دانستنی های ملکی

پروانه ساختمان چگونه صادر می شود؟

 

مراحل اخذ مجوز صدور

سندی که در واقع شهرداری و یا سایر مراجع صدور پروانه صادر میکنند و آن را در اختیار مالک قرار می دهند، پروانه ساختمان است. در حقیقت هنگام احداث هر ساختمانی، می بایست مجوز لازم از مرجع مورد نظر دریافت شود. پروانه ساختمان دارای اطلاعاتی است.  این اطلاعات شامل؛ مساحت زیر بنا، تعداد طبقات، تاریخ صدور پروانه، شماره پلاک ثبتی ملک، نوع اسکلت ساختمان، مشخصات متقاضی صدور پروانه و کروکی زمین می باشد. لازم به ذکر است که تاریخ شروع عملیات و اعتبار پروانه، درج شده در صفحه اول می باشد که این مهلت در صورت احتیاج قابل تمدید است. پروانه ساختمان موظف است تا ناظر گزارش تخلف به مرجع صدور پروانه باشد.

 

 

مرجع صدور پروانه ساختمان نیز در صورت لازم و تخلف مفاد پروانه از ادامه عملیات آن جلوگیری میکند. از نکات الزامی در ساختمان ها، رعایت مقررات ملی ساختمان می باشد. اخذ سند مالکیت برای هر واحد مسکونی مربوط به پایان کار توسط ناظر و صدور پایان کار توسط مرجع صدور پروانه می باشد. در پاسخ به سوال چه زمانی نیاز به مجوز ساخت است؟ می توان گفت که همه پروژه های ساخت و ساز خانه به مجوز ساخت نیاز ندارد. در بیشتر مواقع جایگزینی و تعمیرات، توسط پیمانکار حرفه ای و یا صاحب ملک بدون درخواست مجوز ساخت انجام می شود. معمولا اخذ مجوز ساخت از شهرداری، برای پروژه ای که شامل اضافه کردن بنا یا تغییرات عمده در ساختمان است لازم می باشد.

 

 

مراحل صدور پروانه ساختمان - پروانه ساختمان چگونه صادر می شود؟

مراحل اخذ پروانه ساختمان

 

فرایند دریافت پروانه ساختمان

در صورت استخدام پیمانکار برای این تغییرات، برای شما فرایند صدور پروانه ساختمان و مجوز ساخت اداره شده و هزینه جواز ساختمان  شامل می شود. همچنین در صورت عهده گرفتن این روال کاری توسط خودتان، می بایست درخواست مجوز از شهرداری منطقه داشته باشید. بعضی از تغییرات ساخت و ساز که قصد انجام آن را دارید به تایید متخصص ساخت و ساز نیاز دارد و تنها توسط آنان انجام می شود. به عنوان مثال؛ انجام عملیات بر روی خطوط گاز توسط صاحب ملک ممنوع می باشد که در صورت ایجاد مشکلات و یا تغییرات می بایست به اداره گاز اطلاع داده شود تا آنها نیز در مکان جهت انجام عملیات حضور داشته باشند. نکات و الزامات در پروانه ساختمان و مجوز، گسترده می باشد و برای هر منطقه  به صورت جدا تدوین خواهد شد.

 

 

جهت اطمینان از اخذ مجوز و پروانه ساختمان می بایست به شهرداری منطقه خود مراجعه کنید و با آن ها در ارتباط باشید. از آن جهت که برخی از مناطق برای ایجاد کوچک ترین تغییرات ساخت و ساز به مجوز نیاز دارند. دفترچه شناسنامه ساختمان جایگزین پروانه ساختمان صادر شده و نشانه عدم خلاف پایان کار می باشد. شناسنامه ساختمان شامل مواردی می شود. این موارد؛ هویت ساختمان، نوع مالکیت، هویت مالکیت، کروکی و مساحت زمین، نوع استفاده نوع، شماره و مشخصات زمین و گواهی عدم خلاف صادر و گواهی پایان ساخت می باشد. پروانه ساختمان و  صدور مجوز انواع مختلفی دارد. پروانه ساختمان، تخریب و نوسازی، تعویض مهندس، توسعه بنا، تغییرات، تبدیل و تغییر نقشه از انواع آن است.

 

 

شهرداری - پروانه ساختمان چگونه صادر می شود؟

تاییدیه شهرداری در صدور پروانه ساختمان

 

محاسبه هزینه اخذ جواز ساختمان

در مرحله اول اخذ پروانه ساختمان، مالک و یا شخصی که وکالت از مالک دارد می بایست برای دریافت جواز ساختمان درخواست مجوز ساخت را در شهرداری و دفتر خدمات الکترونیک ثبت نماید. اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت شناسایی معتبر مانند کارت ملی و شناسنامه، برگه تسویه حساب عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال جاری و سال های پیشین. این موارد مدارکی است که مالک برای ثبت درخواست صدور پروانه ساختمان می بایست به شهرداری و یا دفتر خدمات الکترونیک شهر ارائه دهد و درخواست خود را به صورت کتبی در این مراکز ثبت کند. پس از اینکه پرونده توسط مالک تشکیل شد، شهرداری سایر روال پیش بردن پرونده را بر عهده می گیرد.

 

 

پس از آن مسئول شهرسازی برای بازدید مکان احداث ملک به آن مکان مراجعه می کند تا عرض خیابان، ابعاد ملک، بنای ساختمان و مجاورین بنا را بررسی نماید. این بازدید می تواند در صدور مجوز ساخت تعداد طبقه های جدید ساختمان تاثیر گذار باشد. در صورت کمتر بودن متراژ خانه از مقدار مشخص، امکان صادر شدن جواز ساختمان بیشتر از چهار طبقه وجود نخواهد داشت‌. کارشناسان طرح تفصیلی می بایست کاربری ملک را در طرح جامع و تفصیلی شهر مشخص کنند. این بررسی نشان می دهد که ملک در طرح شهرداری قرار دارد.  در صورت تایید این موضوع، با دقت بیشتری بررسی خواهد شد تا مشخص شود که ساخت و ساز بنا با پروژه های عمرانی منطقه مداخله می کند. در صورت مشاهده تداخل بایستی میزان تراکم آن معین شود و سپس اصلاحات آن انجام شود.

 

 

7e939b93af2ece55813d5a117cfc81987ff37114 1024x717 - پروانه ساختمان چگونه صادر می شود؟

مجوز ساخت ساختمان

 

 

طراحی نقشه معماری ساختمان

پس اینکه این مراحل توسط کارشناس انجام شد، دستور تهیه نقشه به مالک صادر می شود. اطلاعاتی مانند؛ ابعاد باقی مانده ملک پس از اصلاحات شهرداری، مساحت زمین پس از اصلاحات، تعداد طبقه ها و سطح اشغال شده توسط هر طبقه در دستور نقشه ذکر می شود. حجم ساختمان و تعداد طبقات، سطح اشغال هر طبقه، متراژ سند و عرض گذر بر این اساس تعیین می شود. دستور نقشه به مهندس معمار در مراحل بعد ارجاع داده می شود.  طراحی نقشه طبق ضوابط شهرداری و دستور نقشه صادر شده برای ملک انجام می شود. از مهم ترین مراحل صدور پروانه ساختمان، طراحی نقشه معماری می باشد. از آن جهت که حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضا ارائه می شود. پس از طراحی این نقشه بایستی به شهرداری و دفتر خدمات شهر ارسال شده و توسط آنان بررسی شود.

 

 

درصورت نیاز به اصلاح نقشه معماری، دفتر مهندسی باید نقشه را اصلاح نموده و پس از آن مجدد به دفتر خدمات و یا شهرداری ارائه بدهد تا تاییدیه نقشه دریافت شود. در مرحله بعد پس از اتمام نقشه معماری و رفع شدن مشکلات گفته شده از سوی دفتر خدمات شهر، می بایست عوارض  نوسازی و عوارض شهرداری بر طبق متراژ های موجود در طبقات و همچنین نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه شده و تعیین گردد. آماده شدن مدارک پیش نویس بعد از مرحله پرداخت عوارض شهرداری و دریافت تایید اداره درآمد منطقه شهرداری جهت پرداخت عوارض شهرداری و عوارض نوسازی می باشد. با مراجعه مالک به دفاتر خدمات شهری و تکمیل کردن فرم درخواست تعیین ناظر، می بایست پیش نویس خود را تهیه نماید

 

 

govahi sakhteman 724x1024 - پروانه ساختمان چگونه صادر می شود؟

پروانه ساختمان

 

 

پروانه ساختمان چگونه تایید می شود؟

پس از آن بایستی منتظر تماس و معرفی ناظر از سوی دفتر خدمات بماند. بستن قرارداد پس از تعیین ناظر بین مالک و ناظر خواهد بود. پس از آن برگه های سهمیه جهت بستن قرارداد به عنوان ملاک تکمیلی پیش نویس پروانه به دفتر خدمات ارائه داده می شود. مالک می بایست برگه تعهد اخذ تاییدیه و برگه تعهد رعایت اصلاحی را تهیه نماید. در صورتی که زیر بنای ساختمان بیش از ۲۰۰۰ متر مربع متراژ داشته باشد موظف است تا ماده ۳۳ نظام مهندسی را در ساختمان اجرا کند. در نهایت می بایست از سوی سازمان نظام مهندسی تاییدیه نقشه های سازه، تاییدیه گزارش آزمایش مکانیک خاک و تاییدیه نقشه های تاسیسات برق و مکانیک دریافت شود.

 

در نهایت مالک مدارک پیش نویسی می بایست تهیه نماید و به دفاتر خدماتی الکترونیک ارائه دهد. این مدارک شامل؛ برگه سبز مهر شده ۴ رشته شامل سازه، معماری برق و مکانیک، برگه سبز یا سهمیه ناظر به همراه قرارداد مالک و ناظر، برگه تعهد رعایت اصلاحیه و تاییدیه، فایل های نقشه سازه، برق و نقشه مکانیک، چک لیست های مبحث ۱۹ و ۱۶ بارگذاری و زلزله و همچنین برگه تعهد و تاییدیه خاک می باشد.  دریافت تاییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان و معاون شهرسازی و معماری و همچنین دریافت تاییدیه شهردار پس از تاییدیه نقشه های چهار رشته و پروسه اخذ تاییدیه دفتر خدمات می بایست انجام شود. این تاییدیه توسط سیستم انجام شده و نتیجه پروانه ساختمان چاپ می شود.

 

اعتبار و تاریخ صدور پروانه ساختمان

یک نکته در ارتباط با اعتبار پروانه ساختمان این است که مهلت آن تا ۲ سال از تاریخ صدور می باشد و همچنین ۲ سال دیگر نیز قابل تمدید خواهد بود. در ارتباط با مهلت عملیات ساختمانی نیز لازم به ذکر است که بر حسب متراژ و تعداد طبقات جدول پایه گذاری شده است. برای مثال؛ یک معیار کلی که حدودا ۴ سال در نظر گرفته می شود، ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف با تغییرات نقشه معماری رو به رو شود. در این هنگام می بایست مراحل مشابهی طی شود که این مراحل صدور پروانه اولیه به عنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک و صادر شدن پروانه جدید می باشد. در صورتی که حین اجرا، مازاد بر متراژ پروانه و اضافه بنا داشته باشد، مراحل گواهی عدم خلاف طی می شود. در صورتی که مقادیر مجاز تجاوز نکند، گواهی عدم خلاف آن نیز صادر خواهد شد.

اما در غیر این صورت در کمیسیون بنا به ماده ۱۰۰ رای تخریب صادر شده و بنا تخریب می گردد. از جمله مواردی که برای کارفرمایان بسیار مهم بوده هزینه اخذ پروانه ساختمان است. هزینه اخذ جواز ساختمان پس از آماده شدن نقشه های معماری و دریافت تاییدیه های لازم از دفاتر خدمات الکترونیک است که می بایست به حساب شهرداری واریز گردد. نکته دیگر در این باره محاسبه هزینه اخذ جواز ساختمان است که متناسب با کاربری ملک متغیر است. عواملی مانند؛ متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقه ای ساختمان، موثر در هزینه اخذ جواز ساختمان می باشند.

 

 

 

مطالب بیشتر:

نمایش بیشتر

سامان ۷۲۴

ما در سامان ۷۲۴ به دنبال یک هدف هستیم (ترکیب املاک سنتی + املاک بر پایه تکنولوژی) فناوری ابری به ما کمک میکند نیازهای ملکی هموطنان خوبمان را به بالاترین سرعت و امنیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. گروه املاک سامان ۷۲۴

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا