دانستنی های ملکی

همه چیز درباره سازمان اسناد و املاک ایران

سامان ۷۲۴ به عنوان مشاور املاک ایران، با در برگیری کارشناسان خبره و با دانش خود اطلاعات دقیقی از روند قانونی ثبت املاک دارد تا به این ترتیب از انجام قانونی معاملات مسکن اطمینان حاصل کند. سامانه سامان ۷۲۴ بر خلاف بسیاری از سایت های دیگر که صرفاً رسانه ای برای در معرض دید قرار دادن املاک بوده و هیچ مسئولیتی را در ارتباط با معاملات صورت گرفته به عهده نمی گیرند، با انجام تحقیقات لازم در مراجع قانونی، به عنوان دوست و مشاور طرفین قرار داد های ملکی در کنارشان خواهد بود تا به آن ها در انجام معاملات قانونی کمک کند. یکی از بزرگ ترین سازمان های مربوط به انجام معاملات ملکی سازمان اسناد و املاک کشور می باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن بپردازیم. سازمان اسناد و املاک ایران یکی از سازمان های دولتی کشور محسوب می شود که وظیفه او ثبت شرکت ها، املاک، معاملات و دارائی های شخصی اشخاصی است که تبعیت ایرانی دارند تا به این ترتیب امکان اثبات ادعاها در این زمینه موجود باشد. این سازمان درواقع از نهادهای وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به حساب می آید ولی وظایف حقوقی و ساختار عملکردی مستقل دارد. اگر بخواهیم گریزی به تاریخ بزنیم سازمان اسناد و املاک ایران یکی از قدیمی ترین سازمان های ایران به حساب می آید که پیدایش آن به سال های خیلی دور و ایران باستان باز می گردد. همان زمان که پدرمان داریوش هخامنشی برای به ثبت زمین های زراعی از دفاتر دولتی استفاده کرده و در هنگام ثبت اضلاع و مساحت آن ها را نیز ذکر می کرد، بر همین اساس بود که سازمان اسناد و املاک ایران شکل گرفت. این ارگان رسمی و مجزای دولتی در دوران قاجاریه و ابتدای انقلاب مشروطه، به صورتی رسمی آغاز به فعالیت کرد و در سال ۱۳۰۲ شکل مدرنی به خود گرفت. این سازمان در گذشته و در دوران سلطنت پهلوی، تابع وزارتی به نام عدلیه بود، رئیس سازمان اسناد و املاک ایران در زمان سلطنت پهلوی، توسط وزیر عدلیه پیشنهاد می شد و در صورت موافقت شاه پهلوی، به ریاست سازمان اسناد و املاک ایران منصوب می شد.

 

وظایف سازمان اسناد و املاک ایران

وظایف سازمان اسناد و املاک ایران را به صورت کلی در این موارد می توان خلاصه کرد:

  1. ثبت اسناد مالکیت به نام اشخاص که به قدری این اسناد اهمیت دارند که بر حکم دادگاه برتری دارند.
  2. اجرای مفاد مربوط به اسناد رسمی ثبت شده
  3. ثبت علائم تجاری، شرکت ها و اختراعات
  4. مدیریت دفاتر اسناد رسمی ازدواج و طلاق

 

زیر شاخه های سازمان اسناد و املاک ایران

 

Saman724 62548965752114 - همه چیز درباره سازمان اسناد و املاک ایران

 

سازمان اسناد و املاک ایران دارای دو زیر مجموعه می باشد:

امور املاک:

ثبت دارایی های ملکی در دفاتر املاک سازمان اسناد و املاک ایران، انجام می شود که ثبت این اسناد آثاری را به همراه دارد که همه در قانون ذکر شده اند. دفتر املاک که امور املاک را به انجام می رساند به دلیل اهمیتی که دارد در واقع یکی از دفاتر قانونی به حساب می آید و زمانی که تقاضای ثبت ملکی داده شد مراحل قانونی ثبت آن در دفاتر املاک بایستی انجام پذیرد، یک رونوشت که در واقع سند مالکیت مالک ملک می باشد نیز به دست وی سپرده خواهد شد که این سند نقش بسیار با اهمیتی دارد و حتی از حکم قاضی دادگاه نیز ارزش قانونی بالاتری دارد.

 

امور اسناد:

وظایف اداره اسناد بسیار زیاد است که در این جا به یکسری از آن ها اشاره خواهیم کرد، از جمله: پاسخ به سوالات در زمینه ثبت تمامی معاملات و عقود و قراردادها و همه موارد مربوط به مسائل مالی در دفاتر اسناد رسمی و رسیدگی به استعلامات ادارات کل ثبت اسناد استان ها در صورتی که از جهاتی در اجرای این اسناد مشکلاتی به وجود آمده باشد. از جمله وظایف دیگر این دفاتر رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص نسبت به عملیات های نظارتی مربوط به پرونده های اجرایی و ثبتی است. دستور اجرا را این زیر مجموعه از سازمان اسناد و املاک ایران صادر می کند و نظریات مشورتی که با شورای عالی ثبت در مورد اسناد انجام شده است توسط این دفاتر به واحد های ذیربط بیان می شود. از جمله دیگر وظایف آن صدور بخش نامه راجع به ورشکستگان و محجورین آن هم بر اساس احکام مراجع قضایی است.

 

اداره ثبت علائم تجاری و شرکت ها و اختراعات:

این اداره از نظر نهادهای اقتصادی و ایجاد امنیت اقتصادی برای جذب پایداری سرمایه های سرگردان نقش مهمی در هویت بخشیدن به این اسناد به عهده دارد و دارای دو اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری و اداره مالکیت صنعتی می باشد. وظایف این بخش شامل این موارد می شوند:

ثبت شرکت های تجاری و موسسات غیر تجاری، ثبت دفاتر تجارتی و غیر تجارتی، پلمپ این دفاتر در صورت نیازو …

 

اجرای اسناد رسمی:

به صورت خلاصه بایستی عنوان کرد که مفاد مربوط به اسناد رسمی را می توان بدون نیاز به مراجعه به دادگاه از طریق اسناد رسمی به اجرا در آورد. این امتیاز و در واقع اختیار بزرگ به برخی اسناد مانند چک هم داده شده است، به همین دلیل است که یکی از راه های وصول چک را می توان مراجعه به دفاتر اسناد رسمی دانست. از جمله دیگر وظایف اصلی دفاتر اسناد رسمی می توان به تهیه آگهی تبلیغاتی و انجام تشریفات و اقدامات لازم جهت انجام مزایده و حراج اموال منقول و غیر منقول دانست.

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا