بررسی انواع فضای ابری و تفاوت های آنها
اگر تا به حال از انواع فضای ابری استفاده کرده باشید، حتما متوجه برخی اختلاف ها در آنها شده اید. فضا های ابری خود به چندین نوع تقسیم بندی می شوند و انواع ان با توجه به سطح دسترسی و یا روش ذخیره سازی فایل ها با یکدیگر متفاوت است. در این مطلب قصد داریم تا با انواع فضا های ابری آشنا شویم و تفاوت های آنها را توضیح دهیم.
فضای ابری چیست؟
به صورت سنتی و عادی، ما باید برای ذخیره سازی فایل ها درایو ذخیره سازی خریداری کنیم. این درایو ذخیره سازی را درون لپ تاپ یا کامپیوتر قرار دهیم و یا از طریق پورت USB متصل کنیم. سپس می توانیم فایل ها را بر روی این درایو نگهداری کنیم. اما اکنون این مسئله عوض شده و شما تنها نیاز به اینترنت دارید.
فضای ابری چیست؟
استفاده از انواع فضای ابری، شیوه جدید نگهداری اطلاعات و ذخیره سازی فایل است. در این روش نوین، به جای تهیه درایو های ذخیره سازی و نگهداری از فایل ها به صورت شخصی، شما درایو را اجاره می کنید. شما با خرید اشتراک از پلتفرم های سرویس های ابری، این قابلیت را خواهید داشت که میزان مشخصی از فضا را اجاره کنید.
شما می توانید فایل های خود را بر روی انواع فضای ابری آپلود کنید، آنها را مشاهده و یا ویرایش کنید. این روش ذخیره سازی، مزایای بسیاری را برای شما فراهم می کند و از خطراتی مانند از دست رفتن اطلاعات و یا سو استفاده از آنها جلوگیری می شود.
انواع فضای ابری چه کاربردی دارند؟
فایل هایی که در هارد درایو های شخصی نگهداری می شوند، خطرات گوناگونی آنها را تهدید می کنند. این درایو ها در معرض انواع صدمات هستند و ممکن است باعث از دست رفتن اطلاعات شما شود. خطرات دیگری مانند به سرقت رفتن اطلاعات و سو استفاده از آنها نیز شما را تهدید می کنند. این حوادث ممکن است برای شما خسارات جبران ناپذیر و گاها غیر قابل جبرانی داشته باشد.
کاربرد فضای ابری
نگهداری از فایل ها و اطلاعات در یک فضای ابری ایمن برای شما مزایای بسیار زیادی به همراه دارد. خطر از دست رفتن اطلاعات با پشتیبان گیری (Backup) مداوم بطور کامل از بین می رود. همچنین در هزینه های خرید درایو ذخیره سازی و زمان برای نگهداری اطلاعات صرفه جویی قابل توجهی می شود. علاوه بر این موارد، شما از خطراتی مانند سوختن و یا استهلاک درایو ها در امان خواهید بود.
انواع فضای ابری و کاربرد آنها
فضای ابری تنها یک سرویس مشخص نیست و انواع مختلفی دارد. هر کدام از این نوع ها با یکدیگر متفاوت هستند و کاربرد هر کدام با دیگری متفاوت است. در این قسمت با انواع فضای ابری از لحاظ سطح دسترسی و تفاوت آنها با یکدیگر آشنا خواهیم شد.
فضای ابری عمومی
یکی از متداول ترین انواع فضای ابری، فضای ابر عمومی می باشد. این نوع فضا در اختیار همگان است و هر کسی می تواند با ساخت یک حساب کاربری و یا خرید اشتراک به آن دسترسی داشته باشد. تمام افراد می توانند به روش های مختلف مانند اپلیکیشن اندروید، مرورگر و یا برنامه سیستم عامل به آن دسترسی داشته باشند. جامعه هدف این نوع پلتفرم، همه ی کاربران حقیقی فضای ابری می باشند.
فضای ابری عمومی، متداول ترین نوع ابر
فضای ابری خصوصی
گاها یک یا چندین سازمان نیاز دارند تا فضای ابری مخصوص به خود را داشته باشند. این نوع فضای ابری به جهت اشتراک گذاری اطلاعات، فایل ها و یکپارچه سازی درون یک سازمان مورد استفاده قرار می گیرد. سطح دسترسی افراد به این ابر توسط مدیر ابر تعیین می شود و محدود به کارمندان و یا مدیران یک یا چندین سازمان می شود.
مهم ترین تفاوت ساختاری این فضای ابری با نوع همگانی این است که از طریق اینترنت در دسترس نیست. انواع فضای ابری (چه ترکیبی و چه همگانی) هر دو از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند، اما فضای ابری خصوصی صرفا از طریق زیرساخت شبکه داخلی سازمان قابل دسترسی و مشاهده می باشد.
فضای ابری ترکیبی
یکی از انواع فضای ابری است که نسبت به دو حالت دیگر کمیاب تر است. این نوع فضا، ترکیبی از فضای ابری خصوصی و فضای ابری همگانی است که عموما بر اثر گسترش یک سرویس مجموعه و انتشار آن به صورت همگانی در صورت موفقیت ساخته می شود.
گاها شرکت ها بنا به نیاز های سرویس های دیگر خود، یک فضای ابری تدارک می بینند. هنگامی که شرکت ها رشد می کنند، این فضا را به صورت همگانی نیز برای استفاده در دسترس قرار می دهند. در عین حال، خود نیز از بخشی از این فضا استفاده می کنند. به این نوع فضای ابری، فضای ابری ترکیبی یا هیبریدی گفته می شود.
انواع فضای ابری از لحاظ ذخیره سازی
هر فضای ابری روش متفاوتی برای ذخیره سازی اطلاعات دارد. انواع فضای ابری از لحاظ روش ذخیره سازی اطلاعات به ۳ نوع تقسیم بندی می شوند. در ادامه با این روش ها آشنا خواهیم شد.
روش ذخیره سازی File Storage
این روش، شباهت بسیار زیادی به روش ذخیره سازی فایل های ویندوز دارد که با آن آشنا هستیم. انواع فضای ابری فایلی، به همان شکلی که میشناسیم فایل ها را در فولدر ها و زیر فولدر ها ذخیره می کنند. فایل ها با همان فرمت اصلی خود ذخیره می شوند و تغییری در آنها ایجاد نمی شود. دسترسی شما به توجه به دسترسی فولدر ها و زیر فولدر ها تعریف می شود و برای پیدا کردن فایل باید مسیر آن را بدانید. این روش، مرسوم ترین نوع ذخیره سازی ابری می باشد.
روش ذخیره سازی Block Storage
این روش اغلب برای ذخیره فایل های با حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد. در روش Block Storage داده ها در بخش های بزرگ و حجیم که به آنها بلوک گفته می شود ذخیره می شوند. داده ها به واسطه بلوک ها از یکدیگر تفکیک می شوند و شباهت زیادی به درایو دارند. در این روش ذخیره سازی، با اینکه حجم اطلاعات بلوک ها بالاست و داده های حجیم در آنها ذخیره می شود، میزان تاخیر در آن کم است.
روش ذخیره سازی Object Storage
این روش یکی از سخت ترین انواع فضای ابری از نظر پیاده سازی می باشد. در این روش، هر کدام از دیتا ها به صورت نامرتب و در قالب واحد های جداگانه به صورت در هم ذخیره شده اند. داده ها در این روش به صورت نامرتب هستند و هر فایل به دو یا چندین بخش تقسیم بندی شده است.
کدام فضای ابری مناسب ما است؟
کلید حل این سوال در نیاز های شما نهفته است. هر کدام از انواع فضای ابری برای نیاز خاصی طراحی شده اند و کاربرد مختص خود را دارند. اگر یک شخص حقیقی هستید و برای نگهداری فایل های شخصی خود، نیاز به یک فضای ابری دارید، فضای ابری همگانی مناسب شماست. اما اگر یک سازمان در اختیار دارید و نیاز به یک فضا برای سازمان خود و کارمندان دارید، فضای ابری خصوصی می تواند گزینه بهتری برای شما باشد.
فضای ابری همگانی نیز توسط شرکت های مختلف ارائه می شود که هر کدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند. برای مثال، میزان فضای ابری رایگان که در اختیار شما قرار می دهند متفاوت است و سرویس های انواع فضای ابری رایگان نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارد. از نمونه های این سرویس می توانیم به همگام سازی در سطح بلوک و یا اشتراک گذاری فایل اشاره کنیم.
معیار انتخاب از بین انواع فضای ابری همگانی چیست؟
هنگامی که قصد داشته باشید از بین انواع فضای ابری ارائه شده توسط شرکت های مختلف انتخاب کنید، کار برای شما کمی دشوار می شود. هر کدام از شرکت ها پلن های مختلف و ویژگی های متفاوتی را ارائه می کنند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. در بخش زیر چند معیار که می تواند به شما کمک کند را ذکر کرده ایم.
فضای ذخیره سازی: مهم ترین بخشی که روی انتخاب شما تاثیر خواهد گذاشت، میزان فضا است. هیچکس دوست ندارد اطلاعاتش در چندین جای مختلف باشد و هر بار به یکی از پلتفرم ها متصل شود. بنابراین، باید پلتفرمی را انتخاب کنید که فضای مورد نیاز شما را بتواند در اختیارتان قرار دهد.
هزینه اشتراک: اگر قصد داشته باشید از یک پلتفرم اشتراک تهیه کنید، بهتر است هزینه اشتراک آنرا با نمونه های مشابه مقایسه کنید. هر چه هزینه اشتراک پایین تر باشد، شما امکان تهیه فضای بیشتر را دارید و یا می توانید در هزینه ها بیشتر از قبل صرفه جویی کنید.
امکانات: امکاناتی که انواع فضای ابری در اختیار شما قرار می دهند بسیار حائز اهمیت است. برخی نیاز به همگام سازی در سطح بلوک و یا برخی نیاز به اشتراک گذاری فایل با سطح دسترسی های مختلف دارند. در صورتی که پلتفرم مورد نظر نتواند این امکانات را در اختیار کاربر قرار دهد، کاربر نیز رضایت کامل نخواهد داشت. بنابراین همواره به انتظارات و نیاز های خود توجه ویژه داشته باشید.
مطالب بیشتر:
دشواری های کار مشاورین املاک
آشنایی با محله تهرانپارس، یکی از محله های محبوب بین ساکنین تهران
آشنایی کامل با معماری مدرن، تاریخچه و ویژگی های آن
ویژگی های یک مشاور املاک موفق
محله احتشامیه یکی از محله های آرام و اعیان نشین در منطقه ۳ شهرداری تهران
ویژگی های تخصصی بهترین املاک تهران
آشنایی کامل و جامع با محله اقدسیه یکی از محله های اعیان نشین تهران
توضیح درباره شهر سوخته به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های دنیا!
بررسی جامع خدمات فضای ابری در املاک
آشنایی با جاذبه های گردشگری و تفریحی محله ببک استانبول
بررسی نرخ کارمزد مشاورین املاک از جوانب مختلف
وظایف و ویژگی های مدیر قرارداد املاک
معماری ارگانیک چیست؟ تاریخچه و نمونه هایی از این سبک معماری
آشنایی کامل و جامع با محله اقدسیه یکی از محله های اعیان نشین تهران
آشنایی با محله ستارخان یکی از محله های قدیمی و دوست داشتنی تهران