فضای ابری

گوگل درایو چیست

 

گوگل درایو

Google Drive یک سرویس ذخیره سازی ابری رایگان است. که به شما امکان می دهد فایل هایتان را به صورت آنلاین ذخیره کرده و به آن ها دسترسی داشته باشید. با استفاده از این سرویس شما می توانید از هر دستگاه هوشمندی مانند تلفن همراه، تبلت و یا کامپیوتری به فایل هایتان دسترسی داشته باشید. در حقیقت فضای ذخیره‌سازی ابری با امکان آپلود فایل ‌های شما در سرورهای خود کار می‌کند و با این کار خود حجم فضای ذخیره سازی کامپیوتر شما را بسیار بیشتر می کند. درنتیجه فضای بیشتری در دستگاه ‌های شما برای کارهای مهم‌تر مانند نصب برنامه‌ ها و بازی‌ های حجیم باقی می‌ماند.

Google Drive یک سرویس ذخیره سازی ابری است و مانند همه سرویس های ابری، وظیفه اصلی آن آزادسازی مقداری فضا در هارد دیسک شما است. سرویس های ابری مزایای بسیار بیشتری نسبت به فضای ذخیره سازی داخلی دارند. وقتی فایل ‌های شما در فضای ابری ذخیره می شوند، می‌توانید با هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، در هر کجای دنیا به آنها دسترسی داشته باشید. به ‌علاوه، می‌توانید آنها را با افراد دیگر نیز به اشتراک بگذارید.

گوگل درایو اسناد، عکس‌ ها و همچنین موارد دیگر را در تمام دستگاه‌ های کاربر، از جمله دستگاه ‌های تلفن همراه، تبلت‌ ها و رایانه ‌های شخصی همگام ‌سازی می‌کند. گوگل درایو با سایر سرویس‌ ها و سیستم ‌های شرکت گوگل از جمله گوگل داکس، جیمیل، یوتیوب، گوگل کروم و بقیه سرویس ها به راحتی همگام می شود.

 

ساخت فایل در گوگل درایو

گوگل درایو تنها فایل های شما را ذخیره نمی کند بلکه به شما این امکان را می دهد تا اسناد خود را ایجاد کرده، به اشتراک بگذارید و همینطور آن ها را مدیریت کنید. اگر تا به حال از برنامه های مایکروسافت آفیس استفاده کرده‌ باشید، ممکن است برخی از قابلیت های برنامه Google Drive برای شما آشنا به نظر برسد. برای مثال، فایل‌ هایی که شما می‌توانید در گوگل درایو با آنها کار کنید، مشابه فایل‌ هایی هستند که می‌توان با برنامه ‌های مختلف مایکروسافت آفیس ایجاد کرد. Google Drive با مجموعه یکپارچه ای از برنامه ‌های مختلف ارائه شده توسط Google کار می‌کند.

انواع فایل هایی که می توانید در Google Drive ایجاد و به اشتراک بگذارید عبارت اند از:

google docs : از گوگل داکس برای نوشتن نامه‌ ها، آگهی‌ ها، مقاله ‌های مختلف و سایر فایل‌ های مبتنی بر متن (مشابه اسناد Microsoft Word) استفاده می شود.

Spreadsheets : از اسپردشیت برای ذخیره سازی و سازماندهی اطلاعات مختلف استفاده می شود (شبیه به فایل های مایکروسافت اکسل است).

Presentations: از این سرویس برای ایجاد و همینطور نمایش اسلاید های مختلف استفاده می شود (مشابه ارائه های مایکروسافت پاورپوینت).

Forms : از فرم ها جهت جمع آوری و سازماندهی داده های مختلف استفاده می شود.

Drawings : برای ایجاد فایل های گرافیکی برداری ساده یا نمودارها از ابزار دراوینگ استفاده می شود.

برخی از دیگر ویژگی های مهم Google Drive عبارت اند از:

 

ذخیره سازی فایل ها

به طور پیش فرض، Google به شما 15 گیگابایت فضای ذخیره سازی رایگان برای Gmail، Google Drive و Google Photos می دهد. اگر حجم فایل های شما به این حد و یا بیشتر از آن برسد، شما می‌توانید با ارتقاء به یک حساب Google One از فضای ذخیره سازی بیشتری برای خودتان بهره ببرید.

 

اشتراک گذاری فایل ها در گوگل درایو

فایل های شما تا زمانی که آنها را به اشتراک نگذارید خصوصی (Private) به حساب می آیند. اما شما می توانید در هر زمانی که می خواهید دوستان و همکاران خود را به مشاهده، ویرایش یا دانلود فایل ها و اسناد دعوت کنید.

 

دسترسی به فایل ها از هر کجا

می توان به فایل ها از طریق گوشی های هوشمند، تبلت یا هر کامپیوتری دسترسی داشت همینطور دسترسی آفلاین نیز برای کاربران گوگل درایو قابل انجام است.

 

جستجوی جامع

گوگل درایو می‌تواند تصاویر و حتی متن را در اسناد تشخیص دهد و همین امر جستجوی فایل‌ ها را برای شما آسان ‌تر می‌کند. اگر سال‌ ها از Google Drive استفاده کرده‌اید و کتابخانه بزرگی از فایل ‌ها را جمع ‌آوری کرده‌اید، گزینه‌ های جستجو موجود در گوگل درایو برای محدود کردن نتایج شما بسیار مفید خواهند بود. شما می توانید بر اساس نوع فایل، تاریخ اصلاح و مالک فایل ها جستجوی خود را فیلتر کنید. برای اسناد اشتراک‌گذاری شده، می‌توانید براساس فردی که فایلی را با او به اشتراک گذاشته ‌اید جستجوی خود را فیلتر کنید.

 

ذخیره‌سازی امن

فایل‌های گوگل درایو با رمزگذاری AES256 یا AES128 محافظت می‌شوند، همان پروتکل امنیتی که در سایر سرویس‌های Google استفاده می‌شود. گوگل درایو از امنیت بسیار بالایی برخوردار است اما اگر در مورد حفظ حریم خصوصی خودتان نگران هستید، راه‌ هایی برای رمزگذاری داده ‌های شما وجود دارد. رمزگذاری فایل ‌های خود با استفاده از یک سرویس رمزگذاری مانند Boxcryptor امنیت آن ها را تضمین می‌کند و هیچ‌کس قادر نخواهد بود تا بدون اجازه شما آنها را اسکن یا مشاهده کند.

 

دسترسی آفلاین را تنظیم کنید

Google Drive به شما این امکان را می‌دهد تا حتی زمانی که آفلاین هستید به فایل ‌های خود دسترسی داشته باشید. گوگل درایو پس از اینکه دوباره آنلاین شدید، تغییرات شما را همگام ‌سازی می‌کند. البته برای انجام این کار باید از مرورگر کروم استفاده کنید و به حساب Google خود وارد شوید.

 

تبدیل فایل ها به فرمت Google Docs

می‌توانید اسناد Microsoft Word خود را در Google Drive ویرایش کنید، اما گاهی اوقات قالب ‌بندی آن ها ممکن است بهم بریزد. اگر که می خواهید هر فایل Word را که به Google Drive اضافه می کنید به قالب اصلی Google Docs تبدیل کنید، بهتر از این کار را در چند مرحله انجام دهید. برای تبدیل فایل خود ابتدا تنظیمات را باز کنید و سپس کادر تبدیل فایل‌ های آپلود شده به فرمت Google Docs را علامت بزنید.

 

Google Drive چگونه کار می کند؟

هدف اصلی Google Drive ذخیره فایل‌ ها و همینطور همگام ‌سازی آنها با رایانه شماست. شما می‌توانید از وب ‌سایت Google Drive برای آپلود فایل ‌ها و ویرایش آنها به طور آنلاین استفاده کنید. به‌ علاوه اگر کلاینت دسکتاپ آن را نصب کنید، می‌توانید از پوشه Drive در رایانه خود برای همگام‌ سازی مداوم فایل‌ های مهم با فضای ذخیره سازی ابری استفاده کنید، و مطمئن شوید که در حین کار بر روی آنها فایل هایتان به‌روزرسانی می‌شوند.

Drive اخیراً قابلیت همگام‌سازی خود را با افزودن گزینه همگام‌سازی هر پوشه در رایانه شما به سرورهای Google Drive گسترش داده است. این امر به Drive اجازه می دهد تا به عنوان یک سرویس پشتیبان نیز عمل کند.

اگرچه Google Drive فقط به شما در ذخیره فایل هایتان کمک نمی کند. بلکه به عنوان نوعی مرکز برای انجام تمام فعالیت های Google شما کار می کند. Drive با کل اکوسیستم برنامه‌های Google، از جمله Google Workspace کار می‌کند. این بدان معناست که می‌توانید از آن برای ایجاد فایل‌های Google Docs، نظرسنجی‌ های Google Forms، صفحات گسترده Google Sheets یا فایل های Google Slides استفاده کنید.

همچنین گوگل درایو به لطف گزینه های اشتراک گذاری بسیار قابل تنظیم آن یکی از بهترین سرویس های ابری برای اشتراک گذاری فایل به حساب می آید. هنگامی که فایل‌ها را در Google Drive به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید مجوزهایی را برای هر فردی که با آن اشتراک‌گذاری می‌کنید تعیین کنید. حتی می‌توانید به سایر کاربران اجازه دهید فایل‌های Google Docs را با شما ویرایش کنند و به شما امکان می‌دهد با حداکثر ۱۰۰ نفر در هر سند Google Workspace همکاری کنید. این امر به این معناست که اگر شما نیاز به همکاری آنلاین در کار های خود دارید، بهترین راه حل برای شما ممکن است استفاده از Google Drive می‌باشد.

 

به جای فایل پیوست، پیوندها را به فایل ها ارسال کنید

به شما امکان می‌دهد فایل‌هایی را که در Drive ذخیره کرده‌اید برای دیگران ارسال کنید یا به سادگی یک لینکی از آن ها را برای بقیه به اشتراک بگذارید. برای فایل های گوگل داکس، شیت ها، اسلاید ها و تنها گزینه شما ارسال لینک به فایل است. برای انواع فایل‌های دیگر مانند PDF، اسناد Word و تصاویر می‌توانید آنها را به ‌عنوان فایل یا لینک Drive ارسال کنید، این قابلیت به شما امکان می دهد که فایل‌ های حجیم ‌تر از ۲۵ مگابایت را به اشتراک بگذارید.

 

از پوشه ها در رایانه شخصی یا مک نسخه پشتیبان تهیه کنید

با استفاده از گوگل درایو هم می‌توانید از فایل های موجود در رایانه شخصی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. و هم می‌توانید برعکس این کار را انجام دهید و فایل‌هایی را که در Google Drive ذخیره کرده‌اید با رایانه شخصیتان برای دسترسی آسان و آفلاین همگام‌ سازی کنید.

برای شروع، Backup and Sync را در Mac یا رایانه شخصی خود دانلود کنید و دستورالعمل ‌های نصب آن را دنبال کنید. این برنامه پوشه‌ای به نام Google Drive را در رایانه شما نصب می‌کند و می‌توانید عکس‌ها و اسناد را روی این پوشه بکشید تا آن ها را همگام‌ سازی کنید. محتویات پوشه این در سرورهای Google ذخیره خواهد شد. برای همگام ‌سازی پوشه‌ های دیگر در رایانه خود با Drive، تنظیمات Backup and Sync را باز کنید و پوشه‌هایی را که می‌خواهید همگام ‌سازی انتخاب کنید.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا