود.
اما اجازه دهید پیش از شرح خصوصیات آنها، تعریف ساده و شفافی از این واحدها داشته باشیم.
پنت هاوس (Penthouse) چیست؟
عموم مردم بر این باور هستند که پنت هاوس لزوما آخرین واحد ساخته شده در هر مجتمعی می باشد. اما لزوماً این واحدها در آخرین طبقه ساخته نمی شوند. به طور کلی پنت هاوس می تواند یکی از طبقات یک برج مجلل باشد. این آپارتمان ها از لحاظ ظاهری جلوه ای لوکس و خاص دارند و از نظر امکاناتی نیز کامل و سفارشی ساخته می شوند. گاهی این طبقات به اندازه ای زیبا و منحصر به فرد دیزاین می شوند که با دیدن آنها دیگر نمی توانید تصویر آنها را از ذهنتان بیرون کنید.
از دید معماران این واحد ها اینگونه تعریف می شوند: آپارتمان هایی در پشت بام برج های نسبتاً بلند که با کمی فاصله از دیوارهای بیرونی ساخته می شوند. یعنی کل مساحت پشت بام را به خود اختصاص نمی دهد.
به علت تعبیه فاصله کمی بین مرز ساختمان و پشت بام؛ این واحدها برای کسانی که تمایل به سکونت در آپارتمان دارند اما از طرفی طالب فضای بیرونی با حریم شخصی نیز هستند بسیار مطلوب و ایده آل محسوب می شود.
اما این تعریف به طور صد در صدی نیست یعنی در بعضی از موارد ممکن است پنت هاوس کل مساحت پشت بام را اشغال کند. شما بر اساس سلیقه خود می توانید آنها را با دیزاین های متفاوت انتخاب کنید.
از مزایای این طبقات می توان به دنج بودن آنها اشاره کرد. از طرفی به علت متراژ بیشتر، افراد دیگر حس حضور در آپارتمان های محصور شده و کوچک را ندارند. ساکنین در کنار آپارتمان نشینی می توانند از فضای دلباز و یا حتی سرسبز تراس خود لذت ببرند.
گذری بر تاریخچه پنت هاوس
حال که مبحث پنت هاوس در میان است خالی از لطف نیست که گذری نیز بر تاریخچه آن بزنیم. بهتر است بدانیم که ریشه استفاده از آن به چه دوره ای برمی گردد.
در قرون وسطی آخرین طبقه سازه ها اغلب با نقش حفاظت بیشتر استفاده می شدند. از آنجایی که در این مکان ها ارتش و یا سربازها می توانستند دید وسیع تری نسبت به حمله دشمن داشته باشند پس اغلب در آنجا جمع میشدند. به عبارتی به علت ایجاد گسترده دید بالا، در آن زمان این قسمت ها تنها در موارد نظامی و جنگی کاربرد داشتند.
بعد از این دوره و تا پیش از ۱۹۲۰ میلادی غالبا طبقات بالایی ساختمان به منظور نگهداری مصالح، تجهیزات غیر مصرفی و یا انبار استفاده می شد. در حقیقت در این دهه افرادی که از لحاظ اقتصادی وضعیت ضعیفی داشتند، کارگر ها و یا فقرا در این قسمت ها ساکن می شدند.
اما چند سال بعد و با به اتمام رسیدن جنگ جهانی دوم جوامع اروپایی با تحول اقتصادی بزرگی مواجه شدند. در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی شاهد توسعه چشمگیر صنعت ساخت و ساز بودیم. در این زمان بسیاری از افراد ثروتمند و غنی تمایل داشتند تا به مناطق شهری مهاجرت کنند. در کنار این موضوع با پیدایش بالابر ها و ظهور آسانسور؛ کم کم ایده های اولیه و اجرای پنت هاوس به ذهن معماران خطور کرد.
طراحان از فوقانی ترین طبقه برج ها برای اجرا و ساخت معماری های لوکس خود استفاده کردند. به مرور امکانات تعبیه شده در این واحدها افزایش یافت.
شاید تا قبل از این، اغلب افراد ترجیح می دادند تا طبقات اولیه یک برج را انتخاب و خریداری کنند. اما با تعبیه امکانات منحصر به فرد در پنت هاوس نظر افراد به این واحد ها جلب شد.
امکانات و تجهیزات پنت هاوس
در حقیقت پنت هاوس المان یک زندگی مدرنیته و مجلل است که برای اجرای آن از باکیفیت ترین متریال کمک گرفته شده است. ضمن آنکه تجهیزات رفاهی و امنیتی آن موجب خاص بودن آن شده است. ویژگی های قرار داده شده در این آپارتمان ها سبب تمایز زیادی بین آنها و دیگر واحد های معمولی شده است.
اما به طور کلی تجهیزات تعبیه شده در این مدل آپارتمان ها می توانند شامل موارد زیر باشند:
- برای ایجاد ویو و حریم خصوصی بیشتر اغلب این آپارتمان ها را در بالاترین طبقه یک سازه قرار می دهند.
- یکی از مزایای منحصر به فرد و خاص پنت هاوس این است که ارتفاع سقف آنها بیشتر از آپارتمان های معمولی است.
- این واحدها عموما دارای تراس های اختصاصی هستند. شاید هم شامل روف گاردن باشند. تصور کنید در کنار یک نمای زیبا از شهر بتوانید از پوشش گیاهی و درختچه های مورد علاقه خود در تراس استفاده کنید. می توانید اوقات فراغت خود را در این فضا بگذرانید و یا حتی مهمانی های کوچک شخصی خود را در آنجا برگزار کنید.
- در آپارتمان های جدید ساخت شاهد تعبیه تاسیسات حرارتی، برودتی، روشنایی و بهداشتی مدرن تری هستیم. اصطلاحاً به این پروسه هوشمند سازی خانه گفته می شود. می توانید کلیه وسایل برقی منزل را با کمک موبایل خود کنترل کنید. مثلاً هنگامی که در سفر هستید تنها توسط موبایل می توانید وسایل گرمایشی و سرمایشی را خاموش و روشن کنید. با ظهور چنین تجهیزاتی دیگر نیازی به نگرانی برای اتفاقاتی چون ترکیدن لوله آب، نشتی گاز و یا دزدی نخواهید بود.
دیگر امکانات:
- در اغلب این آپارتمان ها به علت مساحت بیشتر استخر، جکوزی و سونا تعبیه می شود.
- برخی از واحدها دارای آسانسور شخصی هستند. حتی ممکن است آسانسور های حمل خودرو نیز داشته باشند.
- حضور پنجره هایی با وسعت زیاد (از سقف تا نزدیک کف) از شاخصه های بارز این آپارتمان هاست.
- در کنار چشم انداز زیبا و دلباز از لحاظ مصرف انرژی نیز به صرفه هستند. در برخی از آپارتمان های جدیدتر شاهد تعبیه پلن های خورشیدی و یا مبدل های برق هستیم.
- بعضاً دو آشپزخانه در این واحدها در نظر گرفته می شود. حتی ممکن است سوئیت های اختصاصی و یا مهمان نیز اجرا شده باشد.
- در کنار تمامی آپشن های ذکر شده از لحاظ امنیتی نیز گرید بالایی دارند. مثلا مواردی چون دوربین های امنیتی، دزدگیر و اطفاء حریق نصب میشود.
- لازم به ذکر است که آپشن های این آپارتمان ها بسیار متنوع و سلیقه ای است. خریداران با توجه به علایق و بودجه خود می توانند انواع پنت هاوس ها را انتخاب کنند.
فواید و معایب پنت هاوس
حال که با آپشن ها و امکانات پنت هاوس به خوبی آشنا شدید حال زمان آن فرا رسیده است تا به شرح مزایا و معایب این آپارتمان ها نیز بپردازیم. همانطور که میدانید هر خانه ای در کنار مزایا و آپشن هایی که برای ساکنین خود دارد یقینا محدودیت و یا معایبی نیز به همراه خواهد داشت.
مزایا و فواید
- بهره گیری از استایل زندگی مدرنیته
- وجود تجهیزات و امکانات تفریحی، امنیتی و …
- چشم انداز و ویو منحصر به فرد از محیط اطراف
- ایجاد آرامش و محیطی دنج برای ساکنین
معایب و محدودیت ها
- هرچند این آپارتمان ها برای داشتن محیطی آرام و دور از شلوغی گزینه فوق العاده ای هستند اما ممکن است در مدت زمان طولانی به علت دور بودن از همسایه ها، برای افراد کمی کسل کننده باشند.
- چنانچه آپارتمان فاقد آسانسور شخصی باشد احتمالاً افراد در ساعات شلوغی برای استفاده از آسانسور مدت زیادی منتظر خواهند ماند.
- به علت واقع شدن آپارتمان در آخرین طبقه ممکن است معضلاتی چون خراب شدن ایزوگام موجب سلب آسایش ساکنین آن واحد شود.
قیمت گذاری این آپارتمان ها
یکی از سوالات رایجی که عموما در ذهن افراد ایجاد می شود این است که نحوه قیمت گذاری پنت هاوس به چه صورت است. همانطور که انتظار می رود این واحدها گرانتر از واحد های دیگر در همان مجتمع هستند. اما برآورد هزینه این آپارتمان ها به چندین فاکتور کلیدی بستگی دارد. مواردی چون منطقه ای که ساختمان در آنجا ساخته شده، میزان طبقات، متراژ، آپشن ها و امکانات جزء فاکتورهای تاثیرگذار هستند.
خرید پنت هاوس بهتر است یا اجاره آن؟
در نهایت به یک سوال کلیدی می رسیم. از لحاظ اقتصادی خرید پنت هاوس به صرفه است یا رهن کردن آن؟
نمی توان به آسانی و در یک کلمه به این پرسش پاسخ داد. چرا که خرید این آپارتمان ها اغلب بر اساس علایق و انتخاب شخصی افراد صورت می پذیرد.
با توجه به تمامی امکانات، مزایا و معایب ذکر شده شما بایستی تصمیم بگیرید که آیا تمایل دارید در چنین آپارتمان هایی برای مدت طولانی زندگی کنید یا خیر.
بر اساس آمار های منتشر شده در ایران و سایر کشورها؛ این طور می توان استنباط نمود که افراد ثروتمند بیشتر تمایل به اجاره این آپارتمان ها دارند تا خرید آنها. از آنجایی که فروش این چنین واحدهایی کمی چالش برانگیز است لذا افراد ترجیح می دهند تا به عنوان مستاجر از آنها استفاده کنند و خود را درگیر مسائل خرید و فروش آنها نخواهند کرد.
مطالب بیشتر:
آشنایی کامل و جامع با محله اقدسیه یکی از محله های اعیان نشین تهران
آشنایی با محله ظفر یکی از محله های گران قیمت منطقه ۳ تهران
معیارهای شناسایی بهترین سازنده تهران
املاک اکازیون دارای چه ویژگی های می باشد ؟
توضیح درباره شهر سوخته به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های دنیا!
آشنایی با محله ظفر یکی از محله های گران قیمت منطقه ۳ تهران
آشنایی با محله ستارخان یکی از محله های قدیمی و دوست داشتنی تهران
توضیح درباره شهر سوخته به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های دنیا!
معماری ارگانیک چیست؟ تاریخچه و نمونه هایی از این سبک معماری
خرید ملک و املاک تهران چه راهکار هایی میتواند داشته باشد؟
وضعیت املاک اصفهان چگونه است؟
توضیح درباره شهر سوخته به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های دنیا!
توضیح شرایط وام مسکن و انواع این وام ها
روش های شناخت دلال خوب
نکات مهم برای طراحی و دکوراسیون آشپزخانه های مدرن