نقش صندوق سرمایه گذاری در املاک
امروزه تمام افراد در پی یافتن روش های مختلف برای سرمایه گذاری هستند زیرا با پس انداز پول ارزش آن حفظ نمی شود و از تورم نیز عقب خواهند ماند. در سال های اخیر صندوق سرمایه گذاری املاک در بین افرادی که به دنبال سرمایه گذاری هستند به محبوبیت قابل توجهی دست یافته است. سرمایه گذاری در صندوق املاک روشی مناسب برای ورود به بازار مسکن خواهد بود.
صندوق سرمایه گذاری در املاک
دغدغه اصلی جامعه تامین سرمایه مورد نیاز برای تهیه مسکن است برای رفع این مشکل می توان نقدینگی موجود را به صندوق سرمایه گذاری املاک وارد کرد. این روش به عنوان یکی از بهترین گزینه ها برای تامین مسکن محسوب می شود. صندوق سرمایه گذاری املاک دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه با انواع مختلف آن بیشتر آشنا خواهیم شد. در صورتی که در مورد انواع مختلف صندوق سرمایه گذاری املاک اطلاعات کافی در دسترس داشته باشید می توانید به درستی در این زمینه سرمایه گذاری کنید و سرمایه مورد نیاز برای تامین مسکن را به راحتی تامین کنید.
انواع صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات
بسیاری از افراد ممکن است به این دلیل که وقت کافی و اطلاعات مناسب در رابطه با روش های سرمایه گذاری در دسترس ندارند بانک را به عنوان گزینه اول برای سرمایه گذاری انتخاب نمایند. برای این افراد صندوق سرمایه گذاری املاک می تواند بهترین گزینه باشد.
صندوق سرمایه گذاری در سهام
به صندوق هایی که بر اساس شرایط مندرج در اساسنامه خود ۷۰ درصد از ترکیب دارایی های خود را در بخش فرابورس شرکت هایی که در بورس یا بازار اول سرمایه گذاری می کنند صندوق سرمایه گذاری در سهام در بخش املاک و مستغلات گفته می شود. این شرکت ها در کشور ما به طورکلی به دو دسته بزرگ و کوچک طبقه بندی می شوند. تعداد واحدهای مجاز در ایران محدود می باشد. تعداد واحد سرمایه گذاری مجاز برای صندوق های کوچک حداقل حدود ۵ هزار و حداکثر ۵۰ هزار و برای شرکت های بزرگ این رقم بین ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار می باشد. ارزش هر واحد سرمایه گذاری در این صندوق ها در ابتدا حدود یک میلیون تومان می باشد.
ریسک سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری در سهام در مقایسه با صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیشتر است و همچنین احتمال بازدهی نیز در این صندوق ها بیشتر خواهد بود. سرمایه گذاری در این مدل صندوق ها برای افرادی که دارای قدرت بیشتری هستند و نسبت به سرمایه گذاری خود دید بلند مدت تری دارند و همچنین افراد ریسک پذیر مناسب می باشد. در صورتی که برای سرمایه گذاری در بورس تخصص و فرصت کافی ندارید سرمایه گذاری در این صندوق ها برای شما مناسب می باشد. صندوق های سرمایه گذاری سهامی متفاوت می باشند و استراتژی آن ها محافظه کارانه، میانه رو و تهاجمی می باشد.
هرچه با گذشت زمان عملکرد صندوق موفق تر باشد و سود حاصل از آن بیشتر باشد ارزش واحدهای آن نیز تا حد قابل توجهی افزایش خواهد یافت. در صورتی که عملکرد صندوق نیز مناسب نباشد ارزش واحدهای سرمایه گذاری آن رشد مناسب نخواهد داشت و ممکن کاهش نیز پیدا کند.
بر اساس آمارهای ارائه شده تا مرداد ۱۳۹۷ تعداد صندوق های سهامی نیز ۷۰ عدد می باشد و ارزش و دارایی های آن ها حدود هزار و دویست و پنجاه و سه میلیارد تومان است. تعداد سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی این صندوق ها نیز حدود یازده هزار و ششصد و دو نفر می باشد.
صندوق سرمایه گذاری مختلط
صندوق های سرمایه گذاری بر اساس دارایی های تحت مالکیت طبقه بندی می شوند که بر این اساس برخی از آن ها به سرمایه گذاری در سهام اقدام می کنند و به همین دلیل صندوق سهامی نامیده می شوند برخی از صندوق ها نیز نسبت به سرمایه گذاری وجوه خود در اوراق با درآمد ثابت اقدام می کنند که صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت نامیده می شوند. برخی نیز به طور مساوی در دارایی سهام و اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند که به این صندوق ها، صندوق سرمایه گذاری مختلط در بخش املاک گفته می شود. صندوق سرمایه گذاری مختلط این امکان را برای سرمایه گذاران ایجاد خواهد کرد تا با سرمایه گذاری در آن ها از مزایای متنوعی نیز بهره مند شوند.
صندوق های سرمایه گذاری
این مدل صندوق ها در مقایسه با صندوق های سهامی ریسک کمتری دارند. مزایای اوراق سهام و درآمد ثابت بالاتری را نیز ارائه می دهند و پتانسیل کسب درآمد ثابت را برای سرمایه گذاران فراهم می کنند. در صورتی که بازار افت کند سرمایه گذاران به دلیل مختلط بودن آن زیان کمتری را متحمل خواهند شد و در صورتی که بازار سهام رشد کند نسبت به صندوق های با درآمد ثابت بازدهی بالاتری به دست خواهند آورد.
بر اساس آمارهای ارائه شده تعداد صندوق های مختلط ۲۰ عدد و دارایی آن ها حدود هشتصد و پنج میلیارد تومان است. تعداد سرمایه گذاران این صندوق ها نیز حدود هفده هزار و هفتصد و شصت و سه نفر می باشند. که این سرمایه گذاران حقوقی و حقیقی هستند.
صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت
صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت یک بازدهی معقول را با کمترین ریسک نصیب سرمایه گذاران می کند. در صورتی که از آن دسته از سرمایه گذاران کم ریسک هستید و به دنبال دست یافتن به بازدهی مثبت هستید توصیه می کنیم اقدام به خرید واحدهای این صندوق سرمایه گذاری در بخش املاک و مستغلات نمایید. مدیران این صندوق های سرمایه گذاری منابع مالی که از فروش واحدها این صندوق ها به دست می آورند را به خرید اوراق بهادار با ریسک بسیار کم همچون اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اوراق خرانه اختصاص می دهند تا از این طریق بتوانند سود قابل توجهی را به دست آورند.
مدیران صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت در بخش املاک در اوراق اجاره و اوراق مشارکت عموما سرمایه گذاری می کنند. در صورتی که در قوانین این صندوق ها اوراق اجاره و مشارکت ثبت شده باشد در طول سال می توانند سودهای نقدی دریافتی را در طول سال بین واحدهای صندوق سرمایه گذاری یا درآمد ثابت در املاک تقسیم کنند. اما در صورتی که تقسیم سود در قوانین این صندوق ذکر نشده باشد سود دریافتی از اوراق مشارکت و اجاره به دارایی صندوق اضافه می شود و سرمایه گذاران در این صندوق ها با درآمد ثابت از رشد ارزش دارایی های خود نیز بهره مند می شوند.
این صندوق ها دارای ضامن نقدشوندگی و ضامن جبران خسارات احتمالی هستند از این رو براساس پیش بینی های انجام شده در رابطه با سود و اصل سرمایه افراد تصمیم گیری می شود.
بر اساس آمارهای بدست آمده تا مرداد ماه سال ۱۳۹۷تعداد صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت در بخش املاک ۷۱ عدد می باشد که دارایی آن ها برابر ۱۴۳ هزار میلیارد تومان می باشد. تعداد سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی این صندوق ها نیز حدود دو میلیون و ۱۴۴ هزار نفر هستند.
صندوق سرمایه گذاری شاخصی در املاک
این نوع سرمایه گذاری مبنی بر شاخص می باشد و در آن منابع الزاما بر اساس الگوهای مشخص شده برای شاخص های موجود در بازار سرمایه گذاری می شوند. این شاخص ممکن است شاخص کل و یا شاخص بازار سهام باشد. هزینه های نسبتا پایین این نوع صندوق سرمایه گذاری به عنوان یکی از مزایای این صندوق ها شناخته می شود.
صندوق قابل معامله
این مدل صندوق سرمایه گذاری یک صندوق از دارایی متنوع می باشد که در هر زمان می توان چند واحد از آن را خریداری کرده یا به فروش رساند. ساختار این صندوق شبیه به صندوق سرمایه گذاری مشترک می باشد.
صندوق تامین مالی
در راستای توسعه نهادها و ابزارهای مالی جدید صندوق سرمایه گذاری مختلفی در بازار سرمایه وجود دارند. برخی از این صندوق ها مثل صندوق های پروژه، صندوق زمین و ساختمان و صندوق جسورانه برای تامین اهداف مالی طراحی شده اند.
صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردان
هدف اصلی این مدل صندوق سرمایه گذاری جمع آوری سرمایه از سرمایه گذاران، خرید و فروش اوراق بهادار در قالب تعهدات بازارگردانی آن اوراق می باشد. این صندوق ها در بلند مدت سود مناسبی به سرمایه گذار می دهند و همسو با تورم و نوسانات بازار می باشد. هدف اصلی این صندوق متعادل سازی سهام در بازار می باشد.
این مدل صندوق سرمایه گذاری از سازمان بورس باید مجوز معامله گری و بازارگردانی را دریافت کند و تسویه وجوه در این صندوق ها بر اساس مقررات عضو اتاق پایاپای شرکت انجام خواهد شد.
صندوق نیکوکاری
یکی از روش های نیکوکاری از طریق سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری می باشد. این مدل صندوق سرمایه گذاری در جامعه به توسعه کسب و کار کمک می کند و منافع مالی آن برای نیازمندان جامعه صرف خواهد شد.
در صورتی که در رابطه با انواع صندوق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات اطلاعات کافی در دسترس داشته باشید می توانید برای تصمیم گیری صحیح خود تصمیم مناسبی بگیرید. این نوع سرمایه گذاری یکی از بهترین روش ها برای کسب سود مناسب و کمک به تامین مسکن محسوب می شود.
ساختار صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری به گونه ای است که منافع صندوق در امور نیکوکاری مصرف می شوند و اطمینان زیاد سرمایه گذاران را می تواند بدست آورد. حسابرس صندوق و متولی آن بر امور صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری نظارت دارند. عملیات اجرایی این صندوق ها نیز توسط مدیر سرمایه گذاری انجام می شود. گزارش نحوه مصرف منافع اختصاص یافته به امور نیکوکاری نیز برای دوره های کوتاه مدت تهیه شده و مورد رسیدگی قرار می گیرد و در نهایت از طریق تارنمای صندوق به اطلاع عموم خواهد رسید.
گزارش عملکرد صندوق و صورت های مالی آن نیز در دوره های کوتاه مدت ارائه می شوند و این امر باعث می شود شفافیت عملکرد صندوق نیکوکاری افزایش یابد که نظارت همگانی را به دنبال خواهد داشت.
مهمترین مزایای مدل های مختلف صندوق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات
براساس ماهیت این صندوق ها می توان از صندوق سرمایه گذاری در املاک به عنوان یکی از روش های سازمان یافته و مناسب برای ساخت و ساز پروژه های ساختمانی و سرمایه گذاری در صنعت ساختمان استفاده کرد. در صورتی که این صندوق ها دارای ساختاری قانونمند باشند و تحت نظارت داخلی و خارجی قرار داشته باشند سرمایه گذاران می توانند با اطمینان بیشتر سرمایه خود را در اختیار این صندوق ها قرار دهند و مدیران و متخصصان نیز می توانند از طریق مدیریت تخصصی خود و وجود سرمایه جمع آوری شده دیگر سرمایه گذاران را از منافع مصرفی و تجاری سرمایه گذاری در بخش ساختمان و پروژه های ساختمانی بهره مند کنند.
صندوق سرمایه گذاری در املاک با جمع آوری سرمایه های کوچک اشخاص حقیقی و حقوقی برای هدف سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ ساختمانی ایجاد می شوند. امکان استفاده از فرصت های سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ و درآمد زا را برای سرمایه گذاران خرد فراهم می کنند. منابع مالی جمع آوری شده در صندوق های سرمایه گذاری در املاک از طریق تخصص در دارایی های واقعی و مدیریت واحد صرف املاک و مستغلات یا سیاست سرمایه گذاری های بلندمدت و درآمدزا می شوند.
صندوق سرمایه گذاری املاک در انواع مختلف دارای استراتژی های مشخص هستند و این استراتژی ها شرایط مناسب برای سرمایه گذاران را با هدف کسب درآمد مستمر فراهم می کنند. از مهمترین تفاوت های این صندوق ها با دیگر شرکت های فعال در زمینه ساخت و ساز این موضوع می باشد که این صندوق ها پس از به پایان رسیدن پروژه هایی که دارند آن ها را به عنوان بخشی از سبد دارایی خود حفظ کرده و از طریق اجاره دادن آن ها به درآمد مستمری دست می یابند اما شرکت های ساختمانی پس از این که پروژه مورد نظرشان به اتمام رسید اقدام به فروش آن می کنند.
مزایای صندوق سرمایه گذاری در املاک
هرچند صندوق های سرمایه گذاری در املاک در کشور ایران همانند دیگر شرکت های ساختمانی در زمینه ساخت و ساز پروژه ها عمل می کنند. این صندوق ها عموما سبدی از دارایی ها را تشکیل می دهند و دارایی های خود را در زمینه های مختلف همچون پروژه های اداری، تجاری، مسکونی و دیگر دارایی های مختلف متنوع می سازند و از این طریق ریسک سرمایه گذاری را تا حد قابل توجهی کاهش می دهند به همین دلیل سرمایه گذاران با اطمینان بیشتر می توانند سرمایه خود را در این صندوق ها سرمایه گذاری کنند.
هدف اصلی انواع مختلف صندوق سرمایه گذاری استفاده از فرصت های سرمایه گذاری در صنعت ساخت و ساز با ریسک و هزینه کمتر می باشد. سرمایه گذاران این صندوق ها در عوض سرمایه گذاری مستقیم در املاک و مستغلات که هزینه و محدودیت های زیادی را به دنبال دارند می توانند به شکل مناسب تری از امتیاز سرمایه گذاری غیر مستقیم بهره ببرند. ویژگی های انواع مختلف صندوق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات تاثیر مستقیم سرمایه گذاری از محل تمرکز پروژه یا پروژه های ساختمانی می باشد.
دیگر مزایای صندوق سرمایه گذاری
یکی دیگر از مزایای سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری املاک این است که تقسیم سود حاصل از فعالیت آن ها بالا می باشد. منبع سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات مشخص است و به عنوان دارایی های باثبات و کم ریسک محسوب می شوند. از واحدهای سرمایه گذاری این صندوق ها می توان برای کاهش ریسک سرمایه گذاری در سبد دارایی های سرمایه گذاران استفاده کرد. مدیریت تخصصی و نظارت بر صندوق سرمایه گذاری در املاک از مراجع قانونی کشور مجوز خود را دریافت می کنند، از این رو می توان پیش بینی کرد که بهره وری و کارایی دارایی ها در سبد دارایی تحت مدیریت صندوق های سرمایه گذاری می باشد. از این رو می توان گفت سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات بهتر از این است که دارایی افراد بدون تنوع دادن و در برخی موارد بدون مدیریت تخصصی مورد استفاده قرار گیرند.
در قالب صندوق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات با جمع آوری پس اندازهای اندک و سرمایه گذاران زیاد می توان از فرصت های مناسب سرمایه گذاری استفاده کرد. از این می توان گفت سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری املاک هزینه های سربار را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد و در زمان سرمایه گذاری امتیاز رقابتی سرمایه بالا خواهد رفت و سرمایه گذاران با افزایش حاصل از سرمایه های اندک خود و مدیریت تخصصی این سرمایه از منابع حاصل از سرمایه گذاری خود در این صندوق ها بهره مند خواهند شد. در صورت سرمایه گذاری مستقیم توسط یکی از سرمایه گذاران در این بخش ریسک عدم نقد شوندگی بزرگ ترین ریسکی خواهد یود که متحمل آن می شود این موضوع در سرمایه های بسیار بزرگ هزینه های بالایی را به سرمایه گذار تحمیل می کند. ورود غیر مستقیم سرمایه گذار به صنعت ساخت و ساز از طریق خرید واحدهای سرمایه گذاری این صندوق ها می توانند ریسک عدم نقدشوندگی سرمایه خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهند.
صندوق سرمایه گذاری املاک چه نقشی در کشور دارند؟
با توجه به امکانات و توانایی های در دسترس این صندوق ها سرمایه گذاری در بازار جذاب تر خواهد شد و فرصت ها و انتخاب های بیشتر با ریسک کم و بازدهی بالا مزایای بسیار زیادی را برای سرمایه گذاران فراهم می کنند. تنوع صندوق ها با خواسته ها و انتظارات سرمایه گذاران مختلف متناسب می باشد. امروزه در بازار سرمایه بیش از صد صندوق سرمایه گذاری فعال می باشد.
مطالب بیشتر:
قیمت املاک سعادت آباد تهران چقدر است؟
سامان ۷۲۴ مشاور املاک مشهد
روش های بررسی شباهت مشاور املاک و پزشکی
بهترین محله ها برای خانه دانشجویی کجاست؟
شرایط و مزایای استخدام مشاور املاک
زنجیره مهم دانش املاک
املاک اکازیون دارای چه ویژگی های می باشد ؟
شرایط و قوانین اجاره آپارتمان مبله
اختیارات و وظایف مدیر ساختمان
وضعیت املاک اصفهان چگونه است؟
همه چیز درباره اتحادیه مشاورین املاک تهران
خصوصیات بارز املاک برتر
طرح مسکن جوانان؛ راهی به سوی خانه دار شدن
همه چیز درباره رهن آپارتمان
اطلاعاتی جامع و کامل در رابطه با املاک الهیه تهران