فناوری املاک

تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند

 

تکنولوژی و نقش آن در زندگی مدرن عصر حاضر

در طول سال ها، تکنولوژی، جهان و زندگی روزمره ما را متحول کرده است. به عنوان مثال فناوری در زمینه پزشکی سالانه عامل نجات هزاران هزار انسان بر روی کره زمین می شود. همچنین فناوری برای سالمندان ابزارهای شگفت انگیزی ایجاد کرده است که در توانمند سازی آنها نقش مهمی ایفا می کند. فناوری عصر حاضر راه را برای ساخت دستگاه های چند منظوره مثل ساعت ها و تلفن های هوشمند هموار کرده است. رایانه ها به طور فزاینده ای سریعتر، قابل حمل تر و پرقدرت تر از همیشه تولید و به بازار عرضه می شوند. این انقلاب در فناوری، زندگی ما را آسان تر، سریع تر، بهتر و سرگرم کننده تر از پیش کرده است. یکی از پدیده های نوظهور که تحت تاثیر پیشرفت روز افزون فناوری به وجود آمده است خانه های هوشمند هستند. در ادامه به تعریف مفهوم خانه هوشمند، نحوه عملکرد خانه های هوشمند، مزایا و معایب این گونه خانه ها، خواهیم پرداخت.

 

smart home on a budget 1024x576 - تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند

یکی از پدیده های نوظهور که تحت تاثیر پیشرفت روز افزون فناوری به وجود آمده است خانه های هوشمند هستند.

 

مفهوم خانه هوشمند

خانه هوشمند خانه ای مجهز به روشنایی، گرمایش و وسایل الکترونیکی است که می توان آنها را از راه دور، توسط گوشی هوشمند یا کامپیوتر کنترل کرد. به عبارت دیگر خانه های هوشمند به راه اندازی سیستمی در خانه اشاره دارد که می توان دستگاه ها و لوازم موجود در آن را از هر نقطه ای در کره زمین، تنها با اتصال به اینترنت کنترل کرد. دستگاه‌ های یک خانه هوشمند بوسیله شبکه اینترنت به هم وصل هستند و به کاربران این امکان را می‌دهند تا دما، روشنایی، سیستم امنیتی و… خانه را از راه دور کنترل کنند.

به لطف پیشرفت های فراوان در تکنولوژی، خانه های هوشمند دیگر محصولاتی علمی تخیلی نیستند. بازار فناوری مملو از دستگاه ‌هایی است که لوازم خانگی را خودکار می‌کنند. اینترنت اشیا که به طور اختصاری «LOT» خوانده می شود، در راستای راحتی و امنیت صاحب خانه ها کار می کند. علیرغم کاربرد فراوان فناوری‌ های موجود در خانه های هوشمند، این فناوری ها دارای معایبی نیز هستند. گنجاندن این فناوری ها در خانه شما یک تصمیم شخصی است. اما پیش از اینکه خانه خود را “هوشمند” کنید، مزایا و معایب زیر را در نظر بگیرید.

 

large SmartHomesSecurity Lead 1024x576 - تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند

به لطف پیشرفت های فراوان در تکنولوژی، خانه های هوشمند دیگر محصولاتی علمی تخیلی نیستند.

 

نحوه عملکرد خانه های هوشمند

دستگاه های موجود در یک خانه هوشمند به یکدیگر متصل هستند و می توان از طریق یک نقطه مرکزی مثل تلفن هوشمند، تبلت، لپ تاپ یا کنسول بازی به آنها دسترسی داشت. قفل درها، تلویزیون ها و سینمای خانواده، مانیتورهای موجود در خانه، دوربین های حفاظتی، لامپ ها، چراغ ها و حتی وسایلی مانند یخچال را می توان با یک سیستم اتوماسیون خانگی کنترل کرد. این سیستم بر روی یک تلفن همراه یا سایر دستگاه های متصل به شبکه نصب می شود و کاربر از این طریق می تواند برنامه های زمانی خود را جهت اعمال تغییرات خاص در سیستم خانه هوشمند اعمال کند.

لوازم خانگی هوشمند دارای مهارت های خودآموزی هستند تا بتوانند برنامه های مورد پسند صاحب خانه را یاد بگیرند و در صورت نیاز تنظیمات لازم را انجام دهند. همچنین خانه های هوشمندِ مجهز به کنترل روشنایی، به صاحبان خانه اجازه می دهد مصرف برق را کاهش دهند و از صرفه جویی در هزینه های مرتبط با انرژی بهره مند شوند. بعضی از سیستم‌ های اتوماسیون خانگی این قابلیت را دارند که در زمان غیبت صاحب خانه هرگونه حرکتی را در فضای خانه به او هشدار دهند. برخی دیگر از این خانه ها می‌توانند در صورت بروز موقعیت ‌های خطرناک با مقامات پلیس یا آتش نشانی تماس بگیرند.

 

Collage Smart Homes 1024x681 - تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند

لوازم خانگی هوشمند مهارت های خودآموزی دارند که بوسیله آنها برنامه های مورد پسند صاحبخانه را یاد گرفته و در صورت نیاز تنظیمات را انجام می دهند.

IOT چیست؟

همانطور که پیشتر بیان شد IOT حروف اختصاری عبارت Internet of Things  و به معنی اینترنت اشیا است. خدماتی مانند زنگ درب هوشمند، سیستم امنیتی هوشمند، سیستم گرمایش مرکزی هوشمند، سیستم صوتی تصویری و رسانه ای هوشمند همه و همه بخشی از فناوری اینترنت اشیا (IoT) هستند. مواردی که نام برده شد، شبکه ای از اشیاء فیزیکی هستند که می توانند اطلاعات الکترونیکی را جمع آوری و به اشتراک بگذارند. یکی از مهمترین دلایل افزایش استفاده از فناوری های خانه های هوشمند امنیت و کارایی آنها می باشد.

 

 

مقایسه سیستم های بی سیم با سیم کشی

خانه‌ هوشمند می ‌تواند سیستم‌ های بی‌ سیم، سیم‌ کشی یا هر دو را داشته باشد. نصب سیستم های بی سیم راحت تر و مقرون به صرفه تر از نصب سیستم های سیم کشی است. در مقابل سیستم های سیم کشی قابل اعتمادتر از بی سیم هستند و معمولاً ایجاد اختلال در آنها دشوارتر است. سیستم سیم کشی شده اگرچه گرانتر است اما بر ارزش مالی خانه می افزاید و در صورت اقدام جهت فروش خانه مذکور می توان هزینه اجرای طرح را در ارزش خانه لحاظ کرد. نصب یک سیستم هوشمند پیشرفته می تواند ده ها میلیون تومان برای مالکین هزینه داشته باشد. سرگرمی های ویدیویی و بلندگوهای هوشمند در حال حاضر جزو بزرگترین مؤلفه های فناوری در خانه های هوشمند به حساب می آیند. پس از موارد ذکر شده امنیت خانه و خدمات نظارتی در اولویت بعدی قرار می گیرند.

 

smart home featured 1024x706 - تاریخچه و نحوه عملکرد خانه هوشمند

با استفاده از نورپردازی هوشمند، می توانید تنها با فشار دادن یک دکمه از گوشی هوشمند خود، چراغ ها را روشن و خاموش کنید.

مزایا و معایب خانه های هوشمند

در ارتباط با مزایا و معایب خانه های هوشمند ابتدا مزیت های این سیستم را بیان خواهیم کرد سپس به معایب آن خواهیم پرداخت.

 

مزایای خانه های هوشمند

نصب سیستم فناوری خانه هوشمند، راحتی و آسایش را برای صاحبان خانه به ارمغان می آورد. صاحبان خانه می توانند با استفاده از یک تلفن همراه هوشمند و یا یک تبلت به راحتی کنترل لوازم خانگی، ترموستات، روشنایی و سایر دستگاه را در اختیار گیرند. از آنجایی که کاربران از طریق یک دستگاه قابل حمل (گوشی، تبلت و..) به سیستم خانه متصل هستند، می‌توانند اعلان‌های مربوط به مشکلات خانه‌هایشان را در لحظه دریافت کنند.

همچنین در همه زمان ها امکان رصد خانه وجود دارد. به عنوان مثال، زنگ‌های هوشمند به صاحبخانه ها اجازه می‌دهد افرادی را که به درب خانه می‌آیند، حتی زمانی که در خانه نیستند، ببینند و با آنها ارتباط برقرار کنند. همچنین کاربران می توانند از راه دور دمای داخلی، روشنایی و لوازم خانگی را نیز تنظیم و کنترل کنند. در ارتباط با هزینه راه اندازی سیستم هوشمند در منزل، می توان گفت که این هزینه از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی در طول زمان جبران خواهد شد. در این راستا می توان لوازم خانگی و الکترونیک را با کارایی بیشتری مورد استفاده قرار داد و هزینه های انرژی را کاهش داد.

 

معایب خانه های هوشمند

در حالی که خانه هوشمند راحتی و صرفه جویی در هزینه را به کاربران ارائه می دهد، معایبی نیز دارد. خطرات و اشکالات امنیتی همچنان گریبان سازندگان و کاربران این فناوری ها را می گیرد. به عنوان مثال، هکرهای ماهر می توانند به لوازم خانگی مجهز به اینترنت یک خانه هوشمند دسترسی پیدا کنند. اقداماتی که برای جلوگیری از هک شدن سیستم می توان بکار برد عبارتند از: استفاده از وسایل هوشمند و دستگاه هایی که دارای رمز عبور قوی هستند، اتصال دستگاه های مورد اعتماد به شبکه و…

همانطور که در بالا ذکر شد، هزینه های نصب فناوری هوشمند می تواند از ده ها میلیون تومان برای یک سیستم بی سیم تا چند صد میلیون تومان برای یک سیستم سیمی سخت، هزینه در بر داشته باشد. هزینه زیاد نصب این سیستم ها از مهمترین معایب استفاده از آنها به حساب می آید.

اگر چه نصب سیستم فناوری خانه هوشمند، راحتی و آسایش را برای صاحبان خانه به ارمغان می آورد اما هزینه  نصب این سیستم های برای بسیاری از افراد زیاد است

 

جمع بندی

خانه هوشمند ناگهان ظهور نکرده است. شاید بتوان اولین دستگاه اتوماسیون خانگی را به اختراع ترموستات در سال ۱۶۲۰ توسط کورنلیس دربل نسبت داد. البته، فناوری از آن زمان تاکنون پیشرفت زیادی کرده است. اما اختراع ترموستات سرآغازی برای شروع پیشرفت های فناوری در زمینه خانه های هوشمند بود. حتی اگر اکثر وسایلی که در دهه ‌های اولیه قرن بیستم اختراع شدند را نتوان با استاندارد امروزی «هوشمند» در نظر گرفت، اما در آن زمان دستاوردی باور نکردنی به حساب می آمدند.

پیشرفت به سمت اتوماسیون خانگی شاید با ساخت اولین جاروبرقی موتوری در سال ۱۹۰۱ آغاز شد. بعدها نیز در سال ۱۹۰۷، یک جارو برقی کاربردی تر اختراع شد. تلاش ها در این زمینه با ساخت درب بازکن های گاراژ طی سال های ۱۹۰۲ تا ۱۹۰۶ در آمریکا ادامه یافت. دو دهه بعد از آن یخچال، فریزر و همچنین ماشین لباسشویی، خشک کن لباس، اتو، توستر و موارد دیگر اختراع شدند. در دهه ۱۹۸۰، اولین در های کنترل از راه دور گاراژ در بازار عرضه شد. این درها از همان فناوری استفاده می کردند که برای انفجار بمب در جنگ جهانی دوم استفاده می شد.

خانه های هوشمند در اوایل دهه ۲۰۰۰ محبوبیت پیدا کردند و فن‌آوری ‌های مختلف شروع به رقابت در این زمینه نمودند. ناگهان اتوماسیون خانگی به گزینه ‌ای مقرون ‌به ‌صرفه و فناوری ای با دوام برای مصرف‌کنندگان تبدیل شد. امروزه خانه های هوشمند بیشتر به فعالیت در زمینه امنیت و داشتن سبک زندگی سبز می پردازند. خانه‌های هوشمند پایدار و همگام با محیط زیست می ‌شوند و به صاحبخانه ها در جهت صرفه جویی انرژی کمک می نمایند. ما در عصر هیجان انگیز تکنولوژی زندگی می کنیم. خانه ‌های ما فقط با یک ضربه از طریق تلفن‌ های همراه قابل کنترل هستند. این سبک از زندگی با سرعت هر چه بیشتر در حال گسترش در سطح جهان است و هر سال باید در انتظار ظهور تکنولوژی های پیشرفته تری در رابطه با خانه های هوشمند باشیم.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا